Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Autan sau Off in timpul sarcinii??

Recommended Posts

Dragele mele,

ma confrunt cu o situatie pe care v-o redau cat pot de succint ca sa ma puteti sfatui:

sotzul meu are nevoie de concediu, eu la fel, suntem tensionati si vrem sa evadam alaturi de prieteni in delta, vreo 3 nopti luna viitoare, cand voi avea cam 21 saptamani de sarcina.

Un doctor mi-a zis ca am voie la mare, altul ca sa merg dar nu plaja nu apa... ideea e ca fara plaja rezist ca oricum nu sunt innebunita sa ma incing la soare sau sa ma colorez pe piele si daca musai vreau sa ma incalzesc putin stau max o ora dimineata pana in 10 si seara dupa 17 (cel mult atat, asa mi-am propus).

In rest, promit sa ma feresc de soare cu rochite, lotiuni, palarioare etc... dar de insecte...cum fac sa ma feresc???

Am intrebat doc daca am voie sa ma dau cu Autan insa raspunsul a fost cam asa: daca substantele continute nu se resorb in circulatia sangvina (sa se transmita la fat) e ok, ma pot da cu orice e doar la suprafata pielii... :(( pey de unde sa stiu ce contine si cum se comporta substantele???

Am intrat in 6-7 farmacii si am citit... pe ele nu scrie nimic de sarcina, iar cel pt copii este pentru dupa 2 ani...

in disperarea mea, repet intrebarea:

ma pot da sau nu cu Autan, Off etc???

http://tickers.baby-gaga.com/p/dev342pf___.png

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Draga Kid_Sim,

eu a trebuit (job) sa merg in Calcuta, gravida in trim. I. Zona de risc de malarie f mare, medicamentos mai bine fara preventzie in cazul asta, deci trebuia evitata orice muscatura de tzantzar.

Medicul tropical mi-a spus ca nu e nici o problema cu repelentele (lotiunile astea anti tzantzari) daca nu se depaseste doza.

Eu am fost o sapt., am dat ('Anitbrumm')pe fatza, bratze si gembe la vale, restul haine lungi.

M-am documentat si pe net si singura intrebare era continutul de DEET - si ala e OK.

'CDC recommendations for DEET use in pregnant women do not differ from those for non-pregnant adults.'

'There are no reported adverse events following use of repellents containing DEET in pregnant or breastfeeding women.'

http://www.babycenter.com/comments/pregnancy/isitsafe/9220

Tzantzarii gasesc gravidele deosebit de atragatoare (studiu)...

(Eu nu m-as duce la mare, ci la munte, sub 2000m. Adio tzantzari!)

Vezi ca lotiunile de soare si cu asta isi anuleaza efectele reciproc.

Sunt unele gata combinate (farmacie, aici stiu ca sunt); daca nu, intai trebuie dat unu (care era primu...???) si la ceva timp celalalt.

Evita supra-incalzirea, arsurile solare si VACANTZA PLACUTA!

Piciulika [gravi] 25+ [baietel]

deci as putea sa-l folosesc? mie imi fac niste blande,buboaie,

nustiu ce sa fac... daca-l folosesc mi-e frica de substante din el daca nu mi-e frica sa nu-mi dea vreo boala...[indecis]

STEFANIAid="purple">[gravi]+14[copil]Cred in puterea lui Dumnezeu! nu am de ce sa fiu stresata...id="purple">

E usor sa cazi, dar e asa de greu sa te ridici!id="limegreen">

foto cu burtici

nu am fost niciodata un manechin

Piciulika,

multumesc mult de tot pentru raspuns. Am mai primit recomandari de a nu face exces, dar nu interdictie. La cate seri stau eu in delta (3) nu cred ca e nici un pericol.

Voi evita soarele pe cat posibil. daca nu rezist tentatiei, stau numai f putin (max o ora) dimineata devreme si seara inainte de apus. Iar in mare mi-a zis un doc sa intru numai pana la genunchi (ideea e sa nu intru cu bazinul in apa... asa mi-a zis).

De tantari mi-era teama, dar si aia am inteles ca se culca dupa 11 la Gura Portitei :)) probabil obosesc...si se da si cu prafuri anti tantari in aer... cred ca o sa ma descurc si cu maneci lungi... cumva.

Despre anularea efectului lotiunii de plaja al repelentelor... nu am auzit... oricum mai caut informatii si vad... dar dupa ce toata ziua ma dau cu lotiune (factor protectie f mare) seara fac dus temeinic si apoi aplic autan sau ceva similar.

Pupici si sarcina usoara!!! Abia astept sa mai povestim....

http://tickers.baby-gaga.com/p/dev342pf___.png

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...