Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Cind febra nu se da batuta?

Recommended Posts

M-am topit peste noapte dar nu conteaza ,macar sa fie copilul bine.Si tocmai ca nu e.Azi noapte iarasi ne-am luptat cu febra-39 la axila.Dimineata cind ne-am prezentat la pediatru era cu 38,1.eruptia mai palise.I-a prescris Cefotax,i s-a si facut 500mg.dimineata insotit de 100mg.hemisuccinat de hidrocortizon.Cam la o ora de la injectie pielea era curata,pe alocuri mai purta ceva urme de puncte roz.

A dormit putin dupa-amiaza si de la 17.30 are iarasi 38,8 axilar.

Iar pielea iarasi pigmentata chiar mai rau decit dimineata inainte de hemi.Chiar nu mai stiu ce sa zic.

Va multumesc pentru sfaturi si pentru ca sinteti alaturi de mine.

Spic de Griu ai dreptate,la noi se poarta moda de a merge pe bijbiite.Nu e corect.Mi-am pierdut rabdarea si intre timp am devenit si un pachet de nervi nu numai un pachet de mare grija.Trebuie sa mergem la 10 seara pentru a doua doza de Cefotax dar cred ca ma duc numai sa anunt ca refuz administrarea si sa o rog pe dna.dr.sa mai vada totusi inca o data copilul.Chiar nu as mai merge deloc dar dinsa este tocmai directorul spitalului in care mai si lucrez.Oricum azi dimineata dupa ce am plecat am mers direct la un laborator din oras,din propie initiativa,putin imi pasa de ce va zice,si i s-a recoltat la cererea mea o HLG cu formula leucocitara,Vsh,Uree,Creatinina,Calcemie,Ex.sumar urina,Exudat faringian cu antibiograma daca va fi cazul(chiar daca a luat antibiotic avind in calcul ca simptomatologia nu a cedat ma gindesc ca va creste ceea ce este oricum).Voi lua o parte din rezultate miine dimineata si vedem incotro mergem.Medicul de familie s-a oferit sa ne dea o relatie,am luat legatura dupa amiaza.Azi nu a mincat nimic,a baut numai apa plata si putin suc de fructe.Cind il intreb ce il doare imi spune numai capul,ma gindesc ca de la atita febra.

E posibil sa fie o banalitate trata necorespunzator dar hai sa o gasim,nu?E copil,e mic,imi dau seama ca este dificil de examinat si mai mult de investigat dar...

E clar ca mi-am pierdut rabdarea si intelegerea,probabil oricare alta mamica ar reactiona la fel.

Sper sa va dau vesti bune,poate chiar miine.

O seara buna va doresc,

Incognito

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Incognito si eu am patit-o cand Ana avea 6 luni, a avut febra 39,5 3 zile fara sa i-o pot scade cu nimic, apoi au aparut bubite pe gat, manute, fata. Am crezut ba ca are pojar, ba roseola, vroiau initial sa-i dea antibiotic dar am refuzat, am zis ca fara analize nu fac niciun antibiotic. I-am facut coprocultura si a reiesit ca facuse de fapt o toxinfectie alimentara f puternica de la branza din comert. Eu zic sa insisti pe partea cu analizele si sa descoperi cat mai repede cauza.

Inca ceva, Ana la 2 luni a avut rosu in gat puternic si i s-a administrat de urgenta medocef intravenos, a facut minuni, in 2 ore era alt copil. Am dus-o in stare grava, nici lichide nu mai bea, dupa medocef a mancat si a baut de a rupt. Am inteles ca e din grupul cefalosporinelor de generatia a 3-a si se administreaza la infectii respiratorii cand nu mai e timp de analize.

Va doresc insanatosire grabnica si sa ne aduci vesti bune despre baietel!

