Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

ARSURI de STOMAC/GASTRITA la inceput de sarcina

Recommended Posts

Dragelor,

sunt de-abia in 8 saptamani de la UM si ma chinuie deja stomacul teribil, am prea mare aciditate. Anul trecut am avut o gastrita de toata frumusetea (fara helicobacter, asa pur si simplu) dar tratamentul mi-a ameliorat doar starile pentru o vreme ca apoi arsurile de stomac sa revina ocazional.

Fiind insarcinata, arsurile de stomac s-au instalat de data aceasta si devin din ce in ce mai prezente: la inceputa apareau doar seara, acum apar deja dupa pranz si chair dimineata! Dimineata incep sa am si cateva minute de greata si mi-e teama ca in curand stomacul ma va deranja non-stop.

In plus mi-e greu sa beau apa in aceste conditii si nu mai reusesc sa ma odihnesc deoarece numai stand foarte dreapta (in piciore sau pe scaun) ma mai lasa durerile/arsurile de stomac. Ma doare si gatul cu aceasta ocazie (de la arsurile care urca).

Arsurile mele se situeaza deasupra buricului si nu in dreptul sternului, cum e de obicei.

Inainte de a fi insarcinata, am incercat mai multe medicamente, nici unul nu a dat rezultate pe termen lung, asa ca pana la urma m-am oprit la CEAIUL GASTRIC CICATRIZANT de la Plafar: musetel, galbenele, coada soricelului, coada racului, sunatoare, tataneasa.id="red">

Se recomanda trei cani pe zi, dar mie o cana seara din cand in cand mi-era suficient! Acum parca nu mai e suficient doar o cana pe zi!

Pe ceai scrie ca nu a fost testat pe mamici insarcinate.

Asteptand intalnirea cu ginecologul, m-am dus la farmacia homeopatica, unde mi-au dat niste pastile care contin: coada soricelului, rostopasca, pelin, inca trei plante medicinale si nitrat de argint.id="blue">

Descriere medicament in franceza:

http://www.unda.be/etapes/prod_content.html?id=9&rub=1&prod=19

Totusi, daca cititi articolul DC despre ceaiuri o sa vedeti ca utilizarea acestor plante nu se recomanda in sarcina, coada socoricelului fiind chiar interzisa. In acelasi timp durerile mele de stomac sunt prea serioase si probabil se vor intensifica cu sarcina (pe fondul gastritei pe care o am deja) deci cred ca trebuie sa tratez acest exces de acid.

In Belgia, in schimb, infuziile de orice planta sunt recomandate in cantitati mari in sarcina deoarece pot inlocui cu succes apa!

Am inteles ca carbonatul de calciu (baza Rennie si dicarbocalm)id="orange"> este chiar recomndat in sarcina ca sursa de calciu, dar nu-l poti lua fara avizul medicului. Poate ar fi mai bine de luat dar asta, decat o lista intreaga de plante!

Asteptand intalnirea cu medicul (dar fiecare medic are alta parere, stiti si voi cum e), as dori sa va intreb daca vreuna dintre voi a avut probleme similare si ce anume a facut?

Stiti cumva exact cum e influentat BB de aceste plante sau de medicamentele anti-acid? Am inteles ca plantele au un efect doar asupra contractiilor uterine si nu asupra dezvoltarii bebelusului.

Va astept sfaturile,

Micsunea

[gravi] 8 fix

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul răspuns

eu am avut niste arsuri absolut cumplite la inceput de sarcina. M-am indopat cu Dicarbocalm, Rennie si Maalox alternativ timp de 10 zile de cand mi s-au declansat apoi am inceput un tratament homeopat si am scapat de ele. Ai grija cu ceaiurile unele plante au si efecte nedorite in sarcina. Alexei s-a nascut cu greutate normala, la termen si fara nici o problema de sanatate.

