Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

170.000 de copii au 1 parinte in străinatate

Recommended Posts

Copiii ai caror parinti sunt plecati la munca in strainatate au un profil asemanator cu cei ce traiesc in familii monoparentale ca urmare a despartirii parintilor sau a decesului unuia dintre ei. Acest lucru arata ca, desi plecarea la munca este temporara, efectele asupra copiilor pot fi similare cu cele ale pierderii unui parinte prin divort sau deces.

Copiii ai caror parinti sunt plecati in strainatate ar trebui considerati in situatie de risc? Un material pe marginea acestui sondaj in:

http://www.jurnalulromanesc.ro/?module=displaystory&story_id=908&format=html

Credeti ca recomandarea va avea vreun efect?

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Te referi la recomandarile astea:

"In concluzie, copiii ai caror parinti sunt plecati in strainatate ar trebui considerati in situatie de risc. Aceasta ar fi o prima recomandare catre autoritatile competente in domeniu, care ar trebui sa gaseasca solutii de a intari relatiile intre scoala si sistemul de asistenta sociala. Este important sa se rezolve criza de psihologi scolari din scolile romanesti, mai ales din cele din mediul rural (in doar 38% din scolile generale din Romania exista la acest moment un psiholog care sa ofere consiliere elevilor).

De asemenea, ar trebui construit un set de servicii sociale ce pot fi oferite copiilor ai caror parinti sunt plecati temporar in strainatate. Acestea ar trebui sa includa consiliere speciala, ajutor in procesul de invatare, conditii de petrecere a timpului liber in activitati organizate in comun cu alti copii, vizite la domiciliu. "

Probabil ar avea efect dar nu peste tot si nu va fi unul senzational, depinde mult de asistentii sociali etc.

Eu cred ca asta e o problema foarte serioasa. Sint oripilata de cite ori aud de copii care se sinucid [:(] si mai ales din cauza asta.

Cred ca daca ambii parinti sint plecati sa munceasca in strainatate trebuie sa isi ia si copilul cu ei. Cel mai probabil lucreaza in acelasi loc. Ar trebui obligati de angajatori si de stat sa isi ia si copilul cu ei. Si daca unul din parinti pleaca, sa plece pentru putin timp.

Asta e un fenomen, migratia fortei de munca necalificate. In Romania se vorbeste de criza fortei de munca, oamenii pleaca de-a valma in strainatate sa faca agricultura sau alte munci necalificate pentru ca aici nu cistiga destul, si aici guvernantii se gindesc la imigranti.

As vrea sa stiu: chiar se cistiga mai bine daca pleaca sa lucreze in constructii sau agricultura in Spania sau Italia? (tinind cont si de costuri, chirie, etc).

Va dorim sa cresteti mari si frumosi! [:)]

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/id="red">

Despre Andreiid="red">

"As vrea sa stiu: chiar se cistiga mai bine daca pleaca sa lucreze in constructii sau agricultura in Spania sau Italia? (tinind cont si de costuri, chirie, etc)"

Conditiile de cazare si masa sunt adesea destul de proaste iar munca e serioasa. Am vorbit acum cateva saptamani cu un student care lucreaza in constructii. Lui ii raman cam 1400 de euro dupa o vara... In tara castiga 250-300 euro/luna si in asta nu-i inclus nimic. Daca merita sau nu... Depinde daca acasa ai sau nu posibilitatea sa lucrezi.

O invatatoare afirma ca elevii ei adesea invinovatesc pe cel plecat (sau pe cel ramas) de situatie. Ei nu judeca destul de clar sa inteleaga valoarea banului. Cei mai multi nici nu percep diferenta. Cand se intorc, din banii castigati, multi repara ceva sau cumpara pentru casa. Pe cei mici nu-i impresioneaza, ei se simt neglijati si atat

Si ai mei sunt divortati , tata plecat in strainatate de vreo 10 ani si eu nu am schitat vreodata o scena de gelozie, ura , nu am vrut sa ma dau cu capul de pereti sau sa ma sinucid.

De ce ?

Pt. ca cel mai mult conteaza situatia copilului per total , cum intelege ce se intampla , cum gandeste el lucrurile , cata atentie ii este acordata , samd.

Multi dintre cei care se sinucid vor doar sa atraga atentia si cred ca fac ceva maretz si ca vor fi aplaudati , asta in mare parte datorita a ceea ce se vede pe la stiri.

Nu am simtit ca paeintii mei sunt divortati pt. ca niciodata nu s-au rastit unul la altul , tot timpul au fost impreuna , au vorbit , mi-au explicat tot ce am vrut sa stiu.

ma intreb in cate familii se intampla asa ceva.

greeky

Pe la tara oamenii sint mai needucati si rai, unii copii sint lasati de izbeliste pe la rude care nu se ocupa de ei. Sufera mult. E o problema serioasa.

Atunci cind un copil se sinucide este vina exclusiv a adultilor, dupa parerea mea. Si este un lucru foarte grav si trist.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi! [:)]

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/id="red">

Despre Andreiid="red">

XIO, cei care se sinucid in mare parte chiar vor sa atraga atentia. Tu spui "doar vor". N-as minimaliza. Un copil care vrea sa atraga atentia inseamna ca sufera de lipsa ei.

Este un lucru destul de rar ca parintii despartiti sa aiba o relatie buna de dragul copilului/copiilor.

Varsta la care se produce despartirea de un parinte, indiferent din ce motiv, este la randul ei importanta.

Este foarte grava situatia asta , si pe nimeni nu intereseaza ce fac acesti copii, ca vorba aia"statul ocroteste familia" asta spune ofiterul de stare civila, ............

Iar pe parintii care pleca nu prea ii condam ,doar ca ar trebui inainte sa faca un copil sa se gandeasca daca are sa ii ofere un trai decent, nu bun, macar decent. Este foarte greu in tara asta sa iti gasesti un job bun , mai ales ca majoritatea care plaeaca si abandoneaza copii , sunt de la tara, iar acolo nu se traieste decat cu ajutorul social careb este de "caca", ma scuzati,iar de munca unde sa lucreze ?? daca in sat sau comuna nu sunt fabrici sau alte locuri de munca, aici este treaba statului sa se gandeasca,,,,,,,,,,..........dar parlamenteii nu se gandesc decat sa isi faca hotel cu piscina.......

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...