Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Recommended Posts

Emma are 4 ani, vorbeste perfect, insa pe "s" si pe "tz" le pronunta peltic, cu limba intre dinti. Mentionez ca abia dupa 3 ani a inceput sa zica anumite consoane, printre care si cele doua de mai sus. Oare mai are timp sa se indrepte singura sau tre' sa merg cu ea la logoped? Nu e pericol sa le pronunte asa mereu? Am facut exercitii cu ea....dar nu le poate pronunta altfel, decat cu limba intre dinti. Mi-a zis o prietena sa fac cu ea exercitii in fata oglinzii si gimnastica cu limba. O sa incercam si asta.

Voi ce spuneti? La 4 ani, se poate corecta singura sau avem nevoie de logoped?

Va multumesc! [flo]

[pis]_Ella,[zana] Emma & [copil] Matei

Emma-Andreea, minunea mea....

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=11054

Povestea nasterii lui Matei ;)

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237

Deschide bratele spre schimbare, dar nu-ti pierde din valorile tale.

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Si baietelul meu are aproape 4 ani si vorbeste la fel ca Emma...un pic peltic.

Altfel este foarte vorbaret, pronunta cuvinte complicate si are un limbaj bogat pentru varsta lui.

Daca cineva are experienta sa ne sfatuiasca daca este cazul sa apelam la un logoped sau se rezolva de la sine.

Sanatate multa.

Fetita mea era peltica un pic mai tare pe la 2 ani. Tin minte ca o invatam sa zica s cu dintii apropiati si nu putea nicium (o intrebam cum face sarpele). Nu faceam zilnic exercitii. Erau perioade, zile cand sasaiam amandoua, apoi o saptamana, doua o lasam in pace. Nici un progres. Apoi am vazut ca ea singura incearca sa se corecteze iar acum la 4 ani vorbeste aproape bine. Adica s-a corectat mult, ea singura. Nu stiu nici eu daca ar trebui sa merg la logoped sau nu.

Si Robert la fel, vorbeste foarte bine si inca in doua limbi, pronunta clar, nu se balbaie dar are aceeasi problema cu "s" si "tz". La controlul de 4 ani, unde se testeaza si vorbirea, pediatrul a observat asta, dar nu ne-a trimis la logoped. A zis ca, daca nu se corecteaza pana la 5 ani (avem si la 5 ani control), vom merge atunci la logoped. Si eu mai fac exercitii cu el si n-ar fi de mirare s-o rezolvam pna la 5 ani, daca nu, o s-o rezolve logopedul dupa.

La logoped se rezolva, dar dureaza si e nevoie de rabdare. Se recomanda mersul la logoped pina in virsta scolara (dar dupa 4-5 ani) pentru ca atunci se rezolva mai usor si in plus se evita situatiile neplacute in care va fi pus la scoala. Sint amuzanti copiii peltici, dar un adult peltic n-are nimic amuzant, asa ca asta trebuie rezolvat din timp.

Multumesc de raspunsuri....O sa mai asteptam 2-3 luni, poate se va rezolva de la sine. Vom face si exarcitii cu limba in fata oglinzii. Daca nu...mergem la logoped.

Sub nici o forma n-as vrea sa aiba vreun defect de vorbire, sa rada alti copii de ea, sa fie complexata[bang]. Eu m-am balbait in copilarie si a fost fffff naspa, era tare complexata[bang], radeau copiii de mine...Slava Domnului ca mi-a trecut pana la urma![alcool][:D]

[pis]_Ella,[zana] Emma & [copil] Matei

Emma-Andreea, minunea mea....

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=11054

Povestea nasterii lui Matei ;)

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237

Deschide bratele spre schimbare, dar nu-ti pierde din valorile tale.

Cei care pronunta S cu limba intre buze prezinta ceea ce se cheama sigmatism interdental.Daca nu este corectat cat mai curand, poate sa devina o obisnuinta.Deci, pe la 4,6 ani incepeti terapia logopedica.Daca imitati sunetul sarpelui, spuneti-i copilului sa zambeasca si sa-si tina limba "in casuta" ca sa nu ne sperie.Nu uitati ca toate exercitiile pentru o dictie corecta se fac sub forma de joc, iar copilul nu va primi nicicand observatii sau aluzii.

betiana

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...