Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

ajutor-fetita mea nu mai ia in greutate!!!!

Recommended Posts

fetita mea de 8 luni nu mai ia in greutate deloc de 3 saptamani. la 6 luni am fost internate pt o enterocolita si in doua luni mi-a luat doar 150 gr. apoi de la 7 luni la 7 luni jum a luat 400 gr. acum are 8 luni si o saptamana si are aceeasi gr ca la 7 luni jum adica 7 kg. nici nu prea mananca ca e la regim si cred ca s-a si saturat de aceeasi mancare dar totusi.... eu inca o alaptez numai ca nu prea mai am lapte desi beau multe lichide si ceaiuri pt stimularea lactatiei, am incercat sa-i suplimentez laptele dar nu-i place laptele formula, nici nu vrea sa-l guste. biberonul nu-l accepta, apa nu prea bea (dupa multe insistente bea 50 ml pe zi cu o canuta), fructele nu-i plac, mananca doar dimineata orez cu mar copt(cam 100 gr), iaurtul nu-i place nici simplu nici cu biscuiti(ca cereale nu are voie), la pranz mananca 120 gr de piure de legume cu carnita sau galbenus iar seara 100 gr orez cu branza de vaci. va rog sa ma credeti ca nu stiu ce sa ma mai fac cu ea. i-am facut analizele si i-a iesit si calciu si fierul in limite normale. oare sa aiba o crestere mai lenta? inca nu spune nici o silaba si nici nu merge, decat cate un pas timid tinuta de maini. a mai trecut vreo mamica printr-o asemenea situatie? va rog ajutati-ma...

mihaela si [copil] alex

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul răspuns

MIKI sa stii ca pot sa mai abia stagnari in greutate, mai ales daca il luna respectiva iau in inaltime. Plus ca din cate stiu eu, la 8 luni ar trebui sa ia cam 250 gr pe luna (sper sa nu fi gresit, asa imi amintesc acum) asa ca nu-i mare problema ca nu a luat nimic. Nu-i mai poti diversifica un pic mancarica, in ce sens e la regim? Si treaba cu lispa poftei de mancare...ii ies cumva dintisorii? Miruna mea a avut o perioada de greva foamei destul de nasoala cand i-ai iesit primii dintisori.

[mamica]Madau siid="Comic Sans MS">id="black"> [copil]Alexia Miruna (15 dec 2005)id="Comic Sans MS">id="red">

poze pana la 1 an, de la 1 la 2 ani, Antalya 2007

povestea nasterii Mirunei

filmulet aniversar [i]

filmuletze poznase 1 si 2id="Comic Sans MS">

maine ii fac ardei umplut iar apoi voi incerca si mamaliguta cu branza si o lingurita de smantana, dar sa vedem daca ii vor placea. fructe nu mananca si nici iaurt(desi i-am luat aproape toate marcile). si referitor la cantitatea de mancare, asa a mancat mereu poate a avut o zi doua cand a mancat 150 ml dar atat. asa e ea mananca putin dar mai si suge in timpul zilei. problema ar fi ca nu mai am lapte decat vreo 60 ml in ambii sani(m-am muls ieri sa vad cat trage fetita). noaptea se trezeste de 3-4 ori cel putin. nu plange in timpul zilei de foame si nici nu da semne ca ar vrea sa manance mai mult. iar eu nu o fortez, ii dau doar cat deschide singura gurita. dupa aceea o mai pacalesc daca se poate si daca vad ca nu mai vrea sa deschida gura o las in pace.

mihaela si [copil] alex

Cam la fel am patit si eu. O mofturoasa care nu a vrut lapte praf de nici un fel. Am alaptat-o pana la 11 luni si m-am oprit pt ca i-au iesit dintii de sus. Si la capitolul mancare la fel. Asta e, daca i-ai facut analize si nu mai are probleme cu enterocolita sau altceva: giardia de exemplu. Incearca orez cu lapte sau gris cu lapte, mamaliguta cu galbenus si branzica. Diverse supe si ciorbe cu galusti sau paste, fripturele de pui, peste si vita cu legume diverse. E marisoara, poti sa-i dai si mancare de-a voastra, ma rog cu specificarea sa nu fie prajita, condimentata tare sau sarata rau. Normal fara albus de ou, miere si alte interdictii. A mea a reactionat bine la mancarea noastra, chiar sa-i dam cu furculita din farfurie mare si cel mai bine cand mancam si noi pt ca pofteste.

