Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Adormitul la san - o problema..

Recommended Posts

Lasand la o parte crizele de plans cand incearca sa o adoarmna altcineva (doar soacra-mea a reusit pana acum, cu suzeta si mult mult leganat in brate), adormitul la san mi se pare frumos, simplu, natural..

..insa de cand cu diversificarea, a mai intervenit o problema: nu mai mananca mancarica..pentru ca doarme de 3-4 ori pe zi, e mereu satula de lapte..am incercat:

1.sa aman somnicul cu joaca, in ideea ca o sa i se faca foame, si ii dau mancare, apoi o adorm la san - nu merge, plange si e nervoasa, numai de mancat n-are chef..

2. sa o invat sa adoarma si altfel (lucru de preferat, avand in vedere ca de nevoie, o mai las uneori cu sotul, mama sau soacra)..dar nu stiu cum..am incercat sa o las sa planga, dupa o metoda citita pe aici, dar mi se rupe inima..nu pot pur si simplu..am rezistat vreo 15-20 min. de plans in total (timp in care ma mai duceam la ea sa o linistesc), dupa care am cedat si i-am dat tzatzica..

..ce sa mai incerc?

fatima [mamica]de [bb] eva ioana

eva ioana (08.11.2006)

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul răspuns

In primul an de viata laptele matern trebuie sa fie alimentul principal. Adica, mai intai ii dai sa suga si de-abia dupa aceea ii oferi si alte alimente. Ideea cu sa ii dai sa suga dupe ce ai inceput diversificarea doar de doua ori pe zi este invechita si nu aduce decat pierderea laptelui si intarcarea rapida a bebelusului.

In concluzie, Eva este un bebelus normal, alaptat la cerere asa cum este recomandat peste tot. Inca e prea devreme sa incerci sa ii substitui suptul cu altceva. Stai linistita, ca din lapte ea isi ia toate principiile nutritive si in plus se si hidrateaza (deci nu trebuie sa ii mai dai apa, ceai sau suculetze).

La varsta asta programul bebelusului alaptat trebuie sa fie asa: 2-3 mese de solide si in rest alaptat la 3-4 ore si chiar si inaintea meselor solide.

sanatate!

PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENTid="red">

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!id="green">

Buna,

Stefan deseori adormea la san...si a fost ok.

si acum suge doar noaptea pentru sete cand are el chef...si imi intoarce funduletul[:D] apoi si doarme dussss. Da, si acum mai am lapte si ii dau.

SLava Domnului ca probleme cu el n-am avut:racit sau altele...o singura data mi-a facut laringira usoara. Dar, sincer n-a facut febra....nici de la dinti, de la nimic.

Este foarte important laptele de mama pentru copil. Are anticorpi si tot ce trebuie....nu vreau sa intru in amanunte.

Acuma normal c ava trebui sa ma opresc sa-i mai dau...dar ama atata lapte cat are el nevoi...putinul ala e vital epntru el. Eu zic ca atunci cand nu va ma vrea si laptele meu se va opri. Sincer am avut si nopti cand nu i-am dat ca am luat diverse medicamente sau am baut bere cu alcool[:D]. Asta e....Dar am continut dupa aceea....le el merge si varianta cu ceai noaptea, si ii dadeam ceai.

Ziua si seara bea lapte de vaca la punga de 3,5 % grasime si e ok.

de-ale gurii

Stefan Peter[bonjovi](1 an si 7 luni)

Eu stiu cat de important e laptele meu pentru ea..m-am chinuit mult sa pastrez lactatia si cu ajutorul vostru am reusit..si stiu ca trebuie sa primeze in alimentatie pana la varsta de 1 an cel putin..numai ca ea nu mai manaca deloc altceva.. abia daca mai inghite 4-5 lingurite de fructe si alte cateva de piure de legume cu carne sau ou..ma gandesc oare daca e suficient..nu stiu daca laptele meu ii mai asigura totusi necesarul de fier si vit c de exemplu..din ce am citit eu, rezervele ar fi cam pana pe la 6 luni..

eva ioana (08.11.2006)

quote:Originally posted by fatima

Eu stiu cat de important e laptele meu pentru ea..m-am chinuit mult sa pastrez lactatia si cu ajutorul vostru am reusit..si stiu ca trebuie sa primeze in alimentatie pana la varsta de 1 an cel putin..numai ca ea nu mai manaca deloc altceva.. abia daca mai inghite 4-5 lingurite de fructe si alte cateva de piure de legume cu carne sau ou..ma gandesc oare daca e suficient..nu stiu daca laptele meu ii mai asigura totusi necesarul de fier si vit c de exemplu..din ce am citit eu, rezervele ar fi cam pana pe la 6 luni..fatima [mamica]de [bb] eva ioanaeva ioana (08.11.2006)

