Amelia76 Publicat Iunie 27, 2007 Raport Distribuie Publicat Iunie 27, 2007 Buna ziua, Am o mare rugaminte daca ma puteti ajuta/indruma. In luna mai am facut analize generale, rezultatele au fost dupa cum urmeaza: - agent Chlamydia => pozitiv - celule epiteliale pavimentoase superficiale => frecvente izolate si in placarde > 30% aspect de "clue cells" - celule epiteliale pavimentoase intermediare => rare izolate si in placarde - leucocite => rare - flora microbiana - cantitate => bogata - flora microbiana - tip => Cocobacili Gram negativi frecventi intre si pe celulele epiteliale (aspect de Gardnerella vaginalis); Bacili Gram negativi incurbati relativ frecventi (aspect de flora anaeroba) Vi le-am mentionat doar pe cele in dreptul carora erau prezente anumite comentarii, restul analizelor fiind in parametri normali. Dna doctor la care am fost la consult mi-a intocmit o reteta cu un tratament destul de stufos si complet, insa a nu se urma daca sunt insarcinata. Avand un ciclu neregulat si specific, desi am 30 de ani nu am ramas niciodata insarcinata, am crezut ca e normal sa-mi intarzie, insa facand un test de sarcina am constatat ca sunt. Am fost la control, mi s-a facut ecografie IV si am aflat ca sunt insarcinata. Pana aici toate bune si frumoase, insa ingrijorarea mea este acum daca aceste infectii netratate inainte de sarcina imi pot afecta sanatatea si buna dezvoltare a micutului meu? Astazi implinesc 9 saptamani de sarcina si sunt foarte ingrijorata ptr ca am avut si o mica scurgere maronie, saptamana trecuta, pe care dna doctor mi-a spus sa o tratez cu Etamsilat, 1 fiola dimineata, una seara, timp de 3-4 zile, Duphaston 1 dimineata si 1 seara pana in saptamana 25 de sarcina. Am fost acum cateva zile iar la consult, mi-a facut ecografie IV si micutul este in regula, insa este o sarcina cu risc din cauza infectiei cu Chamydia si o mica ruptura la sacul ovular (din acest motiv am avut acea scurgere maronie timp de 1 zi si jumatate). Mentionez ca ambele ovare prezinta aspect micropolichistic. La ultimul control avut saptamana trecuta dna doctor mi-a prescris ptr tratarea acestei infectii cu Chlamydia acest medicament AZYTROX, 0,05g, 6 buc, cate 1 cp/ zi + crema MECLON ptr uz extern. Sper sa fi inteles ceva, insa am vrut sa va redau intreaga poveste. Am rugamintea sa-mi spuneti daca aceasta infectie intr-adevar se va trata cu acest AZYTROX si daca este normal sa iau DUPHASTON si NO SPA pana in saptamana 25 si ce mai credeti voi ca m-ar ajuta. Cea mai mare grija a mea este sa pot duce la bun sfarsit aceasta sarcina, desi ma simt foarte rau, stari de somnolenta ingrozitoare si greturi mai toata ziua, sunt deja in concediu medical, poate si aici ma sfatuiti cam cum se procedeaza. Astept raspunsurile voastre cu foarte mare interes. Multumesc frumos, Amelia Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
numeioana Postat Iunie 27, 2007 Raport Distribuie Postat Iunie 27, 2007 Starile pe care le acuzi sunt normale. Si eu ma simt rau. Asta e normal. La fel tratamentul cu Duphaston si No Spa. Nu stiu sa-ti spun despre Azitrox, stiu doar ca e azitromicina, dar daca dr. ta ti-a dat sa iei inseamna ca nu afecteaza sarcina. Ai citit prospectul la antibiotic? Sarcina usoara si ai grija de tine! EDIT: Uite ce am gasit: Sarcina si alaptarea Studiile efectuate la animale au demonstrat ca azitromicina nu are efecte nocive asupra fatului. Nu sunt disponibile suficiente date cu privire la administrarea azitromicinei în timpul sarcinii, pentru a permite evaluare pertinenta a reactiilor adverse la om. În timpul sarcinii azitromicina poate fi administrata numai daca beneficiul terapeutic matern depaseste riscul potential fetal. De asemenea, nu sunt disponibile date cu privire la excretia medicamentului în laptele matern. Deoarece multe medicamente se excreta în laptele matern, se recomanda prudenta în cazul administrarii azitromicinei în timpul alaptarii.id="red"> In cate sapt esti exact? Eu in locul tau as mai sta 3 saptamani ca sa treaca primul trimestru... Totusi, cere parerea unui alt medic... Ioanaid="red"> [gravi]5+ Vine bebe!!id="limegreen">id="size2">id="size2">id="Comic Sans MS"> Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.id="blue"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ancamari Postat Iunie 27, 2007 Raport Distribuie Postat Iunie 27, 2007 Eu am facut, la recomandarea doctorului, tratament cu azitrox timp de 3 zile, in saptamana 11 sau 12 pt infectie cu ureaplasma. Copilul meu face maine o luna de la nastere si e foarte bine. Mai cauta pe DC, dar eu stiu ca am cautat si sunt multe fete care au luat azitrox in diferite perioade ale sarcinii. Sarcina usoara! Anca si Andrei Cristian (28.05.2007) burtica Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.