Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Produse cosmetice cancerigene!

Recommended Posts

• Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul răspuns

""In-Cosmetics" #351;i preluat de daiymail.co.uk, arat#259; c#259; epiderma femeilor absoarbe anual 2, 3 kilograme de substan#355;e toxice, poten#355;ial cancerigene din creme de corp, rimeluri sau rujuri."

...sa fim seriosi[alcool]

La ce bun sa contrazici o femeie? E mult mai rentabil s-o lasi sa-si schimbe singura parerea. - Jean Anouilh id="blue">id="Times New Roman">id="size2">id="size2">

Distribuie pe alte site-uri

quote:Originally posted by anda141

Stiam demult. Din fericire exista alternativa la produsele toxice - cosmetice naturale sau cat mai aproape de natural.

id="quote">id="quote">Dar care, din pacate nu au nici pe departe aceeasi eficienta. Si ma refer la majoritatea produselor naturale, dar naturale autentice, nu naturale pentru ca le cumperi de la Bottega Verde, de exemplu.

Pai ca sa vezi diferenta ar trebui sa le testezi! Eu le-am testat si m-am lamurit. Acum folosesc doar demachiantul "natural" care ma multumeste. De make-up sau creme hranitoare, total nesatisfacuta. Si nu am testat doar "Bottega Verde" (nu fac reclama ca a fost subiect special despre firma asta) dar am cumparat cate ceva si de la alte firme...

Asta e parerea mea. Sunt foarte curioasa sa aud si alte opinii dar nu din auzite.

Apoi articolul asta nu spune nimic [:D]. Asa orice POATE fi cancerigen, POATE irita, etc, etc.

Treaba asta cu kg ma surprinde. Daca adun cit folosesc (ca doar sta gramajul/volumul ) pe ele nu cred sa ajung la un kg de cosmetice si nu tot intra in piele si nu tot ce intra in piele e periculos [:D]. Cel mai mult folosim dus de corp si sapun, daca stau bine sa ma gindesc.

Eu folosesc maxim un ruj pe an, un set de farduri si un rimel, un flacon de lapte de corp. Restul sapun [:D], care prea mult nu are cum sa se absoarba, ca dau cu apa peste si deodorant. Eu cred ca deodorantele sunt cele mai periculoase, dar dovezi nu am ...

Apoi cel care a scris articolul mari descoperiri a facut! De SLS (sau SDS) se stie de cind haul ca e iritant in cantitati concentrate (iup, l-am probat pe "pielea" mea). Dar de la iritant la cancerigen e cale luuuuuuuuuuuunga!

Pt orice substanta produsa in Europa se face un anumit set de analize, care ii da catalogarea de "iritant" sau "cancerigen". Nu stiu cum e legea pt cosmetice, daca acest test se face si la amestecuri, dar vreau sa adaug: o substanta chimica e catalogata drept cancerigena de la o anumita concentratie incolo. In cele mai multe cosmetice se folosesc insa cantitati mici. Cosmeticele sunt supuse unei anumite legi speciale, numai pt ele, deci cei din Euopa trebuie sa se supuna acestei legi si cerintelor ei.

Eu as spune ca trebuie sa ne uitam la cit folosim din cosmetice si pt alt motiv: multe dintre ele ajung in apa, de unde sunt greu de indepartat si polueaza. Nu toate substantele sunt biodegradabile (atentie, asta insa nu le face cancerigene!), cu cit folosim mai mult detergent/gel de dus/creme solare/... cu atit contribuim la poluare. Ginditi-va la cite kg de detergent ajung de exemplu in apa!

------------------

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Eu nu cred. Daca e sa stam cu drobul de sare deasuprea capului, ajungem sa credem ca tot este cancerigen. Cuvantul asta a ajuns sa fie un fel de "bu-hu-hu". Sa nu exageram totusi.

Sunt de acord cu Aschiuta referitor la diferenta dintre iritant si cancerigen.

Si ca tot veni vorba si de cosmetice naturale, cine-mi garanteaza ca e 100% natural? Ca doar nu stau langa produs pe parcursul intregului proces, nu?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...