Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Prajeala, problema ptr copii de 1 an jumate???

Recommended Posts

Am o fetita de 1 an jumate, si se pare ca dupa ce manaca prajit vomita tot...Sincera sa fiu pana acuma nu i-am dat prajit, dar in ultima perioada(adica o luna), i-am dat un papanas, si seara mi-a vomat tot ce mancase in ziua respectivaI( atunci nu am bagat de seama ptr ca dupa asta a doua zi a inceput sa faca febra si sa-i curga nasul.....deci am pus-o pe seama racelii), intr-o alta seara tot cand era racita a mancat un tocin si mi-a vomat iarasi(am pus-o iar pe seama racelii), insa astazi are vreo 3 zile decand nu mi-a mai facut febra sau sa mai aiba ceva tangenta cu raceala(cel putin asa sper), a mancat iarasi un tocin(ptr ca si ii plac) si la vreo jumatate de ora mi-a vomat aproape tot ce a papat dupa-masa. Mentionez ca a fost bolnavioara vreo 3 saptamani, in care am tot bagat medicamnnte in ea.

O fi oare mai sensibila la stomac acum dupa ce a luat multe medicamente, ori e prea devreme sa ii dau prajit???

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Mancarea prajita este o mancare grea, mai ales daca uleiul in care prajesti s-a mai prajit si inaite. Da-i fetitei o pauza cu prajeala si vezi cum se comporta. Eu fetitei i-am dat prajeala tot de pe la 1 an jumate dar cantitati mici (una-doua bucatele snitel, sau a mai mancat cartofi prajiti de la McDonalds) dar s-a simtit bine. Acum are 2 ani jumate si evit prajelile in alimentatie.

Gloria si Eva (22 dec. 2004)

Pasti 2006

Craciun 2006

Prajelile sunt grele shi pentru noi adultzii, dar pentru un copilash..nu shtiu daca experientza mea e relevanta in vreun anume fel, insa, de 4 luni nu m-am atins de nimic prajit, shi astazi am nimerit la Mc Donald´s. Nu va spun cum ma simt, vars tot de acum 5 ore.. nici sucul de lamaie nu-l suport... shi sigur e de la prajeala aia...

..shi te iubesc...

Sa fim seriosi, si copii au nevoie de mancare cocnsistenta:snitel, chiftele, conopida pane, dovlecel pane, cascaval pane, cartofii prajiti mai rar normal......voi ati putea manca numai fiert?

Stefan al meu s-a satuart de ex. de piept de pui fuert, il prefera gratar sau in sandvis la aparat sau ii place mult snitelul....si asa mai departe.

Da, uleiul trebuie sa fie de buna calitate si o singura data sa se gateasca in el.

de-ale gurii

Stefan Peter[bonjovi](1 an si 7 luni)

E intradevar cam mica pentru prajeala, iar faptul ca a luat atatea medicamente ii sensibilizeaza atat stomacul cat si ficatul. Ar fi bine sa o tii la regim o perioada ca sa i se curete ficatul (este primul afectat de medicamente).

Asta nu inseamna ca nu ii poti da gratar sau conopida cu pesmet (pesmetul prajit fara ulei pe care il adaugi doar cand ai luat tigaia de pe foc, in felul acesta uleiul ramane crud).

Apoi depinde si de organismul fiecaruia. Exista persoane care mananca slanina linistite si altele numai cand o vad li se face greata si nu sunt mofturi, pur si simplu diferente de organism. Va trebui sa descoperi ce ii face bine si ce nu celei mici.

Are timp pentru prajeli toata viata, mai bine ii protejezi ficatul acum. Iar asta nu inseamna numai fiert, ci nu prajit in ulei incins! Se pot face lucruri la cuptor, la gratar, cu sos... Doar imaginatie sa ai sau internet sa cauti retete pe el [:D].

Sanziana & Marina (03/10/2004)Cand s-a nascut Marina... Varsta Marinei

"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)

Incearca sa inlocuiesti prajitul in ulei cu coptul in cuptor, de ex. chiftelutele se pot face si la cuptor, pestele... Si restul prajeste-le in tigaie tip teflon, fara grasime, sau tigaia unsa foarte putin cu ulei.

God, if I can't have what I want, let me want what I have.

quote:Originally posted by Hildegard

Sa fim seriosi, si copii au nevoie de mancare cocnsistenta:snitel, chiftele, conopida pane, dovlecel pane, cascaval pane, cartofii prajiti mai rar normal......voi ati putea manca numai fiert?Stefan al meu s-a satuart de ex. de piept de pui fuert, il prefera gratar sau in sandvis la aparat sau ii place mult snitelul....si asa mai departe.Da, uleiul trebuie sa fie de buna calitate si o singura data sa se gateasca in el.de-ale gurii

Stefan Peter[bonjovi](1 an si 7 luni)

id="quote">id="quote">Hildegard noi in mod normal evitam prajelile. Prajeala in ulei e otrava ptr ficat.. De cand e tata la noi, nu am ce face si accept - insa in momentul in care v-a pleca, ne vom intoarce la vechile obiceuri.Toate cratitele mele sunt din teflon si gatesc fara ulei. Carnea o fac ori pe gratar, ori in tigaie fara ulei. Pestele la fel.Oul ochi (ptr mine) il prajesc in ulei. Lui Dav (3 ani),evit sa ii dau ou prajit - se poate face ou ochi in apa fiarta. Omleta o fac fara ulei.Daca ai fi obligata de Doamne fereste o boala sa eviti, ai putea evita..sigur!!De-asta e bine pe cat poti sa eviti, mai ales ca e atat de mititel.
Tu spui ca iubesti florile, dar le tai si le pui in vaza. Zici ca iubesti cainii, dar le pui zgarda si ii tii legati in lant.Te lauzi ca-ti plac pasarile si le inchizi in custi mititele... Cand spui ca ma iubesti mi se face frica. (Jean Cocteau)id="size1">

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...