Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

3 ani - diferenta prea mare?

Recommended Posts

Din mai multe motive, mai mult sau mai putin valabile, nu ma pot incumeta sa-i aduc copilului meu un fratior mai devreme de varsta de 3 ani. Ma intreb insa daca nu cumva este o diferenta prea mare de varsta, daca nu cumva se pierde astfel comunicarea intre ei.

Daca ar iesi asa cum planuiesc acum, lucrurile s-ar intampla in felul urmator:

-cand al doilea ar avea 1 an, cel mare ar avea 4 ani

-cand primul ar merge la gradinita, al doilea ar sta acasa

-cand al doilea ar merge la gradinita, primul ar merge la scoala

Apelez la experienta voastra de frati, sau de parinti cu copii cu diferenta de 3 ani intre ei. Se joaca intre ei? Au preocupari comune? Sau sunt doar locatarii aceleasi case, care din cand in cand se mai cearta pe cate un anumit lucru, sau un coltisor de casa?

Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005id="teal">

Delu Prichindelu' id="blue">

id="size1">

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul răspuns

ANDREEA - Si daca una dintre fete iti va spune ca vor fi doar "locatari" nu-l vei mai face?

Un al doilea copil il faci, cred eu, dupa alte considerente, mai bazice.

Iar compatibilitatea dintre ei, educatia, voi, parintii ... le veti alimenta comunicarea si-i veti apropia ... sau nu.[:D]

Daca te bate gandul sa mai faci unul si poti, fa-l!

Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Nu, m-as apuca maine de treaba ca sa iasa diferenta mai mica de 3 ani[:D]. Deocamdata tot aman pentru iarna.

Ideea e ca eu am o sora mai mare cu 6 ani. Niciodata n-am fost pe aceeasi lungime de unda. Cand eu aveam 6 luni, ea intra la scoala, cand intram eu la scoala, ea se uita dupa baieti, cand am ajuns eu adolescenta, ea uitase cum e[V]. Se prea poate sa fi fost vorba si de firi diferite, dar eu zic ca nici diferenta asta mare nu ne-a ajutat. Acum ne intelegem bine, dar simt ca in copilarie mi-a lipsit.

id="size1">

Andreea e pacat ca nu prea ai comunicat cu sora ta. Dar nu era numai din cauza varstei.

Uite, eu cunosc doua cazuri in care fratii erau mult mai mari decat diferenta dintre voi si s-au inteles nemaipomenit.

E vorba de 2 fete si 2 baieti, familii diferite, fireste.

In primul caz, cea mare insista pe langa maica-sa sa-i faca o sora si cand a avut-o a avut ea grija de ea asa de draga ii era. O lua pana si cand avea intalniri. Stiu asta, pentru ca sora mica e prietena cu mine, ca suntem de-o varsta.

Iar in al doilea caz, baiatul al doilea a venit o data cu...menopauza.[:D] Maica-sa credea ca i se oprise ciclul pentru ca avea 50 de ani si intra la menopauza.

In fine, nu conteaza diferenta dintre copii atat de mult cat firile, daca le sunt apropiate, felul in care ii invatati sa fie, placerile pe care invata sa le aiba comune...multe, multe alte chestii.

Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Da, nu ma indoiesc ca a fost vorba si de firi diferite.

Eu ma refeream acum la lucruri ceva mai concrete. Ma intrebam daca vor avea preocupari comune, sau daca la momentul cand cel mic va deveni interesat de un lucru anume, pentru cel mare va fi deja ceva fumat. Ma intrebam daca se vor juca impreuna, cu aceleasi jocuri, daca vor face sotii impreuna, daca-si vor face confidente. Lucruri marunte, dar din care se fac lucrurile mari.[il]

id="size1">

quote:Originally posted by miria_cristina

Cu timpul, crescand se "egalizeaza" vartele si deci vor ajunge apropiati.Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

id="quote">id="quote">Pai asta vroiam sa stiu. Se "egalizeaza" vreodata? Sau vor fi mereu "inegale"?
Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005id="teal">Delu Prichindelu' id="blue"> id="size1">

quote:Originally posted by andre_ea

Nu, m-as apuca maine de treaba ca sa iasa diferenta mai mica de 3 ani[:D]. Deocamdata tot aman pentru iarna.Ideea e ca eu am o sora mai mare cu 6 ani. Niciodata n-am fost pe aceeasi lungime de unda. Cand eu aveam 6 luni, ea intra la scoala, cand intram eu la scoala, ea se uita dupa baieti, cand am ajuns eu adolescenta, ea uitase cum e[V]. Se prea poate sa fi fost vorba si de firi diferite, dar eu zic ca nici diferenta asta mare nu ne-a ajutat. Acum ne intelegem bine, dar simt ca in copilarie mi-a lipsit.

Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005id="teal">Delu Prichindelu' id="blue"> id="size1">
id="quote">id="quote">Ce mi e acum ce mi e la iarna?! Crezi ca vor fi atat de semnificative lunile astea??Don't throw with stones if you live in a glass house. corina mama Ralucai http://community.webshots.com/user/corinaraluca

quote:Originally posted by corinadana
quote:Originally posted by andre_ea

Nu, m-as apuca maine de treaba ca sa iasa diferenta mai mica de 3 ani[:D]. Deocamdata tot aman pentru iarna.Ideea e ca eu am o sora mai mare cu 6 ani. Niciodata n-am fost pe aceeasi lungime de unda. Cand eu aveam 6 luni, ea intra la scoala, cand intram eu la scoala, ea se uita dupa baieti, cand am ajuns eu adolescenta, ea uitase cum e[V]. Se prea poate sa fi fost vorba si de firi diferite, dar eu zic ca nici diferenta asta mare nu ne-a ajutat. Acum ne intelegem bine, dar simt ca in copilarie mi-a lipsit.

id="quote">id="quote">Ce mi e acum ce mi e la iarna?! Crezi ca vor fi atat de semnificative lunile astea??Don't throw with stones if you live in a glass house. corina mama Ralucai http://community.webshots.com/user/corinaraluca
id="quote">id="quote">Mey, mie asa mi se pare, ca fiecare luna in plus conteaza.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...