Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Recommended Posts

Buna mamici ! Noi mergem peste 3 zile la mare cu baietelul ( 2 ani si 7 luni ).Vom calatori 12-14 ore. Mi-e tare groaza de drum, anul trecut a varsat de 7-8 ori pe masina cand ne-am dus si tot asa cand ne-am intors. Ce remedii cunoasteti , care sa fie eficiente? Si va rog sa-mi spuneti si la ce interval se pot administra si in ce cantitate. Eventual m-ar interesa chiar si ceva homeopat pentru aceasta problema.multumesc
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Buna adinutza! Buna Cluj![biz]

Are si Maxi al meu(2 ani si 9 luni) rau de masina![bang] Din pacate! Am avut si eu de cand ma stiu....

E adevarat ca noi am calatorit peste 20 de ore...deci n-am putut calatori in totalitate noaptea....E obositor si pentru noi dar pentru ei saracutii! Ce e interesant ca in avion....nu ne e rau!

Intreaba la farmacie, eu i-am luat din Ro.niste picaturi, metroclopramid, sau asa ceva...care creeaza si stare de somnolenta si nu i-a mai fost rau...dar si mai bune, i-am luat din Italia niste pasitulute care sunt pt.avion, vapor, tren, masina....i-am dat seara, a dormit pana dimineata si dimineata i-am mai dat una...a mancat si a adormit la loc....a fost obositor, intradevar, am stat cu frica tot drumul, dar n-a mai vomat

daca mergeti 12-14 ore, cel mai bine e intradevar sa plecati seara, si sa-i faci un patut pe bancheta din spate, nu in scaun....

Si iti iei de la farmavie ceva...si o sa fie bine! Modul de administrare scrie pe pachet sau iti spune farmacista!

Va doresc drum bun, fara rau si concediu frumos![pup][flo]

[mamica]Alina si [copil]Maximilian(10.09.2004)

[foto] noastre la

http://pg.photos.yahoo.com/ph/alina_anamaria/my_photos

Adinutzaid="red"> draga, exact aceeasi problema o am si eu cu Ines, fetita mea, vroiam sa deschid acelasi subiect, deoarece si noi plecam la mare peste 4 zile.

La Ines se manifesta crunt, pe masina.

Prima data am mers Timisoara-Baia Mare, cu autocarul, fara sa stiu ca sufera de rau de miscare.

A vomitat exact dupa 5 minute de la plecarea autocarului si a tinut-o pana acolo, cu stari de lesin, aproape cu pierderea cunostintei.

Tot drumul vorbeam pe mobil cu pediatrul ei, a fost un chin, sincer eu am deja o trauma cu chestia asta.

La venire, am renuntat la autocar si am venit cu masina, cu viteza mica, cu opriri din 5 in 5 minute, tot degeaba...

I-am dat emetiral, am incercat si cu metoclopramid, cu apa tonica, lamaie, nimic...

De atunci citesc, ma documentez ce si cum...

Ok, acum am ales varianta tren-respectiv cuseta.

Nu stiu daca si pe tren va fi la fel, pediatrul mi-a spus ca poate in tren va fi ok...dar eu sunt speriata de bombe, mai ales ca e ceva drum, de la Timisoara la Constanta.

Acum , am cumparat Emetin, daca stie cineva despre acest medicament, sa ma ajute, va rog frumos...

Sper sa nu dea somnolenta, ca de la Emetiral saraca, era ca o leguma, sfarsita, din somn, vomita si tot asa...

Mi-a zis cineva de Cocculine, de cateva zile am cautat disperata, in toate farmaciile, raspunsul fiind ca nu se importa si nu l-au avut niciodata.

Am gasit la o farmacie homeopata, un preparat, Cocculus CH 5, dar nu stiu nimic despre el, cum se administreaza, ce reactii adverse are, la fel, va rog pe cele care va pricepeti, sa ma ajutati...

