cl Publicat Octombrie 3, 2007 Raport Distribuie Publicat Octombrie 3, 2007 Protestez! Protestez vehement! Este inadmisibil! Peste noapte au rasarit dungi galbene pe trotuar! Asa zisele piste pentru biciclisti! Nu conteaza ca bietul pieton ramane fara trotuar, nu mai are pe unde sa circule sau are nici 30 de centimetri ramasi pentru circulatie (doamne fereste sa ai bagaje sau sa ai si un copil mic in carucior!). Nu conteaza ca poate ai un copil care trebuie tinut de mana si nu ai pe unde circula (sa slabeasca domnule, sa se incadreze in cei 30 de centimetri latime toata lumea!). De circulat pe trotuar in ambele directii nici nu se mai pune problema! Bun, inca nu sunt prea multi biciclisti, dar daca se va incepe sa se circule cu bicicleta, chiar nu mai ai cum sa ciculi prin zona galbena! Pietonul nu are decat doua optiuni: sa slabeasca, sa se incadreze la o latime de maximum 5 cm sau sa zboare!!!! Sunt si eu curioasa cine a avut mintea asta "luminata"??? Sau ce se intampla? S-au acordat niste fonduri pentru traseele biciclistilor si ei au zis ca gata, banii...hmmm... si noi dam cu vopsea pe trotuare si gata! Stimabililor care ati "facut" pistele pentru biciclisti, ati vazut cum arata o adevarata pista pentru biciclisti? In ce tara ati mai vazut voi aceste piste in mijlocul trotuarului????? Iar pietonii ramasi fara trotuar???? Uitati-va la altii daca voi nu stiti, invatati de la ei! Pistele se fac exact intre strada si trotuar! Daca vreti sa faceti un lucru, faceti-l cum trebuie, nu la bataie de joc!!! Si inca ceva care pe mine ma socheaza! Masimile circula pe trotuar In Bucuresti! Si te claxoneaza, sa zbori din fata lor! Este inadmisibil! Politia capitalei chiar nu stie asta? Pe Splaiul Independentei, de exemplu, intre pod Cotroceni si pod Grozavesti, pe partea cu Carrefour-ul, se circula pe trotuar! De ani de zile! De ce nu se face nimic? Camere de luat vederi, politisti, amenzi, suspendari de permise, garduri pe margine si stalpi pe mijlocul trotuarului, chiar nimic nu se poate? De ce se tolereaza acest lucru? Nu e singurul loc din capitala unde se practica asta. In zona Academiei Militare e la fel! O colega imi povestea ca acelasi lucru l-a patit si ea in zona Pietei Rahova. Conducatori auto tupeisti, care nu vor sa astepte in trafic, o taie pe trotuar, claxonand la greu si injurand in caz de refuzi sa zbori din fata lor, deh, te misti prea greu, iar ei sunt grabiti! Si cred ca mai sunt si alte zone unde se circula asa! Ce se poate face? Concret? Sesizari, petitii, reclamatii, unde, cui, aveti idee? Trebuie facut ceva, ca nu se mai poate! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dulcetica Postat Octombrie 3, 2007 Raport Distribuie Postat Octombrie 3, 2007 Mie chiar mi-ar place sa biciclez din cind in cind,dar n-am bicicleta. La Paris sint niste locuri speciale din care inchiriezi cu cardul o bicicleta ,te plimbi si o aduci inapoi.Probabil vor sa stimuleze practicarea acestui tip de sport si intii au inceput cu dungile. Au mai fost niste duminici in care intrerupeau circulatia doar, doar o iesi vreunul cu bicicleta. sintem un popor foarte putin dinamic.Eu de exemplu nu fac nici un sport dar as slabi! Cind am vazut in Austria persoana in virsta ,cu pelerine de ploaie si bastoane de montaniarzi,cum plecau pe munte pe o vreme pe care tot romanul sta in casa,m-am crucit.Sa mai spun citi fac jogging in alte tari,plus la ce ore? E un inceput care nu trebuie criticat agresiv,desi pare prost.Biciclistii,cind vor aparea or sa clacxoneze. dulcetica Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
alice2004 Postat Octombrie 3, 2007 Raport Distribuie Postat Octombrie 3, 2007 Da, Cl, mai sint si alte zone unde se intimpla ce spui tu ! Si partea cea mai frumoasa este ca daca te pune cinenutrebuie si circuli pe banda incadrata de dungile galbene mai iei si amenda ?! Asa aberatie nu am mai auzit ... mai ales ca noua, pietonilor, ne mai ramine circa un metru de trotuar disponibil ... unde ne inghesuim cu totii, de la trecatori singulari, pina la familiile cu copiii si mamici care plimba bebicii in carutz !! Aaaa, si sper ca biciclistii sa fie rapizi de degete si sa claxoneze la timp, sa nu ma trezesc ca ma iau si pe mine pe cadru sau, mai rau, ca baietelul meu este lovit de vreunul din ei !!![xx(] Da, e un inceput prost si nu, nu cred ca e vorba de critica agresiva ! Parerea mea este ca se putea gindi mai bine si rezolva mai cu succes treaba ! Alice si Andrei Poze 2004 2005 2006-2007 Filmulete Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adita Postat Octombrie 3, 2007 Raport Distribuie Postat Octombrie 3, 2007 probabil la primarie ar trebui sa ne plangem [mamica]mamica de patru copilasi [grup]: Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005)[cavaler], Elena (21 mai 2003)[8**]si Antim (27 sept. 2001)[hagi] Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cl Postat Octombrie 3, 