Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Mi s-a oferit SPAGA!

Recommended Posts

...sau sa-i spun cadou, atentie...?!!! Mai degraba ...

Ideea e ca sefa mea m-a rugat sa-i explic unei alte doamne (care ocupa acelasi post de conducere dar in alta institutie - si care mai e si mama unei colege de-ale mele) citeva dintre procedurile noastre. Era in timpul serviciului, nu era o sarcina de serviciu si puteam sa dau rasol si sa-i prezint citeva chestii intr-o juma de ora. Insa am stat impreuna 3 ore, i-am facut fotocopii si pe cit am putut am raspuns la intrebarile ei.

La sfirsit, imi multumeste, ne luam ramas bun si...incearca sa-mi bage sub hirtiile de pe birou niste bancnote. [soc] Ferindu-se sa n-o vada colega mea de birou. Bineinteles ca ii dau mina la o parte si tot incet ii spun ca nu pot sa accept. Nu si nu! Ea insista, imi spunea ca e pt copii, sa le iau un cadou. NU! NU! NU!

De fapt, judecind situatia, imi dau seama ca nu m-am simtit jignita. Doar foarte, foarte surprinsa ca a putut sa-si inchipuie ca as fi in stare sa accept. Oricum eram la serviciu, eram platita pt asta, discutia noastra a fost pe teme profesionale si chiar mi-a prins bine sa fac schimb de experienta.

Ca sa vezi...oare cadourile de genul asta au devenit intr-adevar un fenomen international...sau au existat dintotdeauna, peste tot, si noi, românii, ne complexam degeaba ca ii multumim doctorului cu un plic?

Marox, mama lui Alex (n. 14.06.03) si a Juliei (n. 29.03.05)

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 302
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Pai erai la serviciu, dar nu stiu daca trainingul pe care l-ai facut are legatura cu compania sau e particular. Daca e particular, e normal sa fii platita. Probabil era mai simplu daca sefa ta negocia de la inceput un pret pentru afacere. Nu te simteai nici tu prost, nici persoana.

Keep the promises you make to yourself.id="green">id="Tahoma">

Cand erau discutiile despre spaga v-am explicat cum se intampla. ;)

Diferenta dintre spaga si cadou:

-la cadou , cel care il primeste spune "Multumesc" , iar cel care il da spune "Sa nu mai vorbim despre asta "

-la spaga cel care o da spune "Multumesc" , iar cel care o primeste "Sa nu mai vorbim despre asta "

http://pg.photos.yahoo.com/ph/gia_devil/my_photos

quote:Originally posted by XIO

Cand erau discutiile despre spaga v-am explicat cum se intampla. ;)Diferenta dintre spaga si cadou:-la cadou , cel care il primeste spune "Multumesc" , iar cel care il da spune "Sa nu mai vorbim despre asta "-la spaga cel care o da spune "Multumesc" , iar cel care o primeste "Sa nu mai vorbim despre asta "http://pg.photos.yahoo.com/ph/gia_devil/my_photos

id="quote">id="quote">Diferenta este ca Marox a facut cuiva un serviciu iar doctorii (sau alti functionari) isi fac (sau ar trebui sa-si faca) datoria. Cadoul si spaga sunt doua drepte paralele.

Poate suna ciudat, dar d-na era frantuzoiaca get-beget?

Si a vrut sa iti dea bani?

Mie nu mi se pare cadou, ci spaga... Cadou era sa iti trimita ceva a doua zi, sau candva, un buchet de flori, o ciocolata sau ceva pentru aia mici daca ai copii si ea stia, mai ales daca spui ca o cunosti - mama prietenei tale.

In plus, eu m-as mai fi simtit prost pentru ca daca ea era frantuzoaica as avea impresia ca ma considera roman amarat. Acum nu stiu contextul total, dar e un gest urat.

Clover, ceea ce i-am explicat are legatura cu serviciul nostru. Ceea ce am facut pentru ea as fi facut pentru orice alta COLEGA, ca in fond asta este, cu toate ca pe alta pozitie ierarhica. Chiar daca nu muncim in aceeasi institutie, este exact acelasi domeniu de activitate.

AnaGN, doamna in cauza este frantuzoaica. Nu, nu cred ca a facut-o pt ca si-a inchipuit ca fiind românca nu am bani sa le iau copiilor un cadou. In fond, sotul meu e francez [:)]

XIO, [cool], mi-a placut definitia!

Papadie, da, sint de acord cu tine, dar atunci de ce ne simtim prost atunci cind vrem sa oferim un plic unui doctor dupa consultatie, operatie, nastere, etc pt ca am fost multumiti de felul in care ne-a tratat? Asa cum el si-a facut datoria si eu mi-am facut-o pe a mea.

quote:Originally posted by AnaGN

Poate suna ciudat, dar d-na era frantuzoiaca get-beget?Si a vrut sa iti dea bani?Mie nu mi se pare cadou, ci spaga... Cadou era sa iti trimita ceva a doua zi, sau candva, un buchet de flori, o ciocolata sau ceva pentru aia mici daca ai copii si ea stia, mai ales daca spui ca o cunosti - mama prietenei tale.

id="quote">id="quote">Asa gandesc si eu [:)].

eu cred ca dna nu a vrut sa te jigneasca ; de fapt, a fost modul ei (simplu) de a arata ca a fost surprinsa si ca a apreciat ca i-ai acordat mult mai mult decit o jumatate de ora si te-ai implicat mult mai mult decit cerea uzantza.

sigur, era mai elegant din partea ei sa-ti trimita a 2 a zi un cadou, o floare, ceva, in semn de multumire; sau, in cazul in care e o persoana mai practica si considera ca banii iti erau mai utili ca sa-ti cumperi tu ce vrei cu ei, poate ar fi trebuit sa vorbeasca cu sefa ta varianta unei plati oficiale (sau, ma rog, semioficiale); da' nu ne putem astepta de la toata lumea sa exceleze in diplomatie sau maniere

quote:Originally posted by Marox

Papadie, da, sint de acord cu tine, dar atunci de ce ne simtim prost atunci cind vrem sa oferim un plic unui doctor dupa consultatie, operatie, nastere, etc pt ca am fost multumiti de felul in care ne-a tratat? Asa cum el si-a facut datoria si eu mi-am facut-o pe a mea.

id="quote">id="quote">

Pai pe principiul asta sa-i dam banii invatatoarei dupa serbare ca si-a facut treba si-a stiut copilul poezia. Sa-i dam bani instalatorului dupa e-a reparat chiuveta ac si-a facut treaba si avem apa calda. etc. De ce trebuie sa dam bani cuiva pt. ca isi face meseria? Tu ti-ai facut nu datoria ci ai facut un serviciu.

[flo]

si cat iti daduse?[:-)))]

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...