Povestea nasterii

fulguleti

Incognito, poate ca e infectie virala si degeaba se da antibiotic. Dar ma tem ca daca intrerupi acum Cefotaxul, dupa o singura doza, va dezvolta rezistenta si e un antibiotic destul de puternic, cand va avea infectie bacteriana ce ii vei mai da?

Greseala medicului e ca nu te-a trimis de la inceput la antibiograma; probabil s-a gandit ca dureaza 3 zile pana vine rezultatul si nu puteti astepta atat. Sincer, cred ca acum, dupa 3 antibiotice diferite, analiza nu va arata nimic concludent.

Imi pare tare rau ca treci prin asa emotii cu micutul. Iti tin pumnii sa se faca bine cat mai repede, invingeti voi boala pana la urma![flo2]id="teal">id="Comic Sans MS">

Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.

Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.

id="size1">id="teal">

quote:Originally posted by vandana

febra scade sigur si rapid cu o fiola de algocalmin si otet la sosete.Apoi dati tratamentul prescris de dr.dana vlasceanu

id="quote">id="quote">otetul la sosete e super ... am incercat de 2 ori si nu a dat gres... intr-o ora sosetele erau uscate si febra iochttp://www.dropshots.com/mihai3http://picasaweb.google.com/mihaicaraghiaur/TripletiiMei http://www.dropshots.com/oanna3http://community.webshots.com/user/oanna3http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=92869 - povestea noastraOanna, mami de tripleti Rares, Andrei si Ingrid ( 20.06.2006)iubesc si sunt iubita

am incercat metoda cu sosetele cu otet, dar pe urma am citit ca e de evitat. la temperatura ridicata, otetul se absoarbe prin piele, la fel ca spirtul, ceea ce nu e de dorit. raman impachetarile cu apa statuta...

edit- un sfat al pediatrei: in caz de febra sa ii punem pe frunte felii de cartofi, f subtiri si sa le schimbam tot la 15 minute.id="teal">id="Comic Sans MS">

Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.

Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.

id="size1">id="teal">

Buna seara tuturor fetelor alaturi de un MULTUMESC asa...cu gura plina!Din toata inima.

Uf!E prima zi fara febra de azi noapte de la doua.M-am abtinut sa fac o scena in spital aseara,am acceptat injectia-chiar inainte sa plec am citit mesajele voastre,Teodora chiar m-ai adus cu picioarele pe pamint ca sa zic asa,-dimineata i-am luat rezultatele si m-am prezentat cu copilul fix la schimb de garda.Am prins ambele doamne pediatre in acelasi timp si le-am pus in fata analizele copilului.Au sesizat la vreme ca sint in pragul unei crize de nervi si surprinzator au vazut copilul impreuna si au vorbit clar,omeneste.VSH-ul copilului este crescut,40 de mm la 1 ora,in plus formula leucocitara arata clar doar 6000 de leucocite din care scaderea limfocitelor 16.o%(interval de referinta 17.0-48.0)in acelasi timp cu cresterea granulocitelor 78,1%(43.0-76.0)lucru care se intimpla,au spus dumnealor,in boli infectioase acute.Bine,bine dar care e boala?Limba depapilata,eruptia...Si daca este scarlatina?Dar de ce a cedat la hemisuccinat?Si totusi nu seamana a scarlatina!Si cum scarlatina?Cu exudat cu flora banala?Pai sa-i mai iei un exudat!Ei bine,nu acum.Dupa atita antibiotic...Si mai are si o hipocalcemie...

Fetelor,m-au innebunit!Nu mai zic nimic ca nici nu mai stiu ce.

Am ajuns si la o alta doamna pediatra-relatia doamnei medic de familie-care a avut rabdarea sa asculte intreaga poveste si in mod firesc-era de asteptat dupa toate acestea,e de inteles-m-a sfatuit sa-mi pastrez calmul,sa continui acum seria de cefotax-copilul a inceput sa raspunda la tratament,cita vreme face si hemisuccinat sa-l feresc de alimente sarate cit pot-a recomandat chiar scaderea dozei treptat,miine la jumatate doza,deci din 100mg. doar 50,apoi 25 si in final deloc plus nu mai mult de patru zile injectabil iar antitermic numai la nevoie,novocalmin supozitor in caz de maxima necesitate,daca face iar 40-luam o pauza,a mai adaugat o lista de analize si ne intilnim.Bineinteles,daca apare ceva neprevazut ne vedem imediat.

