ANDREEA11 Publicat Septembrie 21, 2007 Raport Distribuie Publicat Septembrie 21, 2007 sunt o noua mamica si am un baietel de doar doua saptamani si azi am observat o umflatura sub axila. este ca un cos sub piele, tare si rosie. va rog daca v ati intalnit cu asa ceva sfatuiti ma.mulumiri Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
try Postat Septembrie 21, 2007 Raport Distribuie Postat Septembrie 21, 2007 Mergi la dr. de fam sa-ti dea trimtiere la dermatolog. Nu mi se pare atat de comun, copiii mei n-au facut asa ceva si n-am mai auzit altii (asta nu inseamna ca e ceva grav, ci doar ca nu-i ceva des intalnit la bebelusi). Cat e de mare? descrie un pic locul si culoarea. Vezi daca nu cumva e hemangiom ( o umflatura rosie care apare la unii bebelusi in diverse locuri pe corp, unii se nasc cu ele, la altii apare dupa un timp de la nastere si se mareste/inroseste cat dureaza alaptarea (datorita hormonilor materni), dar apoi, dupa intarcare si pe masura ce trece timpul se mai estompeaza in culoare si se mai micsoreaza. Fetita nasei noastre are unul pe lateral spate, cam pe unde vine nivelul cotului. Insa nu-i nimic problematic. Se opereaza daca e cazul. Asta daca nu o fi un simplu cos sau... furuncul, desi cred ca e prea mic bebelusul pt furuncul. Insa avand in vedere ca e nou nascut, schimbarile hormonale sunt mari si de-aia nou-nascuti ifac tot felul de chestii pe pielicica (cosuri, roshetze etc.) "Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic" Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian - 24 Aug. 2006 ......... id="red">poze I si poze II Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
lalilu Postat Septembrie 22, 2007 Raport Distribuie Postat Septembrie 22, 2007 Eu cred ca este un furuncul, cauzat probabil de vreun stafilococ capatat in maternitate. Mergi la pediatru, caci astea se trateaza cu antibiotic, mai ales la asa o varsta mica, eventual sa recolteze ceva din el, daca are cap ca un cos, ca sa stii exact ce este si care e antibioticul potrivit. Du te neaparat la medic, e prea mic puiul sa stai asa cu el... Lalilu-mama Mariei si a lui Luca Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ANDREEA11 Postat Septembrie 25, 2007 Autor Raport Distribuie Postat Septembrie 25, 2007 multumesc mult pt raspunsuri! am fost la medicul de familie care mi a dat keflex si sa i pun rivanol. azi l a vazut dr felix negoitescu (chirurg) si m a chemat maine sa l vada si un dermatolog insa nu mi a zis nimik concret. da, de azi a inceput sa si colecteze! sunt tare ingrijorata insa sper din suflet sa fie bine! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ANDREEA11 Postat Septembrie 25, 2007 Autor Raport Distribuie Postat Septembrie 25, 2007 este sub axila, o zona rosie indurata, care a inceput sa colecteze puroi! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Gandacel Postat Septembrie 25, 2007 Raport Distribuie Postat Septembrie 25, 2007 O sa-i treaca cu rivanol, pastrat mereu locul ud, nu umed! Dar si mai bine ii trece cu foaie de varza proaspata. Serios, nu glumesc. Cumpara o varza si pune-i frunza acolo, schimba-i-o suficient de des si ai sa vezi rezultate vizibile in max o saptamana. Nu te astepta sa dispara miraculos cu nimic, insa. NU II DA ANTIBIOTIC! E prea mic. Gandacel, Bogdanel (14.11.2005) si Stefania (16.04.2007) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Briantis Postat Septembrie 25, 2007 Raport Distribuie Postat Septembrie 25, 2007 Urmeaza sfatul medicului ,vezi ce spune si dermatologul . Ar fi bine sa nu bagi in seama sfaturile cu leacuri babesti ,pe care ti le dau persoane care nu au pregatire in domeniul medical ,chiar daca ar avea astfel de pregatire nu au vazut concret despre ce e vorba .Tocmai pt ca e un copil foarte mic ca varsta nu te poti juca cu o infectie indiferent de care si trebuie tratata cu seriozitate . Bineinteles ca pana la urma faci ce consideri ca e bine . Va doresc sanatate ! Mama lui Andreiutzu Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Sheannamp Postat Septembrie 25, 2007 Raport Distribuie Postat Septembrie 25, 2007 quote:Originally posted by Gandacel NU II DA ANTIBIOTIC! E prea mic.Gandacel, Bogdanel (14.11.2005) si Stefania (16.04.2007)id="quote">id="quote">Ca poate vrei ca infectia respectiva sa se raspandeasca in tot corpul si sa faca septicemie!Iar pentru asa ceva nu este prea mic.Acolo este o infectie si inca una cu un microb destul de agresiv.Degeaba ii pui rivanol si frunze de varza, ceapa si alte legume (care pot sa suprainfecteze locul) daca nu ii dai antibioticul necesar sa omoare microbul responsabil de infectie. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Gandacel Postat Septembrie 25, 2007 Raport Distribuie Postat Septembrie 25, 2007 quote:Originally posted by Sheannampquote:Originally posted by Gandacel NU II DA ANTIBIOTIC! E prea mic.Gandacel, Bogdanel (14.11.2005) si Stefania (16.04.2007)id="quote">id="quote">Ca poate vrei ca infectia respectiva sa se raspandeasca in tot corpul si sa faca septicemie!Iar pentru asa ceva nu este prea mic.id="quote">id="quote">Eu am dat doar un sfat, nu babesc. A avut si Stefania acelasi lucru, la 5 saptamani si asta ne-a spus pediatra sa facem, dupa ce a consultat-o si a urmarit si evolutia. Asta trebuie sa faca si ea. Sa mearga la doctor pentru tratament si sa urmareasca evolutia. Dar de ce antibiotic la 2 saptamani? De varza mi-a zis chiar dr. pediatru, iar eu am bandajat-o cu tifon cu rivanol, peste care puneam foaia de varza. Tinea si tifonul umed timp indelungat, nici nu udam/patam bluzitele, plus beneficiile verzei. Am scapat de umflatura in cateva zile. Apropos de infectie, incepuse sa iasa putin puroi, dar nu am avut voie sa storc nimic si, intr-adevar a disparut de la sine.D-na moderator, nu e nevoie sa mi te adresezi asa. Fiecare isi spune parerea aici, nu e cazul de jigniri.Andreea, sa ne zici ce tratament ai primit. Sanatate.Gandacel, Bogdanel (14.11.2005) si Stefania (16.04.2007) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ANDREEA11 Postat Septembrie 25, 2007 Autor Raport Distribuie Postat Septembrie 25, 2007 multumesc mult pt toate sfaturile. noi maine la pranz mergem iar sa ne vada dr chirurg si dermatologul insa pana at ii tin rivanol si ii dau keflex. nush dc e bine insa dc asa mi a zis pediatra si chirurgul incerc sa le urmez sfatul.oricum o mie de medici o mie de pareri deja azi simteam ca o sa cedez nervos. toti sunt grabiti , toti iti iti zic p fuga ce ai de facut de parca ar tb sa t nasti mama! va multumesc mult pt sfaturi si speram sa fie totul bine. cu dumnezeu inainte!mi s a zis ca aluat un stafilococ din maternitate! si cred.conditiile nu prea erau de nota 10.si am si dat o gramada de bani de puteam sa ma duc sa nasc la particular! dar asta e sa dea dumnezeu sa n facem bine!va multumesc inca o data pt sfaturi si sa ne tineti pumnii Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.