Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Copilaria organizata sau libera?

Recommended Posts

Copilul meu are 3 ani jumate si ma refer aici la copii mici pana in 7 ani.Merge la gradi de un an.Acum e la grupa mijlocie.Toti parintii din jurul meu insista(spun insista si nu e exagerare) ca si copii sa aibe tot felul de activitati tenis, inot, dansuri, pian, limbi straine etc.Aproape tot timpul liber al copilului de dupa gradi e ocupat cu tot felul de activitati.Mie mi se pare prea mult si consider ca ar trebui sa le lasam copilaria mai libera ,sa se joace mai mult.

Sa nu ma intelegeti gresit.Nu consider aceste cursuri rele ci dimpotriva, insa consider ca au timp sa le invete pe toate pe parcurs.

Nu stiu de ce ne grabim sa facem din ei niste supraoameni si sa ii maturizam inainte de vreme.

Sunt absurda eu sau asa ar trebui procedat?

A si sa nu uit explicatia parintilor care isi suparsolicita copii(eu asa consider) spun ca au prea multa energie si au nevoie sa si-o consume.Dar oare de ce nu prin joc?

Mami de Razvanid="blue">(07 martie 2004)

Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.id="purple">id="size1">

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul răspuns

a mea merge la gradi, si odata pe saptamana la dans, insa aceasta activitate e libera in sensul ca e vorba de o ora de dans+ o ora de activitati pt. copii- joaca organizata. In rest are copilarie libera:)

Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

pozeid="red">

Totul despre alaptat!id="green">

Nu esti absurda, eu gandesc la fel ca tine.

In acest moment vreau sa se bucure de copilarie, de timp liber, de joaca, ca de un program fix va tot avea parte mai tarziu.

Totui, incepand cu 4-5 ani, cateva ore de inot nu strica, dar cam atat.

Nu l-as da la mai multe activitati, asta cu siguranta.

Crinuta si [bonjovi] Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.

http://www.jnsr.be/ro.htm

Eu prefer sa-i organizez timpul Giuliei [hot]

Adica merge la gradinita, adica nu prea ratam piesele la teatrul de papusi sau la diferite evenimente ale orasului, intentionez ca anul urmator sa mearga la inot si la dans. Daca va vrea [^]

Menitonez ca nici nu as avea cum forta copilul sa mearga la vreo activitate ce nu-i place ! Dar putem testa [8D]

Edit: in fiecare seara suntem in parc sau in vizita la alte mamici sau vin ele la noi sau frecventam cluburile.

Toata vara am umblat la piscina.

Toate pt distactia copilului [bis]

________________________________________id="red">

Daria &id="Trebuchet MS"> [zana]id="red"> GIULIAid="Trebuchet MS">(2004 08 16)id="Trebuchet MS">id="red">

Nu intzeleg expresia:"sa copilareasca".... Am cunoscut parintii la scoala din clasa copilului meu care nu si-au dat copii pana la 8 ani si jumatate in clasa intai pentru "a sebucura de copilarie"???? Dar scoala , gradinita , sportul , si toate celelate acivitati nu tot asta fac ii bucura copilria? Ce il inscrii la facultate..??? Aveti grija sa nu fie doar comoditatea din voi cea care vorbeste. Atata vreme cat nu obosesti copilul si face toate aceste lucruri cu placere .. nu ,nu ii strici copilaria si iti va (vei) multzumi mai tarziu , deoarece prin lectiile de teatru isi poate invinge timiditatea sau prin cele de Karate sa devina mai puternic si mai sanatos...Asadar, s[bicla][hagi][roker][surf]succes piticilor in toate activitatile...(oricum e mai bine decat statul in fatza tv-ului sau a computerului , chiar daca e mai comod pentru parinti!!!!)

