incognito Publicat Iunie 16, 2007 Raport Distribuie Publicat Iunie 16, 2007 Baietelul meu are 4 ani si 5 luni si 23 de kgL.In prezent are faringo-amigdalita.Este sub antibiotic de 5 zile.Primele doua zile a luat Ospamox si pentru ca de la 38 a inceput sa faca 39,5 medicul pediatru ne-a schimbat ospamoxul cu augmentin ES,din care ii dau de ieri cite 8,5 ml.la 12 ore. De joi noapte cu tot antibioticul,novocalminul si nurofenul date febra a persistat-39,9 masurat rectal cu scurte episoade de 30-40 minute in care scadea pina la 38.De aseara de la ora 20 pina la 5 dimineata-40,4-rectal.L-am impachetat,i-am pus novocalmin,i-am dat nurofen-maxim admisibil-si abia catre zori de ziua a scazut la 38.Disperata de-a dreptul,sa ma credeti,mi-am permis sa-i dau si Calpol trei plus cu toate ca copilul meu cam dupa atreia doza de paracetamol administrat in orice forma face epistaxis(cind spun pediatrului lucrul acesta imi spune ca sint nebuna,nu chiar direct ce-i drept).La momentul acesta este afebril,in sfirsit.Dar mi-a varsat in jet paharul de apa pe care nu l-am putut opri sa-l bea repede. Ma intreb daca mai sint copii asa si cum va descurcati. Eu mai am o fetita,sora geamana,care reactioneaza complet diferit cind i se da antitermic in sensul ca eficienta e maxima de la prima administrare. Sint ingrozita ca poate face din nou 40 de grade si nu stiu daca va mai rezista copilul si nu stiu nici ce i-as mai putea da,deja i-am dat prea multe.In afara de impachetari eu nu mai vad nimic. Mai mult ma intreb daca nu cumva copilul are o deficienta la un alt nivel.De cind il am reactioneaza la modul acesta oricit de banala ar fi raceala.Problema este-de ce raspunde atit de greu la antitermic? Incognito Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Babee Postat Iunie 16, 2007 Raport Distribuie Postat Iunie 16, 2007 Esti sigura ca a primit antibioticul care trebuie? Continua cu impachetari si hidrateaza-l si va trece.Incearca si supozitor, poate suspensie orala nu accepta organismul. ----------------------------- Gabriela, Rebecca si Phillipid="red"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
incognito Postat Iunie 17, 2007 Autor Raport Distribuie Postat Iunie 17, 2007 Multumesc frumos ca ai fost alaturi de mine. Vineri noapte chiar epuizasem toate modalitatile,alternativ ii dadusem de toate-novocalmin,nurofen,nevralgin,in final si calpol. Nu a mai facut febra de ieri in schimb reactie alergica la antibiotic.I-au aparut niste punctulete roz intens pe piele-abdomen,torace,fese,coapse-inca de aseara dar care s-au accentuat dimineata dupa augmentin.Pediatrul l-a vazut si ne-a recomandat Flonidan suspensie orala si calciu.Iar diseara fara antibiotic,numai antitermic,antiinflamator,antialergic si atit! Dumnezeu stie mai departe,merg miine dimineata pentru o alta evaluare. Tot e bine ca a inceput sa manince si retine lichidele.Usor-usor vom trece noi si de asta,nu? O zi buna iti doresc, Incognito Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vandana Postat Iunie 17, 2007 Raport Distribuie Postat Iunie 17, 2007 febra scade sigur si rapid cu o fiola de algocalmin si otet la sosete.Apoi dati tratamentul prescris de dr. dana vlasceanu Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Elenalove27 Postat Iunie 17, 2007 Raport Distribuie Postat Iunie 17, 2007 si noi am trecut prin aceasi criza daca ii pot spune asa.. 2 sapt cu febra 40-41 !!! nu mai stiam ce sa ii fac. Tinut sub dus, scos afara,sosete cu otet,3 feluri de antibiotice...am ajuns la urgente la 3 dimineata de 2x...dupa care mi-a inceput cu diaree si voma...nici unul din antibiotice nu a fost bun pentru baietul meu de 3 ani jumate, iar in loc ca antibioticul sa lupte cu bacteria(sau cum se spune), din contra ...am fost si am luat si sample la kk si a mai facut si blood test si copilul nu avea NIMIC!!!!!!! dupa 2 sapt a scazut febra... si am aflat de la pediatru ca Alvaro avea infectie minora la urechise si a interzis sa mai faca baie cu spume iar la piscina doar cu dopuri pentru urechiuse. [bang][bang][bang] Sanatate multa si sper ca baietul tau sa fie bine. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Babee Postat Iunie 17, 2007 Raport Distribuie Postat Iunie 17, 2007 Incognito sa ne spui cum ii mai e baietelului si tinem pumnisorii maine[pup] ----------------------------- Gabriela, Rebecca si Phillipid="red"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
monalac Postat Iunie 18, 2007 Raport Distribuie Postat Iunie 18, 2007 incognito,multa sanatate baietelului! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
spic de grau Postat Iunie 18, 2007 Raport Distribuie Postat Iunie 18, 2007 Ai grija cu excesul de anti-termice ca ii busesti ficatul! NU se da mai des de 6 ore! In legatura cu febra care nu cedeaza, dupa 2 zile ar fi trebuit sa ii faca analize mai amanuntite: urina, sange.. Nu schimbi antibioticul fara o antibiograma....cum o ia pe incercate? Schimba medicul de urgenta! Sanatate la pui. Tu spui ca iubesti florile, dar le tai si le pui in vaza. Zici ca iubesti cainii, dar le pui zgarda si ii tii legati in lant. Te lauzi ca-ti plac pasarile si le inchizi in custi mititele... Cand spui ca ma iubesti mi se face frica. (Jean Cocteau)id="size1"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
spic de grau Postat Iunie 18, 2007 Raport Distribuie Postat Iunie 18, 2007 Un alt sfat babesc in afara de otet: cartofi cruzi. Eu cnd epuizasem cu antitermicele si baile, i-am pus pe tot corpul felii de cartof crud. Nu stiu daca de la el a cedat temperatura, insa - a cedat! Dav mi-a facut de vreo 3 ori febra: 40.3, si de fiecare data a fst otita. Tu spui ca iubesti florile, dar le tai si le pui in vaza. Zici ca iubesti cainii, dar le pui zgarda si ii tii legati in lant. Te lauzi ca-ti plac pasarile si le inchizi in custi mititele... Cand spui ca ma iubesti mi se face frica. (Jean Cocteau)id="size1"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adriana Postat Iunie 18, 2007 Raport Distribuie Postat Iunie 18, 2007 Da, si eu zic sa nu-i mai dai atatea antitermice[:(]. Face foarte rau in timp, si pe urma dai dintr-una in alta. Si mie mi-a facut fetita de 1 an 40.5 si cand am fost la Urgenta mi-a spus de schema clasica Tylenol/Motrin si prosoape reci pe ea.. ATATA tot.. Febra la ea a durat 5 zile.. Si nici ea nu reactiona la Tylenol atat de repede, am observat. Adica doar la Motrin scadea febra.. Cred ca pur si simplu sunt virusi mai puternici care au fost obisnuiti cu medicamentele.. Sau o fi avand ceva viral si degeaba ia antibiotic.Sanatate multa, nu te panica cand face febra mare(zic eu care de abia mai respiram de groaza..) tine-o sub control cu dusuri reci si prosoape ude..Mami de Codrin - 2002, Olguta - 2003 si Cornelie mica - 2006 [colegi]id="size1">id="green"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.