Miruna + Alexei (13.07.2006)

eu cred ca ai putea sa incerci un tratament homeopat. sotul meu sufera de gastrita de ani de zile, cu voma , dureri cumplite de stomac, arsuri, numai intr-o luna am fost de vreo 5 ori la urgenta cu el. dupa toate aceste crize am apelat la ajutorul unui medic homeopat si de mai bine de 7 luni nu a mai avut nici o problema. cred ca te-ar ajuta si pe tine un astfel de tratament , mai ales ca nu este contraindicat in sarcina, poti sa-l urmezi fara probleme si riscuri.

cat despre plantele medicinale, nu stiu ce sa-ti zic. am tot citit si eu ca unele sunt contraindicate. dar stiu ca dicarbocalmul este permis in sarcina, pana la 5/zi, dar nu stiu sigur daca si in primul trimestru. cel mai bine ar fi sa intrebi un medic inainte de a lua orice fel de remediu pentru arsurile tale. si eu sufar de arsuri la stomac si ma calmez usor band seara un ceai de galbenele. dar cred ca la trine problema este mult mai complicata de aceea iti recomand cu caldura un tratament homeopat.

sarcina usoara si cat mai putine arsuri!!!

[gravi]27+

Buna fetelor si multumesc pentru raspunsuri!

Totusi, pastilele mele date de farmacistul homeopat contin coada soricelului (ca si ceaiul de la plafar). Aceasta planta este contraindicata in sarcina.

De aceea ezit sa iau tratamentul homeopat.

O sa trec si pe la o farmacie normala sa le cer parerea in legatura cu carbonatul de calciu (rennie, dicarbocalm) si administrarea sa in sarcina.

Mai exista si Maalox (aluminium si magneziu) pe care scrie clar ca e INDICAT in sarcina! Sper ca este la fel de eficace ca si rennie!

De-abia saptmana viitoare am intalnirea la ginecolog si as vrea sa iau deja ceva contra arsurilor de stomac pana atunci (altceva decat ceaiul meu de la plafar).

Micsunea

Corect!

Gavisconid="red">! Se gaseste si in Belgia (eu sunt in Belgia si am auzit si de alte mamici care au avut dreptul sa ia acest medicament) si pe el scrie ca se poate lua in timpul sarcinii, dar ca nu au fost facute testele epidemiologice necesare eliminarii oricarui risc sa malformatie...

Totusi, tind sa cred ca aceste atentionari sunt mai degraba datorate legislatiei extrem de dure decat unui risc real!

Gaviscon contine:

- acid alginic;

- alginat de sodiu;

- hidroxid de aluminiu (si Maalox contine asta)

- bicarbonat de sodiu (si apa minerala recomandata contra arsurilor de stomac adica Vichy Celestin prin tarile fracofone contine asta);

Micsunea

cand vorbeam despre tratamnet homeopat, nu ma refeream sa mergi la farmacie si sa-ti dea farmacistul ceva produs , eu ziceam sa apelezi la un medic in homeopatie, sa-ti prescrie un tratament, niste remedii. el stie cel mai bine ce se va potrivi cazului tau si se va tine seama de faptul ca esti insarcinata. din cunostiintele m,ele, remediile cu adevarat homeopate se pot lua in sarcina indiferent de problema pe care o ai. nu au nici un fel de contraindicatie. exista in farmacii anumite medicamente care se spune ca sunt homeopate, dar de fapt nu sunt. remediile homeopate sunt date exclusiv de un medic in homeopatie si de obicei sunt sub forma unor pastilute foarte mici, albe.

deci sfatul meu in continuare, iti spun sinccer din experienta avuta cu sotul meu, este sa consulti un medic homeopat si sa urmezi cu dansul un tratament, nu sa te duci la farmacie si sa-ti dea cine stie ce de acolo. mai ales ca este vorba de un rezultat pe termen lung pe care ar trebui sa-l obti, avand in vedere ca problema ta este mai veche. multa sanatate

[gravi]27+

OK,

o sa caut un medic homeopat.

Pana una alta am fost si la farmacie normala si mi-au dat MAALOX, scrie pe el: "se poate utiliza in sarcina", dar farmacista a adaugat ca cel mai bine esa ma abtin daca pot!

Arsurile mele au inceput deja acum 10 minute...

Micsunea

8s

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...