id="quote">id="quote">Stai linistita ca papa destul!Iar chestia cu rezervele e numa' pt copilul alaptat exclusiv la san! Ori puiul tau mai papa si altele!Laptele matern isi modifica compozitia si cantitatea in fc de cerintele copilului si corespunzator varstei lui! De aceea un lapte e mai gras pt bb de 1 luna (sa zicem) fata de un lapte pt bb mai mare de un an (sa zicem)....Las' ca trece si perioada asta!Si nu mai incerca sa-i dai alta papa cand e obosita, pt ca nu reusesti, ea at vrea sa doarma! [:D]Pediatru ce zice?Si mai incearca cu schimbarea felului de dormit, insa nu mai ceda pt ca asa o inveti doar ca trebuie sa planga mai tare si mai mult pt a obtine ce vrea.... [:D] Ai sa vezi ca dupa cateva episoade de plans se va obisnui... Eventual pleaca din casa si las-o doar pe soacra sau sot in casa cu ea daca ei sunt mai rezistenti! [:D][;)]*********************************id="orange">[;)]Poze noi cu familionu'id="maroon">Poze la intoarcerea cu Teo(bb2) acasaid="maroon"> De la botezul Teodoreiid="orange"> Din parcul Tineretuluiid="maroon">Povestea nasterii Anei 17.03.2000 id="red"> si Povestea nasterii Teodorei(bb2) 8.10.2004id="red">id="size1">

quote:Initial creeata de fatima

2. sa o invat sa adoarma si altfel (lucru de preferat, avand in vedere ca de nevoie, o mai las uneori cu sotul, mama sau soacra)..dar nu stiu cum..am incercat sa o las sa planga, dupa o metoda citita pe aici, dar mi se rupe inima..nu pot pur si simplu..am rezistat vreo 15-20 min. de plans in total (timp in care ma mai duceam la ea sa o linistesc), dupa care am cedat si i-am dat tzatzica..

..ce sa mai incerc?

id="quote">id="quote">

iti spun cum face tati al nostru, ca eu inca o adorm la san. o leagana si ii canta si cand incepe sa inchida ochisorii, semi-adormita fiind, o pune usor in patut si continua sa ii cante si sa o tina de manuta sau sa o mangaie pana adoarme, chestie care se intampla destul de repede.

carne si ou - nu e prea devreme pentru ele, totusi?

Ajutati-o pe Dianaid="size1">id="navy">

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!id="red">id="size1">

Alaptatul Help-Lineid="green">id="size1">

mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)id="size1">id="purple">

Si Rares adoarme la san cel mai repede. Uneori adoarme cand suge si apoi este cel mai vioi copil si ma chinui cate 30-40 de minute sa il culc. Asa ca sunt multumita cand adoarme la tzitzi. Noaptea inca mai suge de 2-3 ori, mai ales ca este si foarte cald si el nu vrea deloc biberonul si apa nu prea pot sa ii dau cand este adormit, asa ca ii dau tzitzi. Ziua suge inainte de somn, de 2 ori, seara inainte de culcare si dimineata pe la 9-10 dupa masa de fructe. Programul asta i l-am cam facut eu, dar si dupa cum a vrut el.

Ca sa iti manance mancarica incearca sa ii dai san dupa papa. Rares oricat de satul ar fi tot mai suge putin dupa,. ca doar tzitzi e dragostea lui dintai.

Nici Rares nu adoarme cu altcineva ptr ca numai eu am stat cu el si daca atunci cand vreau sa il culc apare careva la orizont e fericire mare si nu mai doarme.

Mamica lui Rares (15 oct 2006)

poze diverse

Botez Rares 3-4 luni 4-5 luni 5-6 luni 6-7 luni 7-8 luni

conchitaid="red">, are 7.5 luni..e oare prea devreme pentru carnita de pui de tara si cate o jum de galbenus de ou (pe care oricum nu le mananca in intregime)?

eu sunt ingrijorata de lipsa de fier..pe la 3.5 luni, la analize, i-am descoperit o usoara anemie (in conditiile alaptatului exclusiv - deci iata ca laptele matern poate avea unele carente, sau ma rog, se poate intampla ca bebe sa nu-l asimileze cum trebuie), i-am facut cure de fier pana la 6 luni, cand, incepand diversificarea, se presupunea ca isi ia din alimentatie necesarul..dar cum ea nu prea se omoara cu mancatul..

dianocicaid="red">, mi-e dor de voi, pe cuvant, va mai citesc uneori, dar sincer, stau f. prost cu timpul..am si serviciu cateva ore pe zi, plus casa, plus eva care imi ocupa tot timpul..abia daca mai intru sa-mi mai citesc mail-ul..si atunci imediat ma striga pt. ca nu-i acord intreaga atentie..in carticica de care vorbesti nu-i prezentata oare metoda asta, cu lasatul sa planga controlat? pe care eu nu am fost in stare sa o aplic? o sa intru sa o descarc si eu, sa vad despre ce-i vorba..[pup][pup]

..am reusit si eu azi sa o adorm doar cu suzeta..a marait un pic nervoasa, m-a zgariat, m-a tras de par, de haine..dar a adormit..si asa a manacat mult mai bine..

..am mai descoperit ca mananca mai bine daca ii dau mancarica cu degetul, ca la porumbei, si nu cu lingurita..instinctele astea primare..

eva ioana (08.11.2006)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...