Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

ajutor-fetita mea nu mai ia in greutate!!!!

Recommended Posts

Miki77id="red">, unii copii au si perioade in care stagneaza in greutate, fara sa fie nimic anormal. Acum, cum e si cald, mai scade si pofta de mancare. Apoi, fetita ta e la varsta la care niste dintisori care se chinuie sa iasa si o chinuie pot strica de tot pofta de mancare. Fata mea mananca tare rau, cand ii ies dinti, iar cand nu mai vrea nici bibele cu apa, stiu ca mai e putin si vedem dintele (putin inseamna o sapt - doua[:D]).

De ce o tii la regim de doua luni? Nici o enterocolita simpla nu are nevoie de atat regim! Daca a facut ceva intoleranta la gluten - ca spui ca nu are voie cereale - trebuie mers periodic la doctor, sa vezi cum mai stati - si in nici un caz nu trebuie orez in fiecare zi (adica nu e litera de lege). Nu orezul ii face scaun normal (ii regleaza digestia) daca e intoleranta la gluten, ci faptul ca nu ii dai alimente care contin gluten. Asta inseamna ca nu ii dai nici biscuiti in iaurt sau cu fructe! De asemenea, daca are intoleranta la gluten, tre' sa vezi daca nu are si la lactoza - de multe ori se asociaza - ca asta ar explica de ce se strica la burtica asa de repede. Stii, si laptele tau are lactoza!

Poate sa nu fie nici o intoleranta si sa fie pur si simplu o infectie, digestiva sau nu (bebelusii reactioneaza digestiv la multe infectii). Poate sa nu fie nici un fel de infectie serioasa si sa fie scaunele moi date de dinti care cresc si care o fac pe fetita sa rontaie orice si de oriunde. Noi ne-am luptat o luna cu niste scaunde ingrozitor de acide, pentru un amarat de incisiv!

Se poate sa nu aiba nimic - si atunci o tii pe un regim alimentar restrictiv si care poate explica o stagnare in greutate. Se poate sa aiba ceva - si atunci, poate, regimul nu e suficient de "specializat", poate trebuie dat lapte fara lactoza, poate... poate... Oricum o dai, fetita trebuie dusa la un doctor care se pricepe - un pediatru gastroenterolog - si trebuie investigata. Pentru binele ei si pentru linistea ta. Ca imi inchipui cat te necajesti, in fiecare zi, mai ales ca te straduiesti sa faci cum stii mai bine![pup]

Inca ceva: la 8 luni nu trebuie sa mearga. E posibil sa mearga, dar nu e obligatoriu. Trebuie sa stea in fundulet, trebuie sa incerce sa se deplaseze cumva: taras, in patru labe, "pedaland". Cat despre vorbit... un copil care e suparat de ceva (boala, insatisfactie alimentara, stresul mamei[:D]) de multe ori tace. Sunete scoate? Aaaa-uri si eeee-uri si alte din astea? Oricum, daca vrei sa fii linistita, dupa ce o "cauti" la burtica si mai lasi sa treaca un pic, sa intrati in rutina, poti sa reevaluezi situatia cu vorbitul (s-ar putea sa ai surprize, daca fetita se va simti bine), eventual sa mergi la un neurolog.

Inima sus si fa ce crezi ca te-ar linisti! Asteptam vesti!

EllaX cu Ana (30 iunie 2006)

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul răspuns

EllaX iti multumesc mult pt sfaturi. Din fericire pitica a inceput sa manance putin mai bine, nu cum ar trebui dar oricum,mananca la toate mesele. Dimineata mananca marul copt fara sa mai faca figurite, la pranz i-a facut mama mea ardei umplut si i-a placut, iar aseara i-am facut iaurt cu cereale indulcit cu glucoza si a mancat, cam greu dar macar nu si-a mai facut sila sa verse. Avand in vedere ca ea nu vroia iaurt sub nici o forma si nici combinatie, e un adevarat succes ca a mancat cu cereale. voi incerca treptat sa-i inlocuiesc, macar cateva zile pe saptamana la inceput, orezul fiert cu cereale, ii voi urmari si scaunele si ma rog la Dumnezeu sa-i mearga bine si sa ia si in greutate macar 250 gr pe luna. Fetita, in rest, este vesela si vioaie asa ca o las si eu in pace si merg in ritmul ei.

O alaptez in continuare ca nu-i place laptele formula, mi-am luat galactogil si am inceput sa am mai mult laptic. de mers, a inceput sa faca cativa pasi dar doar daca vede un catel sau ceva care sa o atraga. nu cred ca are vreo intoleranta mai ales ca mananca biscuiti si nu a patit nimic pana acum. cred ca profesorul nu vroia sa-i dau cereale pt el considera ca banalul orezul fiert in casa nu se poate compara cu un produs comercial de pe piata. dar el este si in varsta si poate ca mai are si ceva idei preconcepute. eu i le-am introdus cate putin de ieri si acum astept sa vad cum le tolereaza, ma refer la cereale. pana acum nici un scaun prost. o mai urmaresc cateva zile pana ii introduc o cantitate mai mare de cereale.

Si ai dreptate e foarte greu sa vezi ca te chinui sa fie totul bine pt copilul tau, iar el sa nu manance sau, si mai rau, sa aiba probleme cu stomacelul sau cu greutatea.

Multumim pt ca sunteti alaturi de noi si va dorim multa sanatate!

mihaela si [copil] alex

Distribuie pe alte site-uri

Archived

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru răspunsuri ulterioare.

• Adaugă...