Vreau sa va spun ca am obosit foarte tare.

Altfel...s-a mai inveselit,a reusit sa manince,a colorat,s-a conversat cu surioara...se intristeaza numai cind vine timpul sa mergem la injectie dar i-am explicat si intelege cit de cit ca altfel nu avem incotro.

Sper sa fim bine,oricum stau inca cu frica in sin.

Va pup pe toate,sanatate multa si la puiutii vostri,va voi tine la curent cu ce facem.

Incognito

Incognito, imi par f bune vestile tale, nu mai are febra, mananca, e bine dispus- sunteti pe drumul spre insanatosire. Si sunt impresionata de detaliile pe care le-ai retinut din discutia doctoritelor! Sper ca si tu esti mai bine![floare3]id="teal">id="Comic Sans MS">

id="size1">id="teal">

Incognito spune-ne ca esti bine si ca a trecut tot.Linisteste-te si tu putin-stiu ca e greu, si eu ma consum cand am unul dintre ei bolnavi-dar tu trebuie sa fii cea mai tare.

Numai bine [pup]

-----------------------------

Gabriela, Rebecca si Phillipid="red">

Bine v-am gasit!

Hai sa va spun.David e pe calea cea buna,ca sa ne fie si mai ,,bine" a facut o bronsita suprapus peste ce a fost-dar ce o fi fost?.De joi dupa-amiaza ia pe linga cefalexin,mucosin si ventolin.Vineri s-a lasat cu radiografie pulmonara,de sinusuri,alta hemoleucograma-s-a normalizat,alt vsh-e o.k!,12 la o ora.A ramas rezultatul de la fibrinemie pe care il luam miine cind si mergem la dna.dr.,dna.recomandata de medicul de familie.Dar...Pentru ca in casa mai este un copil,cum era de asteptat-insa eu tot speram sa nu se intimple-Malina,fetita mea si sora geamana a baietelului,joi seara a facut febra.A inceput cu 38,5,peste noapte-39,7.Cind i-am luat lui analize,luni,i-am luat si ei asa...de control am zis eu,tot nu i-am mai facut de multa vreme-si bine am facut.

Am prezentat-o si pe ea la dr.vineri,aceleasi lucruri-radiografii,alta hemoleucograma,vsh,fibrinemie si comparativ cu ceea ce i-a iesit luni:luni avea numai 3900 leucocite,vineri 14400;luni vsh 8 la o ora,vineri 20.Arata ceva infectios spune dna.dr.dar...La fel,a mai ramas rezultatul la fibrinemie.Mi-a recomandat sa-i dau numai paracetamol la 8 ore,novocalmin doar la nevoie pina luni si sa o urmaresc,bineinteles daca apare o modificare ce acutizeaza periculos starea copilului sa o anunt imediat si sa ma prezint.Ultimul croset febril de 39 la facut vineri seara.Pielea este curata,nu o doare gitul,nu burtica,nu a varsat,nu scaun prost,nu pipi des,nu tuseste,nu nimic!E ciudat.Continui sa fiu cu ochii pe ea.Si pe el,bineinteles.Mergem miine sa vedem ce ne spune dna.dr.

Ieri chiar au mincat binisor,m-am bucurat.

Evident ceva este,chiar daca are stare buna,altfel nu imi explic modificarile aparute la fetita.

Va multumesc mult ca sinteti alaturi de mine.Vom fi bine intr-un final,trebuie sa cred asta,nu?

Va pup pe toate,

Incognito

Archived

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru răspunsuri ulterioare.

• Adaugă...