Daca nu si nu, incearca vitamine sau suplimente naturale, la noi a mers: Bio-Cin, Liv 52, Polyvital sau Vi-sol Calcium. Incearca mai multe ca poate sa reactioneze pozitiv la altceva.

Si cel mai important nu o forta! Nu insista daca nu vrea sa manance, se va incapatana si mai mult sa nu manance. Bafta.

ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)

Ai incercat sa-i faci iaurt cu fructe? te intreb ptr ce de ex fetita mea nu mananca deloc iaurt simplu, daca nu e cu fructe nu se atinge de el. Sau ii mai pun in el diverse cereale, sau biscuiti pisati, ii mai schimba gustul. Dar daca asa a mancat mereu nu cred ca e cazul sa te ingrijorezi, poate din cauza ca nu-i mai ajunge lapticul nu se mai satura. Incearca sa o treci usor la formula daca spui ca nu mai ai laptic, eventual poti incerca sa-i dai Milumil 3, e mai duce la gust si are si ceva cereale prin el, sa vezi daca vrea. Rabdare si bafta!

[mamica]Madau siid="Comic Sans MS">id="black"> [copil]Alexia Miruna (15 dec 2005)id="Comic Sans MS">id="red">

poze pana la 1 an, de la 1 la 2 ani, Antalya 2007

povestea nasterii Mirunei

filmulet aniversar [i]

filmuletze poznase 1 si 2id="Comic Sans MS">

fetelor, multumesc pt sfaturi.

da am incercat iaurt cu biscuiti, nu-i place, am incercat sa-i pun iaurt in orezul cu branza de vaci, nu a mai mancat nici orezul, cu fructe nu merge pt ca nu-i plac nici fructele. voi incerca sa-i fac mancare mai diversificat poate o tenteaza ceva. la noi orezul e de baza pt ca daca nu-l mananca o zi iar se strica la burtica. regim de enterocolita tin si eu pt ca si laptele meu o deranjeaza la stomac daca mananc, spre exemplu, fructe sau legume crude. ca sa-i suplinesc cat de cat vitaminele ii dau polyvital, 5 pic pe zi. sper sa trecem cu bine perioada asta pana la un an cand o pot baga pe lapte pasteurizat. oricum nu pare slaba desi are 7 kg la 71 cm dar mi-as dori sa aiba macar 8kg si jum la 1 an.

mihaela si [copil] alex

quote:Originally posted by stefanica
Originally posted by miki77

Guguluff, spune-mi te rog cu ce fel de lapte sa-i fac orezul sau grisul?mihaela si [copil] alex

id="quote">id="quote">oanaasa am patit si eu cu baietelul meu de 10 luni cand avea 8 luni dar a tinut regin 1 luna cu supa de carne de vita cu morcov , orez si glucoza indulcitoroana

La fekl patesc eu cu a mea dar are un an si o luna si o greutate de 8kg si 200g,inca de cand am nascut-o nu i-a placut nici laptele ,si nici acum nici un fel de mancare,mananca doar cu jucarii ,dar la fiecare lingurita alt obiect ca altfel nu deschide gurita,incearca si fa-i niste investigatii sa te asiguri ca nu este vb de vre-o infectie urinara sau altceva care pot genera inapetenta ,iar in privinta vitaminelor am incercat cu cateva dar fara rezultat si sincera sa fiu imi este frica sa nu aiba efect intarziat si sa am probleme mai tarziu cu ea,o las in pace asa fotomodel,cat vrea atat ii dau si nimic intre mese.

multa rabdare si nervi de otel

flori

dar totusi, daca a avut enterocolita acum 2 luni, e inca la regim? si de ce nu are voie cereale???

parerea mea - fa-i niste analize din scaun, nu neaparat de viermisori ci eventual vreo bacteriutza, poate sa aiba ceva daca zici ca...

quote:Originally posted by miki77

la noi orezul e de baza pt ca daca nu-l mananca o zi iar se strica la burtica. regim de enterocolita tin si eu pt ca si laptele meu o deranjeaza la stomac daca mananc, spre exemplu, fructe sau legume crude.

id="quote">id="quote">

parca prea usor se strica la burtica...si n-ar trebui!

http://www.pagina-mirunei.piczo.com

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...