Cristi merge la scoala (grupa pregatitoare - Junior Infants), termina la 13.30, pana ajunge acasa este aproape 14 si o vreme nu vrea decat sa se joace (masinute, lego etc) sau sa deseneze/decupeze, chestii dintr-astea statice si acasica in papuci, ca sa zic asa. Dupa care discutam despre ce mai facem in continuare. :-)

Deocamdata mi se pare suficient, nu vad rostul vreunei alte activitati organizate cu program fix, adica facem impreuna diverse, de la jucat in parc, pana la mers la biblioteca, dar in functie de cheful nostru. Momentan suntem in faza aia cu "testat terenul", adica ii prezint diverse activitati si el se arata sau nu interesat.

Ma gandesc sa-l dau la inot, dar dupa 5 ani si pentru o vreme mi se pare suficient. Sper sa-i placa. :-) Mai tarziu o sa-i mai introduc vreo activitate dintr-asta organizata, ca energie are destula :-), dar ce-o sa vrea el si cand o sa vrea.

Claudia [hippi], Cristi [pk] (16.12.2002) si Radu [disco] (5.08.2006)

Eu am ales sa-i organizez timpul... intr-o oarecare masura.

Adica am incercat la 3 ani si 9 luni sa-l duc la canto, dar nu l-au primit pentru ca era prea mic.

De ce am incercat? Pentru ca de cand a inceput sa vorbeasca, canta. 80% din joaca lui o reprezinta ascultat muzica, desi doar eu am oarecare inclinatii, dar nu foarte foarte. La el este clar pasiune nu numai talent.

La 4 ani si 9 luni l-au primit. In acel an afacut numai canto o ora pe saptamana. Vara am incercat la inot, nu a vrut sa mai mearga dupa a doua sedinta, nu am insistat, a mers insa la meditatii la canto si pian.

La 5 ani si 9 luni, incepea grupa pregatitoare si m-am gandit ca este bine sa se obisnuiasca cu orele de engleza (eu am un fix cu engleza) si l-am dat.

Asa ca anul trecut programul lui fiimiu arata asa:

8,30-12,30 gradinita

12,30-14,30 parc cu bona

14,30- 15,30 masa de pranz

16-17 engleza (marti si joi), canto (vineri), pian (luni), dans (miercuri)

17,30 - 21 liber.

Fara teme acasa la nimic, iar dansul "sarit" foarte des pentru ca nu i-a placut.

Am constatat ca s-a adaptat foarte bine la activitatile respective si surpriza placuta a fost ca i-a placut engleza.

Anul acesta in clasa I am renuntat la dans si pian, pastram engleza si canto, dar vom incerca iar inot, de data asta cu cei din clasa pentru ca vrea el.

Care ar fi fost varianta daca nu mergea la acea ora suplimentara de activitati? Ar fi stat acasa in fata televizorului sau a calculatorului cu bona. Asa bona il aducea, iar eu il luam in drum spre casa. Daca la inceput am avut ceva dubii, acum sunt sigura ca am procedat bine.

Ce am observat benefic? Copilul a invatat sa relationeze cu diversi profesori si copii. Nu-i este teama sa raspunda invatatoarei atunci cand intreaba ceva si nu este sigur.

Si eu gindesc ca tine ca ar insemna suprasolicitare si prefer sa-l las sa se joace de capul lui.O sa il ducem dupa 3 ani la fotbal sa vedem daca vrea si daca ii place dar asta ar fii o data pe saptamina;si pe la 4-5 ani sa incercam inot,dar nimic altceva.

Incerc sa ii "organizez"viata in sensul ca de pe acum imi bat capul la ce scoala sa il dam si incerc sa culeg informatii despre diverse scoli.Dar in timpul liber vreau sa il las sa se joace.

Misha07, nu este vorba de comoditate, mie nu mi se pare deloc incomod sa duc si sa aduc copilul de undeva, ca doar atat as avea de facut, in rest se ocupa altcineva de el pentru o ora sau doua, nu? Ideea este ca pana pe la 5 ani (ce sa mai vorbesc de 3 ani si jumatate cat are baietelul lui asi), in afara de gradinita sau scoala, eu nu vad necesitatea unui program fix.

Claudia [hippi], Cristi [pk] (16.12.2002) si Radu [disco] (5.08.2006)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...