asi Publicat Iunie 25, 2007 Raport Distribuie Publicat Iunie 25, 2007 Azi am aflat ca in grupa lui Razvan, o colega de gradinita are varicela.Vineri cand au aparut primele bubite era la gradi dar nimeni nu stia ca e varicela. Problema e ca noi plecam la mare peste 2 saptamani.Oare erupe pana atunci sau va erupe chiar cand e la mare? Daca erupe atunci ce ma fac? Oare cum sa procedez? Mami de Razvanid="blue">(07 martie 2004) Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.id="purple">id="size1"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
maricar Postat Iunie 25, 2007 Raport Distribuie Postat Iunie 25, 2007 Vezi ca despre varicela s-a mai discutat aici : http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68292&SearchTerms=varicela Baietelul meu care acum are 5 luni, a facut la 4 luni o forma foarte urata de varicela. Intai am contactat eu virusul si exact la 2 saptamani i-au aparut si lui bubitele. Deci, daca si Razvan va face, cred ca va prinde perioada in care o sa fiti la mare...Nu stiu ce sa te sfatuiesc. Boala e foarte contagioasa si se ia foarte usor.Sfaturile medicilor ar fi sa nu iasa afara si sa nu faca baita pana la caderea crustelor. Pt febra ii poti da antitermice. Mare lucru nu prea ai ce face pana nu-si face virusul de cap, dar e destul de stresant...Sper totusi sa nu fie vorba de nimic din toate astea. Multa sanatate! mariavlad Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
maricar Postat Iunie 25, 2007 Raport Distribuie Postat Iunie 25, 2007 A! Inca ceva! Vezi ca uneori boala debuteaza cu febra si dureri de gat. Fereste-l cat poti tu de curent, de apa rece si de orice altceva i-ar putea aduce o raceala. Asta ar putea da complicatii de care n-are nevoie acum. Daca-l vezi ca e mai smiorcait, urmareste-l cu atentie! Astept vesti de la voi! mariavlad Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
A_Iulia Postat Iunie 25, 2007 Raport Distribuie Postat Iunie 25, 2007 Asi, Nu e tarziu pentru vaccin. Se zice ca in primele 3 zile de la expunere. Eu i-am facut lui Vivi in a 4a sau a 5a zi, si i-au aparut doar cateva bubite nesemnificative... In medie 2 saptamani dureaza incubatia de la expunere. Fugi repede la vaccin. Eu zic ca-i cel mai bine asa. Adinaid="purple"> + [copil]Olivia 04.03.2004 id="red"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Irinel Postat Iunie 25, 2007 Raport Distribuie Postat Iunie 25, 2007 Asi, Danut a facut o forma usoara acum vreo luna si mi-aduc aminte ca citise sotul pe internet ca perioada de incubatie e de 10-21 de zile, deci ar putea sa apara si atunci din pacate :-(( Sper sa nu va strice vacanta. Pupic http://photos.yahoo.com/irinoiu Irina,[copil] Daniel (28 Mai 2004) si ingerasul Maria Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
alina023 Postat Iunie 25, 2007 Raport Distribuie Postat Iunie 25, 2007 Cred ca varicela este prin mai multe parti ale tarii. Au copii si din satul parintilor mei si am auzit si despre destui copii din Bucuresti. Intrebare intrebatoare: cat timp este valabil Varilixul. Adica...cat timp este eficient sa apere organismul impotriva bolii? Eu l-am vaccinat pe Luca in decembrie 2005 si am auzit ca vaccinul ar fi eficient 10 ani dar nu stiu sigur. Stie cineva? PS. Si Luca este expus la aceasta boala pt ca se afla la parintii mei si suntem si noi in aceiasi situatie, sa plecam in concediu peste 2 saptamani. Sper sa nu avem suprize neplacute nici noi si nici voi. Pupam! Alina [gravi] 14+ (cu Ana Antonia) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003) poze Luca nazdravan Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
A_Iulia Postat Iunie 25, 2007 Raport Distribuie Postat Iunie 25, 2007 Alinaid="red">, eu stiam de 5 ani. Dar oricum el e inca protejat de vaccin. - mai degraba aveti grija voi, daca nu ati facut boala si nici vaccinul - are manifestari foarte pacatoase la adulti Adinaid="purple"> + [copil]Olivia 04.03.2004 id="red"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Irinel Postat Iunie 25, 2007 Raport Distribuie Postat Iunie 25, 2007 Alina Danut a facut vaccinul acum un an jumate, aici e obligatoriu si se face la un an jumate. Dar uite ca a facut totusi varicela cand am for in Romania acum o luna (a luat-o de aici, cand am ajuns acolo doar au erupt). Dar a facut o forma extrem de usoara, probabil tocmai pentru ca a fost vaccinat. In total cred ca a avut vreo 10-12 bube si nu au avut lichid. Insa ai grija tu cum faci sa nu iei ca esti graviduta. sarcina usoara si bebe sanatos. plus concediu de vis! http://photos.yahoo.com/irinoiu Irina,[copil] Daniel (28 Mai 2004) si ingerasul Maria Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Dianami Postat Iunie 25, 2007 Raport Distribuie Postat Iunie 25, 2007 Contagiozitatea e f, mare, asa ca e f, probabil sa faca boala. Va capata imunitate pe viata. Incubatia dureaza 2-3 saptamani si boala se vindeca in 10-14 zile. In timpul eruptiei poate fi scos afara, dar in gradina sau locuri fara alte persoane (transmite virusul). Poate fi spalat, pe bucatele sau dus rapid si stergere prin tamponare cu prosopul (precautie sa nu se rupa crustele pt. ca raman semne). Nu prea ai ce sa faci acum. Cel mai bine ar fi sa amanati concediul, pt. ca nu ai cum sa-l tii izolat pe plaja. Atentie sa nu vina in contact cu vreo gravida, in incubatie se poate lua virusul si poate da malformatii la fat. In unele cazuri se administreaza imunoglobuline specifice sau Acyclovir, pt. ca boala sa fie mai usoara. Asta decide medicul. Insa, sincer, eu nu am vazut sa se faca decat la imunodeprimati. Alina, imunitatea dureaza 5-7 ani. Poti sa-i testezi anticorpii ca sa vezi cat e de protejat. Varicela nu se ia prin intermediar, ci numai de la persoane bolnave. Daca face, desi este vaccinat, o sa fie o forma f. usoara. Atentie sa nu iei tu in acest caz, desi nu mai e asa riscant la 14 saptamani .id="purple"> Diana si Iulia (15 iulie 2005) id="purple">id="Comic Sans MS">id="purple">id="size2"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
alina023 Postat Iunie 25, 2007 Raport Distribuie Postat Iunie 25, 2007 Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri. Nu-mi amintesc ca eu sa fi facut varicela si nici parintii mei nu-si aduc aminte. Asa ca...exista un orecare pericol. Nici nu stiu ce sa fac.... Ar trebui sa nu mai merg sa-l vad pe Luca pt 2 saptamani. Boala este contagioasa si in perioada de incubatie sau doar atunci cand au aparut deja veziculele? Pt ca daca este valabil primul caz....nu prea avem cum sa ne protejam eficient decat cu vaccin. Alina [gravi] 14+ (cu Ana Antonia) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003) poze Luca nazdravan Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.