Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Aerosoli in Laringita

Recommended Posts

Am o fetita de 3 ani si 4 luni.Acum 5 zile a racit.La inceput ii curgea nasucul,stranuta si avea gitul rosu.Fiind Simbata ,am sunat-o pe doctora si mi-a recomandat Amoxacilina si Panadol.La 2 zile a inceput sa vorbeasca ragusit.I-am dat Prednison 3 zile la sfatul doctorei.Amoxacilina am terminat-o in a 4-a zi,ptr. ca ii dadeam la 6 ore.Ieri am mers la control nu ia gasit nimic la plamini,starea generala este mai buna dar este tot ragusita.Este normal?Acum,mi-a spus doctora sa-i mai dau inca 2 zile Nurofen si daca nu-i trece sa-i faca aerosoli.

Ma gindeam sa-i fac eu acasa,sa nu o mai chiniu pe la spital,dar vreau sa-i fac corect.Stiu ca se poate face cu o sticla taiata,si pus spreiul in gura sticlei,dar fetita trebuie sa tina gurita inchisa sau deschisa in acel moment?

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Ce spray? Pentru laringita se fac aerosoli cu adrenalina si ser fiziologic pentru a dilata laringele. Daca ai aparat, iti da doctorita reteta si poti sa ii faci acasa. Noi am folosit 1 ml de adrenalina (parca) si 1 ml de ser. Cu sticla n-am auzit...

Daca e laringita, ai mare grija pentru ca e mai periculoasa decat pare. Copiii au calibrul laringelui foarte mic/ingust, iar daca se inflameaza, exista chiar riscul de a se sufoca. Noi am stat internati o noapte cand a avut Ianca laringita.

Antibioticul, zic eu, i l-ai dat aiurea. In primul rand nu se prescrie NICIODATA prin telefon, fara sa vada copilul...fara exudat, antibiograma, pentru ce i l-a dat? Dovada ca e ceva viral, zic eu, este tocmai faptul ca dupa cateva zile a aparut raguseala. E laringita virala, nu e nevoie de antibiotic, cel putin nu fara consultatie.

Dar doctorii nostri dau antibiotic preventiv. Daca e viral, oricum trece de la sine, dar daca nu, sa nu riste. Mai bine indoapa copilul cu antibiotic preventiv...

Sa ma ierti daca te-am suparat, dar mi se ridica tensiunea cand vad cum se dau antibiotocele de aiurea, de usor si pentru orice. Copilul meu a ramas cu o mare sensibilitate a sitemului digestiv si de la antibiotice data aiurea si des. Ma rog, la noi a fost un cerc vicios...Am facut greseli multe pentru ca am avut incredere in medici incompetenti si am mizat pe faptul ca trebuie sa stie ei mai bine decat mine.

Povestea Burticii

Dialoguri strumfesti

Poze strumfesti

mai era un topic pe-aici despre raguseala/laringita

poti incerca Homeovox, e homeopat, si chiar are efecte bune in cazul asta

nu inteleg ce pot face aerosolii acum, pentru raguseala...erau mai indicati in faza acuta, cand respira greu, dar asa, pentru raguseala, n-am auzit....

http://www.pagina-mirunei.piczo.com

Nici mie nu-mi place Prednisonul.....dar sunt momente cand nu ai de ales. Noi am trecut prin multe laringite cu sufocare unde alta sansa decat Prednisonul si Hidrocortiznul nu era. Dar fugim de el cat putem. Dupa 2 operatii de polipi si dupa ce fetita a mai crescut nu mai avem asa probleme. Doar sporadic, 1 data pe an si chiar mai rar. Insa pana la 5 ani facea si de 5-6 ori pe an laringita.

Reiau ca tocmai am pierdut mesajul.

Aerosolii se recomanda pe toata perioada bolii, nu pentru a trata raguseala, ci pentru a dilata laringele si a elimina astfel riscul sufocarii. Ianca a facut aerosoli cu adrenalina cinci zile, de trei ori pe zi. Foarte, foarte importanta este si dexametazona, are acelasi efect. Restul medicamentelor, gen Aerius, Nurofen sau Calpol sunt secundare.

-copilul trebuie sa stea in casa, intr-o camera calda, dar cu aer umed, nu uscat

-nu se fumeaza langa copil, se evita praful, noxele si iritantii chimici (spray-uri, detregenti, etc.)

-ajuta ceaurile caldute de tei si soc

-comprese caldute pe gat

-repaus vocal

Povestea Burticii

Dialoguri strumfesti

Poze strumfesti

Imi pare rau ca fetitza ta e bolnava.

Ar fi bine sa cumperi un aparat de aerosoli, e o investitie buna si e al vostru, curat fara alti microbi( cum e cel din spital).

In laringita se fac aerosoli cu adrenalina, cantitatea nu o stiu exact.Mai da o cautare pe net sau poate iti spun celelalte mamici.

Sanatate multa!

Mamica MARIEI(4.11.2004)si CRISTINEI(14.12.2006)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...