Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Dezbatere: Armele de foc...

Recommended Posts

Vreau sa ma sfatuiesc cu voi, pentru ca am o problema si o dilema. Aparent, sotului meu i s-a pus pata sa-si ia pistol. Cica, pentru siguranta. Nu stiu de cine se simte amenintat, ca stam intr-o zona destul de sigura si linistita unde nu am avut nici un incident in 4 ani. Am lasat usile larg deschise din greseala peste noapte si nu s-a intamplat nimic. Mie ideea mi se pare periculoasa, prosteasca si..infantila in acelasi timp. Chiar l-am intrebat daca nu s-a jucat destul cu pistoalele cu apa cand era mic. Stiu ca seful lui este un fost politist, care in loc sa fie in slujba comunitatii invarte fripturile in restaurantul lu' tat'su, si ma gandesc ca i-o fi transmis din frustrarile lui. Si e si mandru posesor de pistol, dar macar ala are un business, si s-a intamplat sa fie atacati de cateva ori la ora inchiderii..

Incerc sa-i explic cat mai cuprinzator si convingator ca e o sursa de nenorociri intr-o casa, ca e o problema la nivel national (i-am programat program de cinemateca sa ne uitam la "Bowling for Columbine"), ca am momente de depresie adanca cand un pistol la indemana mi s-ar parea rezolvarea optima la toate problemele, ca, in cazul in care vom avea copii nu ii voi creste cu pistolu' in sertar si armat de "caz de necesitate", ca intr-o zi poate il scot din tzatzini asa de tare ca...nici nu vreau sa ma gandesc. Psihicul uman este asa de labil si de fragil, ca nu poti miza pe stapanirea de sine a nimanui. Lucrez in psihoterapie ( da, si psihoterapeutii capata depresii :)) si vad aproape zilnic niste cazuri care sfideaza irealul.

Chiar daca imi spune ca arma va sta la loc incuiat si sigur, atunci nu pricep cum as avea acces instant la ea in caz de atac din partea cuiva...

Simt ca nu mai am argumente in fata lui si in acelasi timp nu pot si nu vreau sa las asta sa se intample. E un om atat de calm, bun, delicat...sa fie arma simbolul unei razvratiri, a unei duritati la care vrea sa ajunga, sa fie perceput ca un 'master of control and command"?

Poate nu vad eu problema din mai multe perspective, dar poate ma ajutati voi.

I have two X chromosomes and I'm not afraid to use them!

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 55
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Eu mi-am convins sotul sa mearga la o sala de arte martiale, unde sa-si descarce frustrarile, sa-si consume energia, sa-si etaleze masculinitatea si, mai ales, unde sa invete ca nu toate conflictele se rezolva prin violenta (cu atat mai putin cu o arma de foc)...

Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

http://community.webshots.com/user/miana_dragnea

Va fi cel mult master of disaster [bang]

Ramai ferma pe pozitia ta, ca aceasta idee e periculoasa si prosteasca si infantila, fiindca exact asa este. Nu exista nici un motiv suficient de bun pe lumea asta pentru a-ti cumpara arme.

Pune-l sa se uite la "Lord of war", e un film care lasa urme. SPER sa aiba efect si la el.

Mult succes si fie sa reusesti sa-l convingi sa renunte la aceasta idee.

[flo] Felicia
id="purple">[9cer] Poze cu noi si vacantele noastre

Adevar > Autonomie > Identitateid="purple">

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !!!id="red">

quote:Originally posted by Guestus

Cred ca de pomana isi cumpara pistol daca nu are si vesta antiglont. Si sa o porte...nu asa sa stea in cuier.

id="quote">id="quote">I like that! [il] Cred ca o sa-i sugerez. Si ideea cu artele martiale e buna, desi probabil nu echivalenta din punctul lui de vedere...[xx(]*****************I have two X chromosomes and I'm not afraid to use them!

quote:Originally posted by MissParker

Va fi cel mult master of disaster [bang]Ramai ferma pe pozitia ta, ca aceasta idee e periculoasa si prosteasca si infantila, fiindca exact asa este. Nu exista nici un motiv suficient de bun pe lumea asta pentru a-ti cumpara arme.Pune-l sa se uite la "Lord of war", e un film care lasa urme. SPER sa aiba efect si la el.Mult succes si fie sa reusesti sa-l convingi sa renunte la aceasta idee.

[flo] Felicia
id="purple">[9cer] Poze cu noi si vacantele noastre*****************************Adevar > Autonomie > Identitateid="purple">Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !!!id="red">
id="quote">id="quote">un motiv suficient de bun e sa-i zbori creierii aluia care-ti intra la 3 noaptea in casa, as zice euNici o fapta buna nu ramane nepedepsita.

Andrushka, depinde...eu daca as sta intr-un ranch din asta izolat, cum sunt aici, unde pe zeci de mile nu vezi tipenie de om, sau intr-o padure, da, mi-as lua arma, si nu mi-as lua un pistol, mi-as luat un shotgun:). Intr-un oras insa, nu as umbla cu pistolul dupa mine, nu vad rostul.Mai bine investesti intr-un sistem de alarma performant, eventual conectat la 911. Noi asa avem aici si ajunge politia in max 5 minute. Eu am tras cu arma (shotgun) si concluzia la care am ajuns este ca e foarte usor sa omori pe cineva, se pot intampla accidente foarte usor si consecintele sunt tragice din pacate. Persoana care m-a antrenat este o colega de a mea, care trage cu arma de la 9 ani si care locuieste intr-o astfel de ferma izolata. Parintii lor au considerat ca trebuie sa le invete sa se apere in cazul in care sunt atacate.

“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”

Martin Luther King Jr.

http://forum.desprecopii.com/forum//photo_album_cat.asp?numeX=miereamara

Fine Art Photography

quote:Originally posted by Stanescu
quote:Originally posted by MissParker

Va fi cel mult master of disaster [bang]Ramai ferma pe pozitia ta, ca aceasta idee e periculoasa si prosteasca si infantila, fiindca exact asa este. Nu exista nici un motiv suficient de bun pe lumea asta pentru a-ti cumpara arme.Pune-l sa se uite la "Lord of war", e un film care lasa urme. SPER sa aiba efect si la el.Mult succes si fie sa reusesti sa-l convingi sa renunte la aceasta idee.

[flo] Felicia
id="purple">[9cer] Poze cu noi si vacantele noastre*****************************Adevar > Autonomie > Identitateid="purple">Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !!!id="red">
id="quote">id="quote">un motiv suficient de bun e sa-i zbori creierii aluia care-ti intra la 3 noaptea in casa, as zice euNici o fapta buna nu ramane nepedepsita.
id="quote">id="quote">Da, ce-i drept, nu exista destui ucigasi pe lumea asta. Poate nu ti-e clar ca - indiferent din ce motiv ucizi un om - tot ucigas ramai. Daca tu poti trai cu ideea asta, eu nu pot.
[flo] Felicia

Exista ceva ce se numeste auto-aparare; eu cred in principiul "decat sa planga mama, mai bine plange ma-sa".

Cati oameni nu au fost batuti, torturati, omorati in locuintele lor? Care femei violate?

Crezi ca nu ar fi vrut sa aiba cu ce se apara in momentele alea?

Sau gandeste-te ca intrusul ar pune in pericol viata copilului tau; daca ai avea ocazia, crezi ca ai mai sta la negocieri? Eu sigur nu, iar dupa aia as dormi chiar mai bine stiind ca lumea e colindata de o bestie mai putin.

Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...