2007 Autor Raport Distribuie Postat Octombrie 3, 2007 Dulcetica, fara suparare, [flo], dar nu ai inteles nimic din ce am vrut sa spun. Nu ma deranjeaza ca vor sa faca piste pentru biciclisti, ma deranjeaza insa faptul ca pietonii raman fara trotuare! Ma deranjeaza ca prichindelul meu va trebui sa plece, intr-o buna zi, singur la scoala si imi va fi frica, pentru ca nu va avea pe unde sa circule! La noi stii cum sunt pistele pentru biciclisti? Uite, iti spun eu: trotuarul este marginit intr-o parte de stalpi si copaci, iar in cealalta de cladiri. Pentru ca nu ai cum sa treci cu bicicleta peste stalpi, lasi portiunea aceea si treci cu prima dunga galbena pe langa stalpi, deci cam la o treime din trotuar. Cu a doua te duci la cca 30-40 cm de ziduri. Ei bine, cum crezi ca se poate circula, ca pieton, pe acea portiune? Iti spun eu: doar sa fii singur pe strada (si mai stergi putin si zidurile cu maneca!). daca mai intalnesti vreo motocicleta parcata acolo, sari peste ea! Daca ai copii, va trebui sa se mearga in sir indian. Nu mai vorbesc daca mai vine cineva din sens contrar! Am vazut si eu pistele pentru biciclisti din Paris si pe cele din Germania. Crede-ma, nu se compara!!!!! "Luminatii" nostrii trebuiau sa scoata bordurile si sa ia si din spatiul strazii si din cel al trotuarului, pentu a face pistele alea! Dar era prea mare bataie de cap! Si bani si munca! Mai bine tragem cu vopsea pe trotuar si gata, am scapat, nu ne mai doare capul! Nu conteaza ce iese! Sau alta gaselnita de-a lor: pe Splai, pe malul Dambvitei, acolo au vopsit zona cu verde. Dar in interiorul trotuarului! Pietonii circula intre masini si biciclisti!!!!! Unde au vazut ei asta???? Ca pe unde am umblat eu era invers: biciclistii intre pietoni si masini! Si inca ceva, spui ca este un inceput. La naiba! M-am saturat sa fie santier mereu, ca e un inceput! Vreau sa am pe unde sa circul! Sa le faca cum trebuie de la inceput! Este exact ca in cazul in care se asfalteaza o strada, zgomot, mizerie, nervi si, exact cand te bucuri ca s-a terminat si ca vor reintra lucrurile in normal, apare nu stiu ce Nea Caisa de la nu stiu ce SRL, care da niste gauri, mai sapa si niste santuri, ca sa schimbe nu stiu ce tevi, cabluri etc. Si strada e facuta varza si se reia apoi circul cu asfaltarea. Sincer, eu nu vreau un inceput numai ca sa fie, ci un lucru facut ca lumea, din prima!!!! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Guestus Postat Octombrie 3, 2007 Raport Distribuie Postat Octombrie 3, 2007 Asta e inceputul cu santierul...am auzit ca vor sa bage cabluri cu fibra optica prin tot bucurestiul...si vor incepe cu zona unde stai tu CL... Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cl Postat Octombrie 3, 2007 Autor Raport Distribuie Postat Octombrie 3, 2007 quote:Originally posted by GuestusAsta e inceputul cu santierul...am auzit ca vor sa bage cabluri cu fibra optica prin tot bucurestiul...si vor incepe cu zona unde stai tu CL...id="quote">id="quote">Vezi ca stau pe langa tine. Ieri ti-am facut cu mana, de ce nu mi-ai raspuns? [8D]No, acum, recunoaste si tu ca astia isi bat joc de noi! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
GGina Postat Octombrie 4, 2007 Raport Distribuie Postat Octombrie 4, 2007 Bucurestiul este un santier si va mai fi multi ani de acum in colo. Bucurestiul in comparatie cu un oras din alta tara pare un oras de provincie cu multe gropi. Cit despre faptul cum se circula in Bucuresti ,e jale.Acum vor sa mai faca "piste" si pentru biciclistii care nu exista , deocamdata. E un haos total in Romania. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
capcaunul Postat Octombrie 4, 2007 Raport Distribuie Postat Octombrie 4, 2007 Vorba lu' Dinescu: Tara de biciclisti! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
psichoMom Postat Octombrie 4, 2007 Raport Distribuie Postat Octombrie 4, 2007 Haideti sa va povestesc ce haos au creat aceste asa zise piste de biciclete in zona unde stau eu. Cu siguranta, cine sta in Bucuresti cunoaste zona Bd Decebal: trotuar larg, spatiu verde si mai larg. Dat fiind trotuarul acesta extrem de larg, de cand ma stiu eu locuind in zona, parcam masinile pe trotuar, una dupa alta, in sir indian, fiecare vecin cu locul lui, fara sa deranjam cu nimic pe nimeni. Buuuun.... Iata ca a venit primaria cu ideea geniala: a pus stalpi in cele 2 capete ale trotuarului, a tras 3 dungi galbene (da, 3 ca a facut 2 sensuri) cu care a ocupat juma' de trotuar si deci ne-a dat afara cu masini cu tot, cu promisiunea ca fac locuri de parcare, dinspre strada, distrugand jumatate din spatiul verde... Aceasta nu s-a intamplat si probabil nici nu se va intampla vreodata... si nici nu stiu ce sa spun: ce e mai rau sa distruga spatiul verde sau sa astept si cate juma' de ora cand vin de la servici sa am unde parca masina... Lucru facut fara cap... Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.