Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Analize obligatorii

danutz

Recommended Posts

Stie cineva ce se intampla daca nu mergi la doctorul de familie pentru analizele obligatorii? Alea impuse de Min.Sanatatii, pentru care primesti taloane prin posta...

Intreb asta fiindca am auzit tot felul de variante: ca platesti o amenda daca nu te duci, daca ai cumva o spitalizare, asigurarile de sanatate nu mai deconteaza costurile, etc

Insa nimeni nu m-a lamurit exact ce patesti daca nu te duci.

Dr. mea de familie este o persoana care nu este de gasit decat la cabinetul dansei, intre orele de program, asteptand in prealabil vreo ora-doua sa-ti vina randul. Pentru coada de la usa dumneaei, sau pentru cozile din sistemul sanitar de stat pe mine nu ma invoieste nimeni de la job...si de aia as inclina ori sa sar peste programul d-lui Ministru, ori (daca trebuie neaparat)sa merg la o clinica privata unde in max 10 min am rezolvat problema.

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!

Danutz, mamica de bebe Rares (14.12.2006)

fulguletiid="red">

varsta rares

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 37
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Nu se intampla absolut nimic! Nu tu amenda, nu nimic! Si in plus, NU sunt obligatorii! Medicul de familie este insa obligat sa prezinte mai departe la Ministerul Sanatatii un raport cu analizele si riscogramele pacientilor sai. Insa daca omul nu s-a dus sa isi faca analizele... In plus, daca un om a primit talonul in iulie si nu si-a facut inca analizele poate sa si le faca ORICAND pana in iulie anul viitor! Fara nici o taxa in plus! La orice laborator!

Parerea mea: acest program este bun in principiu, mai ales ca permite accesul la analizele uzuale (si in consecinta si la tratament) unor persoane ce nu s-au interesat in mod deosebit de sanatatea lor!

Multa sanatate!

Nici eu nu mi-am facut aceste analize, din motivele enumerate de tine mai sus.

Copilasul meu inca n-a implini 2 ani, dar a primit si el scrisorica de la Minister. Am citit pe siteul MS, ca analizele sunt pentru copii peste 3 ani. Asa ca nu cred ca il voi duce-mai ales ca avem o experienta foarte traumatizanta in ceea ce priveste recoltarea de sange.

Da, asa am auzit ca daca nu iti faci aceste analize, atunci in cazul in care in perioada urmatoare de timp ti se va depista o boala care putea fi depistata mai repede prin aceste analize, atunci vei avea de platit spitalizare, nu te vor trece in programe speciale (de ex. gratuitati in tratamente pt diabet, cancer etc). Dar nu stiu daca exista in lege specificat negru pe alb care sunt sanctiunile, daca sunt cu adevarat.

Edit-dupa numarul celor care s-au inghesuit la acest subiect, trag concluzia ca numai noi doua Danutz nu ne-am facut analizele din Programul National.[:D]

Eu ar fi trebuit sa primesc plicul pana acum( sunt nascuta in august)dar cred ca s-a pierdut pe drum ca la mine nu a ajuns![biz]Am scris un mail la CASMB in ultima saptamana din august si am primit raspuns abia ieri... cum ca numai la 45 de zile de la ultima zi din luna in care sunt nascuta pot face o scisoare la o adresa data de duduia respectiva de mi-a trimis mailul...in care sa specific ca nu am primit plicul! Eu chiar as fi vrut sa-mi fac aceste analize... uzuale de sange...

CAm mare deranjul! mai am pana pe 15 oct. timp sa reflectez ce fac![:D]

Nu am auzit insa sa fie vreo sanctiune daca nu le faci! Socrul meu nu le-a facut si nici nu le va face!

sunt nascuta in iulie si am primit plicul de la Min Sanatatii la sfarsitul lunii iulie.

insa am fost abia azi la dr. de familie, din cauza concediilor noastre.

am raspuns unui chestionar, dupa care am primit recomandarea pt. analize, ulterior. (hemoleucograma, glicemie, colesterol, sideremia, sumar urina). nu sunt cine stie ce analize dar nici de lepadat.

nu am auzit de nicio sanctiune pt. neefectuarea acestor analize. nici dr. nu mi-a spus nimic.

ZOZOLINA

andreeaid="orange">

...daca viata ti-a dat lamai... fa limonada!...

COUNTING THE DAYS

io taman ce imi facusem analizele pe spatele meu inainte de plic...si chiar nu am de gand sa bat orasul de la nord la sud, sa fac coada 2 ore ca sa vad medicul de familie. Ar fi si culmea sa fim penalizati cu plata spitalizarii de ex sau nu mai stiu ce atat timp cat cotizam in mod civilizat la Asigurarile de Sanatate.

Marinaid="Arial">id="blue">

sofia_misicu, eu stiu ca oricum asiguratii au dreptul la analize uzuale gratuite in fiecare an, in luna in care s-au nascut, asa era si inainte de aiureala asta cu plicurile.

marina, nu ar trebui "sa faci coada" pe la usa cabinetului pt. ca au program separat pt. asa ceva. la dr. meu a fost chiar lejer acum 2 zile, nu era coada ca de obicei.

ZOZOLINA

andreeaid="orange">

...daca viata ti-a dat lamai... fa limonada!...

COUNTING THE DAYS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...