[zana]Pid="red">oid="orange">vid="purple">eid="teal">sid="limegreen">tid="red">eid="pink">aid="maroon"> pid="orange">rid="navy">iid="red">nid="navy">tid="orange">eid="brown">sid="green">eid="limegreen">iid="orange"> mid="black">eid="pink">lid="green">e

[tv] MONTAJ INES

[foto]Pid="blue">Oid="orange">Zid="limegreen">E Cid="purple">Uid="teal"> NOid="green">Iid="blue">

[tv] Sweet memories

Noi plecam in Italia si vom face 2 opriri (innoptari), una la Budapesta si cealalta la Graz. Nici eu nu sunt de acord cu patutul facut pe bancheta din spate si din cauza asta am optat pentru atatea opriri.

Codrutaid="orange">id="Georgia"> &id="orange">id="Georgia">[zana] Petra Alexandra id="orange">id="orange">id="Georgia">

asa crestem noi id="red">id="size2">

buna!

Nu stiu daca va ajuta la ceva, dar eu am suferit toata copilaria mea de rau de masina, cand se apropia data plecarii in vacanta eu nu ma bucram, imi era groaza de ce avea sa urmeze. Asa ca va pot spune ce ma ajuta pe mine, cand eram mica, sa imi fie mai putin rau. Sper sa va fie de folos.

- in primul rand sa nu plecati niciodata la drum cu copilul pe stomacul gol. Senzatia de greata e mult mai intensa atunci cand nu ai nimic in stomac, plus ca daca iti vine sa vomiti e mai bine sa ai ce sa dai afara, altfel apar niste crampe de tomac infioratoare.

- senzatia de voma este accentuata atunci cand masina face viraje, cel mai bine ma simteam cand mergeam in linie dreapta ( cat puteam sa urasc serpentinele de la munte ! ), deci daca aveti de ales, optati pt drumurile cat mai drepte, si daca se poate fara schimbari de banda de circulatie prea dese ( tata avea mania asta )

- pe mine ma ajuta sa privesc un punct fix din afara masinii, de ex un deal care se vede la orizont.

- cea mai confortabila pozitie era asezata, cu fata spre sensul de mers, dar sa pot totusi sa imi sprijin capul pe ceva. Culcat poate parea mai cinfortabil, dar pe langa lipsa de siguranta, corpul nu mai e in sensul de mers al masinii si senzatia de rau e mai accentuata.

- in afara de asta pe mine ma ajuta sa am activitati care sa ma faca sa uit de senzatia de rau, cantecele, povesti, discutii...

- e bine daca pe timpul calatoriei copilul mananca mai lejer decat de obicei, si daca se poate sarat si uscat, mie imi faceau foarte mult rau dulciurile, cremele, frasimile chiar si inghetata, si preferam stixurile, desi poate asta depinde mai ales de preferintele copilului.

- sa va pregatiti cu cateva pungute in masina, ca sa evitati accidentele daca soferul nu poate oprii la timp. II puteti explica copilului de la inceput ca nu e nimic rau daca se intampla sa vomite. Si o cantitate mai mare de apa ca sa se poata spala pe fata, clatii gurita, daca se intampla.

Cat am fost copil ai mei au incercat tot felul de tatamente, naturiste, medicamentoase, chiar si o bratara cu o bila in interior care apasa pe nu stiu ce punct de la incheietura mainii, absolut nimic nu a functionat. Cand am ajuns la adolescenta mi-a trecut complet.

Si mie dr mi-a recomandat Cocculus - in dilutie mica, dar n-am gasit inainte de a pleca la mare.

Asa ca farmacista mi-a dat altceva: Petroleum si Nux Vomica, dilutii mici. Pe care i le-am dat astfel: 5 din ficare de doua ori. Prima oara cu un sfert de ora inainte de a pleca de acasa si a doua oara cam la 2 ore jumate dupa plecare.

Anul trecut Luk a vomitat tot drumul catre mare, anul asta n-a mai vomitat deloc. Deci trag concluzia ca remediile homeopate au fost eficiente.

Ileana

poze,poze si iar poze...

Luca (2 octombrie 2003) si Ilinca (29 august 2006)

O poveste fara titlu... Lucaid="size1">id="purple">id="Lucida Console">

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...