Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Voiculescu vrea ca ungurii sa invete limba romana

Recommended Posts

• Răspunsuri 108
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Mi se pare normal ca locuitorii unei tari sa stie limba nationala.

Nu sint extremista dar am ceva cu cei care locuiesc in Romania si nu vorbesc limba romna - nu spun corect - si aici nu e vorba doar de maghiari ... rromi, sasi, rusii lipoveni...

Daca nu ma insel, exista state in care ca sa obtii cetatenia dai teste de limba a respectivei tari... deci obliga la cunoasterea limbii nationale... la noi de ce n-ar fi normal sa ne cunoastem limba?

"O viata fara dragoste este asemenea unui an fara primavara."

Distribuie pe alte site-uri

Mi se pare normal sa fie asa, mai ales celor nascuti in Romania (de fapt toti sunt nascuti aici).Nu mi se pare normal sa mergi intr-un oras ca Targu Mures, sa intri intr-un magazin si vanzatoarea sa nu te serveasca din cauza ca nu stie (sau nu vrea) sa vorbeasca romaneste.

------------------------------------------------------------------------------

Viata e scurta si frumoasa.Ea merita si trebuie traita.Dar nu oricum. id="Lucida Console">id="navy">

poze iunie

Hai sa ma bag si eu in discutie ca sunt implicata direct.[:D]

Mie mi se pare normal sa iti cunosti atat limba materna cat si limba tarii in care traiesti.Eu sunt maghiara nascuta in Romania si mi se pare absolut normal sa stiu si maghiara si romana. Scris, citit, vorbit. Eu am facut scoala in limba maghiara, cu exceptia facultatii pe care am facut-o in Cluj, in limba romana. Cel putin in zona aceasta unde stau eu (zona Clujului), sincera sa fiu nu prea exista maghiari care sa nu cunoasca limba romana. Scris, citit, vorbit. Si mi se pare foarte amuzant cand ii aud pe politicieni cu idei de genul asta. Ca de la Bucuresti treburile se vad altfel decat sunt in realitate.[:D]

Banuiesc doar ca in Harghita-Covasna unde populatia majoritara este de etnie maghiara apar situatii de acest gen. Mi se pare trist. Programa scolara a copiilor de acolo este aceeasi cu cea a scolilor maghiare din alte zone ale tarii, deci cu acelasi numar de ore de limba romana, deci ar trebui sa invete si ei.

Sunt de parere ca toata lumea din tara asta ar trebui sa vorbeasca limba romana in mod corect, caci din pacate sunt si destui romani care o stalcesc rau de tot (vezi Vanghelie "care este"). In plus cu cate limbi cunosti mai mult, cu atat mai bine, nu?

Mandy si Krisztián (23.10.2005)

Eu cred ca ce a zis Voiculescu este apa de ploaie.

Se bazeaza bine-inteles pe vesnica hara inoculata de Ceausescu intre romani si maghiari.

Chiar nu ma asteptam sa prinda o asemenea aberatie!

Voi chiar credeti ca ei nu stiu romaneste?

Chiar credeti ca un cetatean roman de etnie maghiara care vrea sa profeseze in Romania nu stie romaneste?

Chiar credeti ca un cetatean roman de etnie maghiara care ajunge doctor, inginer, profesor si care vrea sa urce pe scara sociala si profesionala nu stie romaneste?

Chiar nu va dati seama ca Voiculescu in goana lui dupa voturi arunca vorbe in vant -flatulente- doar, doar or mirosi cuiva?

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit

vivi

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...