ella81 Publicat Iunie 20, 2007 Raport Distribuie Publicat Iunie 20, 2007 cine ma poate lamuri ce este sarcina molara? am pierdut de curand o sarcina la 5 saptamani si mi s-a spus ca a fost o sarcina molara. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
irlandeza Postat Iunie 20, 2007 Raport Distribuie Postat Iunie 20, 2007 Sarcina molaraid="size3"> Sarcina molara este o sarcina dupa o fecundatie cu un numar anormal de spermatozoizi. Sarcina molara este o sarcina dupa o fecundatie cu un numar anormal de spermatozoizi. Este o sarcina ce nu este dusa niciodata pana la termen. Efectul unei fecundari anormale este degenerarea vilozitatilor coriale ale trofoblastului a stratului extern al ovuluilui implantat in mucoasa uterina. Aceasta degenerescenta hidatiforma a trofoblastului antreneaza o secretie ridicata de hormon coriogonadotrofic ( HCG ), responsabil de aparitia unor tulburari ale sarcinii ( varsaturi, hemoragii ). Tratamentul precoce al molei hidatiforme clasice consta in retragerea continutului uterin - chiuretaj aspirativ si supravegherea (daozari sanguine) revenirii la normal a nivelului HCG; plus instituirea unui tratament chimioterapic (metotrexat) - la nevoie. Dupa revenirea valorii HCG la normal se indica o perioada (cel putin 12 luni) de contraceptie hormonala oralaid="red"> Si verifica-ti email-ul, ca ti-am mai trimis ceva acolo, pt. ca aici nu se putea.id="teal"> Noi 2 singurei Cum creste pisoiul nostru [gravi]11+ Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.