Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

pärinti vegetarieni,copilul la fel

Recommended Posts

• Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Mie nu mi se pare normal....

Poate copilul nu doreste asa ceva....; bine o sa ziceti ca el e mic si nu stie; dar de ce medicii recomanda carnita pt. copii?

Chiar sa decida parintii totul pentru copil?

Toanca si [copil] Matei Alexandru 06.01.2006

poze

http://www.dropshots.com/toanca

http://www.dropshots.com/toanca1

http://www.dropshots.com/toanca2

Distribuie pe alte site-uri

Si noi sintem o familie de vegetarieni. Initial am spus ca ii vom da piticutei carne (are acum un an si 3 sapt) dar eu nu gatesc carne deloc si ceea ce ii dadeam era carne fiarta amestecata in piureul de legume, ceea ce nu era mare lucru.In plus, contravine principiilor mele.

Poti intreba orice nutritionist si iti va spune ca un ovo-lacto-vegetarian practic nu are nevoie de carne...la copii totusi trebuie sa fii atent sa primeasca o alimentatie echilibrata, nevoile lor de vitamine si proteine fiind mai mari decit ale noastre. Insa daca maninca si peste...

Eu pregatesc meniuri pe o saptamina si am grija ca in meniul zilnic sa introduc alimente din toate grupele si sa primeasca si proteine la 2 mese. Este f simplu dupa ce te obisnuiesti. Daca vrei idei sau sfaturi, cu placere. Am strins f multe materiale, retete etc, eu sint vegetariana de multi ani. Exista multe site-uri si informatie pe net.

toancaid="blue"> , e adevarat ca un medic poate recomandaid="red">carne, insa nu e obligatorie, tot medicul iti va spune asta. Iar cartile moderne de crestere a copiilor dau unda verde alimentatiei vegetariene la copii. Nu uita ca vestitul pediatru Spock a fost vegan.

buna trisha,

baietelul meu (3 ani si 4 luni) nu mananca lactate, oua si paine. In ce priveste carnea nici nu vrea s-o vada. fie ea si de peste. Reusesc sa-l pacalesc sa mai manance putina carne dar foarte rar (o data pe luna sau chiar la 2 luni)

Mananca in schimb foarte multe legume si incerc sa suplinesc lipsurile dietei cu alimente ca de ex. soia, boabe de naut. amande etc. La inceput am fost foarte derutata dar acum m-am obisnuit. probabil ca voi deveni si eu vegetariana intr-o zi[:D]

Ce n'est pas l'inconnu qui fait peur, mais la peur de se libérer du connu.

Nu sunt vegetariana si poate ca din aceasta cauza sunt subiectiva. Mie nu mi se pare normal sa nu manance carne. E mai greu in familiile in care nu se gateste carne, dar eu as face un sacrificiu si as incerca sa ii dau copilului inclusiv carne. Nu spun ca este rau sa fii vegetarian, dupa ultimele cercetari este chiar bine, insa ma gandesc ca un copil are nevoie si de proteinele din carne. Poate ca atunci cand va mai creste, singur va alege sa fie vegetarian...si atunci nu as avea nimik impotriva.

Patou, incearca sa te documentezi putin in ceea ce priveste soia....in primul rand e cancerigena. Nu e buna nici pentru adulti ( consumata in cantitati mari, d-apoi pentru un copilas).

Emma, Mamy de ingerash iubizik si nebunik, Amy (11.08.2005)

Poze Amy http://forum.desprecopii.com/forum/photo_album_edit.asp?sqldtl=20584

http://community.webshots.com/user/Emanuele4u?vhost=community

Eu sunt vegan in perioadele de post, deci cam 4 luni pe an. Acum, mai nou, vreau sa renunt la carne si in restul anului. Nu-mi foloseste la nimic, ma simt si rau de la ea. Fica-mea e carnivora, ca tatal ei, el nu ar renunta la carne pt nimic in lume. Dar daca nu are carne la o masa nu face mofturi. Concluzie, cred ca e ok sa manance si ea la fel daca voi sunteti ovo-lactovegetarieni si mancati si peste de vreo 2 ori pe saptamana. Se stie ca ciupercile, avocado si soia au proteine mai multe si mai complexe decat carnea. Plus carnea de peste, deci ar avea destule proteine. Probabil ca nu trebuie sa fiti stricti cu ea, daca vede la altcineva si cere lasati-o sau la gradinita daca primeste, sa nu-i interziceti carnea dar voi dati-i acasa cum mancati si voi ca e mult mai sanatos asa.

ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)

noi suntem carnivori, si baietelul nostru la fel - ata ete, poate incet-incet vom renunta la carne, deja am eliminat-o considerabil din meniuri desi mi-e o pohta....

dar eu cred ca un organism uman nu este programat genetic sa manance carne...

important este sa i se asigure toate vitaminele de care are nevoie si sa fie hidratat.

poti sa ii dai si numnai ierburi si radacini daca stii de care sa culegi astfel incat sa le nu dwezvolte carente...

si bineinteles daca reusesti sa ii spui ca pozele frumoase cu pui fripti care sunt prin reviste si reclame sau McDo urile sunt niste porcarii, dar ne lasam pacalitzi si ni se par grozave...

pupici,

b

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...