Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

La ce varsta i-ati dus prima data la teatru?

Recommended Posts

Am primit doua bilete la teatru de copii, la piesa Harap Alb, la teatrul Ion Creanga. M-am gandit eu ca e cam mica fii-mea (2 ani si 7 luni) dar am zis ca merita o incercare. Buuuun. Cam dertuata fata mea de la inceput. Era ok ca erau multi copii in sala, dar imi tot zicea ca vrea inapoi (adica la masina). A aparut o mascota inainte de piesa, o girafa roz, de care a fost foarte incantata. Parea ok treaba. Ei, si a inceput piesa. Dezastru total. S-a speriat de la inceput, ca s-au stins luminile. Sonorizarea era cam puternica si o deranja. Iar cand au inceput sa apara actorii pe scena...."vau a tititi, nu-mi pace". Am mai incercat eu sa-i spun ca nenea se joaca, si uite ce haine frumoase are etc etc. Ei, cand a aparut calul (calul lui Harap Alb, care manca jaratec, care era de fapt un nene cu o masca in forma de cap de cal) i-a pus capac. A inceput sa tremure asa ca ne-am grabit spre usa. Si, asta a fost prima noastra iesire la teatrul de copii.

E drept, am vazut ca piesa era pentru copii de peste 5 ani, dar in sala erau si copilashi mai mitiei care pareau chiar incantati. A, e drept ca se poate si mai rau. Un baietel a inceput sa urle de cum s-a stins lumina.

Voi cum ati facut? La teatrul de papusi o fi mai bine? Ati fost? Ma intrebam cum o fi cand o merge cu gradinita la teatru (la toamna o dam la gradi). Tot restul zilei, imi tot spunea din cand in cand "nu mai megem a teatu"....am traumatizat copilul ...[V]

Fiecare zi are doza ei de amaraciune. Nu iti amari si mai tare ziua de azi, gandindu-te si la amaraciunea zilei de maine.id="purple">

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul răspuns

am fost la teatrul de papusi cu Patrick prima oara pe la 2,5 ani. am fost la o piesa interactiva, din asta fara mare subiect, dar pe intelesul lor. a fost incantat, dar erau destui copilasi mai mici sau mai mari care nu erau deloc sau chiar plangeau, au plecat mai repede, si tot asa.

cred ca daca incerci cu alta piesa (eventual o poveste cunoscuta de acasa) peste cateva saptamani o sa fie mai bine. distractie placuta!

Roxana

noi cred ca am fost dupa 3 ani si jumatate

sunt si copii care reactioneaza bine la 2 ani si jumatate, dar eu cred ca e inca devreme... nu au rabdare sa stea in sala atata timp, orice ar fi pe scena, se sperie de sunetele puternice si de stingerea luminilor, se foiesc...

si cred ca a vedea mai intai un spectacol la gradinita - adica intr-un mediu care ii este oarecum familiar poate ajuta la o reactie mai buna cand ar merge la teatru

daca zici ca ai primit biletele e foarte bine ca ati incercat - asa cum am zis, unii copii reactioneaza f. bine; indicatiile de la teatru privind varsta pt care se recomanda iarasi sunt un bun indiciu...

insa daca nu-i place, n-ai ce-i face... faceti o pauza si mai incercati la toamna, timp in care ai timp sa-i povestesti/explici si sa o atragi catre spectacolele de teatru...

Andrei a fost la teatru dupa ce a inceput gradinita (3 ani si 3-4 luni) si a fost incantat. Pe ei ii duc numai la teatru de papusi, la Tandarica, si vad ca i-a placut!

Poate ar fi bine sa asteptati o perioada si sa incercati iar, dar la teatrul de papusi!

Catalina & Robert-Andrei (27.07.2002id="red">)

varsta lui Andrei[bicla]

Cam pe la 2 ani juma`, la piese light gen Scufita Rosie, Alba ca Zapada, alte piese cu elefantel, purcelusi si altele pt copii micuti.

________________________________________id="red">

Daria &id="Trebuchet MS"> [zana]id="red"> GIULIAid="Trebuchet MS">_(2004_08_16)id="Trebuchet MS">id="red">

[flo]AJUT-O SI TU PE SARA !id="Arial Black">id="red">[flo]

Noi am fost pentru prima data la teatru de papusi pe la 2 ani si o luna la o piesa pentru copii de peste 3 ani. A fost ok, s-a speriat putin la inceput si de intuneric si de sonorizare dar de atunci am mai fost de vre-o 3-4 ori la cererea ei si chiar ii place. Doar ca se cam plictiseste spre sfarsitul piesei si nu mai sta locului.

www.articoledepetrecere.ro

Noi am fost prima data la teatru la 2 ani si 3 luni. Am inceput cu "Capra cu trei iezi" - teatrul Tandarica (de papusi). A fost bine de la inceput. A doua piesa a fost tot "Capra cu trei iezi", pentru ca i-a placut foarte mult, si a cerut toata saptamana ca vrea sa vada Capra, Lupul si pe "Tata popa" (asa era in piesa[;)]). Si apoi am continuat, cu alte piese, am fost si la Teatrul Ion Creanga, dar mai rar. Acum avem 2 ani si 9 luni si cere mereu la teatru.Eu ii spuneam cu 1-2 zile inainte ce vom face in week-end si ii citeam povestea din carte. Eu zic sa-i mai dai o pauza si apoi mai incercati.

Virginia Fenciuc -mamica de bebe bun.

noi am fost la Tandarica,avea 2ani si 10 luni.prima piesa a fost Alba ca Zapada.eu am pregatit-o dinainte,i-am zis ca o sa merarga la teatru ca in sala o sa fie intuneric si multi copii.povestea o cunostea,tasu-ca el a mers-mi-a spus ca a ff f cuminte si ca s-a distrat.asa ca am mai mers de vreo 4 ori de atunci.

eu zic sa lasi sa treaca o perioada,si apoi sa mergeti la Tandarica dar la o poveste pe care o cunoaste.

Ana mamica de doi iezi Teodora(20.04.2004) si Sebastian(11.12.2006)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...