Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Prajitura cu biscuiti, mere si crema de vanilie?


ML

Recommended Posts

Cunoasteti cumva aceasta prajitura/reteta?

Nu am mai facut-o de mult si as vrea s-o incerc din nou azi sau maine. Dupa cate imi amintesc era tare buna la gust dar crema nu prea imi placea. Iesea cam... cum sa spun... "baloasa"???

 

Asa pe scurt, ca sa va dati seama despre ce vorbesc, se face un blat din biscuiti dati prin masina de tocat, acoperiti cu unt/margarina se pun mere rase deasupra si se baga la cuptor putin.

 

Crema de vanilie (6 galbenusuri, 6 lg. zh., 6 lg. faina si 250 ml lapte rece se amesteca si se toarna in 750 ml. lapte fierbinte. La sfarsit se pune es. de vanilie) se toarna calda peste mere si se mai lasa la cuptor, dupa care adaugam albusurile batute cu zh. si iar la cuptor 10 min.

 

Prajitura pare mai inchegata si mai putin "baloasa" a doua zi, dar parca incepe sa-si schimbe un pic culoarea...

 

Ei, sper ca cineva o stie mai bine decat mine si imi poate spune ce sa mai schimb la ea.

 

Multumesc!

 

 

"Acolo unde canta cucu' si urla lupu'id="green">" (pozeid="navy">)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul răspuns
Draga ML si eu faceam inainte o prajitura asemanatoare, dar puneam biscuitii intregi fara sa-i rad, ii insiropam, radeam merele calite in prealabil, deasupra puneam crema de vanilie din galbenusuri la fel ca a ta si la final bateam albusurile spuma le intindeam pe toata tava si radeam putina cioco deasupra. Deci nu o bagam deloc la cuptor. Un lucru este sigur, era delicioasa.[pofta]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Oh, ML draga mi-ai amintit de tineretile mele [:D]

Eu faceam prajitura cu un strat de bicuiti (Petit beurre) apoi puneam un start generos de mere rase (care era nestoarse amestecate doar cu zahar vanilat, zahar si scortisoara) apoi alt strat de biscuiti asezati pe invers ca primul strat apoi faceam budinca de vanilie (fiarta cu lapte ... cea clasica) din 2 plicuri si deasupra radeam ciocolata cu lapte simpla . Tava era undeva de 35x25x8mm (sa ai grija sa fie inalta) Trebuie sa stea la rece (frigider) cel putin o noapte pentru a se insipopa. Dar e delicioasa si poti minca cu m2 [:D]

Noi o numeam "prajitura saracului"

Multumesc ca mi-ai amintit de ea ... o sa-i fac o surpriza pe cinste husbandului ... mai ales ca am fost la o ferma si am luat mere bune si zemoase o galetusa.

 

 

 

 

 

Happiness keeps you Sweet,

Trials keep You Strong, Sorrows keep You Human,

Failures keeps You

Humble,

Success keeps You Glowing,

But Only God keeps You Going

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Acum ma gindesc cu ce fel de biscuiti sa inlocuiesc Petite beurre din ro ....

poate cu cei Graham care se folosesc la Cheese cake ? [omulet care ridica din umeri]

 

 

 

 

Happiness keeps you Sweet,

Trials keep You Strong, Sorrows keep You Human,

Failures keeps You

Humble,

Success keeps You Glowing,

But Only God keeps You Going

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Am intrat sa vad daca mai am "vesti" inainte de a ma apuca de treaba.

Alintaroma si eu voi face cu Graham. Este prima data cand incerc cu ei. Am sa pun mai putin zh. Ma gandesc ca-s mai dulci cei de aici (eu ii apelam la biscuiti Berceni).

Deci tu puneai crema la plic... Acum am sa fac cu ce am in casa. Deci sa o las pana a doua zi.. Nu cred ca rezistam, desi pare corect ce spui.

Multumesc!!!

P.S. Ce coincidenta! Ieri am mers cu cei mici la rau si am cules vreo 4 kg. de mere. Nu m-am mai simtit asa de bine din copilarie. Am facut si poze cu ei intinzandu-se dupa crengi.

Pofta buna si voua!

 

 

 

"Acolo unde canta cucu' si urla lupu'id="green">" (pozeid="navy">)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Reteta mea este asa:3 pachete biscuiti fragezi-eu prefer biscuitii Menuet-se aseaza in tava de la aragaz,pe 2 rinduri.Se face un sos de ciocolata din 400ml apa,8 linguri de zahar si 2 linguri cacao.Se toarna fierbinte peste biscuiti.Se prepapa o budinca de vanilie din 2 plicuri de la Dr.Oetker si cind este calduta se pune peste biscuiti.1kg de mere rase se calesc cu zahar si scortisoara dupa gust,asa ca pentru placinta.Dupa ce se racesc se pun peste budinca.Deasupra se pune frisca,iar peste frisca se rade ciocolata.

Eu am modificat f.putin reteta.Pun 3 rinduri de biscuiti si fac mai mult sos de ciocolata ca nu ajunge cantitatea de mai sus si nu e buna nici cu biscuitii neinsiropati, dar nici cu sirop mult ca nu se taie frumos.Pofta buna!

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

A iesit tare gustoasa, Carmen, mai ales cu ciocolata rasa pe deasupra. Acum as incerca cumva sa pun si peste biscuiti, cam cum face Aleniram. Vreau sa pastrez crema de vanilie totusi si bezeaua (adica bagata si putin la cuptor) si mai ales sa gasesc o reteta buna de crema. A mea pare prea neinchegata. Vad eu cum le impac pe toate pana la urma.

O [floare3] pt. voi!

 

"Acolo unde canta cucu' si urla lupu'id="green">" (pozeid="navy">)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.




×
×
  • Adaugă...