Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

PREDNISON administrat pentru tratarea laringitei??

Recommended Posts

Am si eu o mare nelamurire. Fi-miu (3 ani si 5 luni) a facut o laringita. Pe langa tratamentul uzual care se administreaza la genul acesta de afectiuni (Augmentin, Nurofen, Humex), medicul pediatru ne-a prescris si PREDNISON - pastilutze, 5 mg. A spus ca neaparat sa i-l dau, pentru ca recuperarea sa fie cat mai rapida. Fiind aglomerat in cabinet, mame cu copii care intrau claie peste gramada, am luat reteta si am plecat.

Pentru ca nu am mai auzit niciodata de medicamentul acesta, am citit prospectul si m-am ingrozit!!!

http://prospect.pcfarm.ro/PREDNISON,%20comprimate.htm

Nu vad nici o legatura intre laringita si Prednison!!

Ma poate lamuri si pe mine cineva de specialitate pentru ce ne-a dat Prednison?

cand am citit la reactii adverse, m-am ingrozit de-a dreptul!!

Multumesc!!

Elle_seb

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 52
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Da se administreaza in laringite si in afectiuni inflamatorii ale cailor respiratorii, pentru a impiedica aparitia sufocarii, a crizelor de apnee. Da i tratamentul prescris fara frica, si daca cumva medicul nu ti-a spus, nu are voie sare pe toata durata tratamentului, se umfla caci retine apa si exista si pericolul de a face tensiune, deci toata mancarea nesarata, nu alimente sarate gen telemea, etc.

Lalilu-mama Mariei si a lui Luca

Da, se da in laringita, si noi am luat cinci zile, dar sub forma de injectii (Dexametozana, dar e aceeasi subst. activa). Antibioticul nic macar nu e atat de important, probabil ti l-a dat pentru a evita suprainfectiile. Eu i l-as da, scade mult riscul de a se sufoca in somn. Laringele, in momentul de fata (si cat persista raguseala, parca) este foarte umflat...iar la copilasi, calibrul este foarte, foarte ingust, astfel ca umfland-se, ei risca sa se sufoce. La adulti nu exista riscul asta, ei avand calibrul laringelui suficient de mare. Noua ne-a dat si aerosoli cu adrenalina, cinci zile (are acelasi efect ca si Prednisonul sau Dexametazona).

Nu stiu daca se intelege ceva din ce am scris, insa zic si eu, da-i medicamentul cu incredere.

Povestea Burticii

Dialoguri strumfesti

Poze strumfesti

Fetita mea face laringita acuta, cu tuse "latratoare". Ma rog, a facut in doua rinduri pina acum. O data s-a rezolvat ca am tinut-o la aburi, a doua oara i-am dat Prednison. Daca pericolul nu e iminent nu as da Prednison, datorita contraindicatiilor serioase.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Daca tot nu ai incredere in ce prescrie medicul care a consultat copilul, de ce nu-l tratezi personal? Nici nu ar mai exista plingeri pe forum. Iar in caz de se intimpla ceva rau, evident vei sti cine a fost de vina: persoana care NU a administrat corect tratamentul prescris.

Multa sanatate copilasului bolnavior!

Poate daca dr. ar avea timp sa explice mamelor cum actioneaza medicamentele, multe dintre ele fiind date si sub limita de varsta notata pe prospect (sau de kg) - si totusi fac bine si asa, deci, daca nu s-ar mai isca intrebarile astea acasa citind prospectele, cu siguranta ca nu ar mai comenta nimeni.

Sa mai zic si de faptul ca fiecare dr. are alta parere legata de tratament...?

Povestea nasterii printului

Povestea nasterii printului 2 (praslea)

Poze cu noi

Lumi

Va multumesc mult fetelor pentru lamuriri.

Da, mi-a spus si de sare, sa nu-i dau alimente sarate pe perioada tratamentului. Acum suntem la jumatatea tratamentului si starea lui evolueaza inspre bine. Nu mai face febra, insa il sacaie tusea.

Ramona, cum adica tusa latratoare?

Ca sa ne lamurim, am incredere in ce mi-a prescris medicul, insa dupa ce am citit prospectul primul lucru la care m-am gandit a fost ca farmacista nu a citit bine de pe reteta si mi-a dat un alt medicament. Asta a fost primul gand pe care l-am avut dupa ce am citit prospectul, de-aia am si venit aici sa intreb daca si altor copilashi le-a fost prescris Prednison.

Sau poate Simina, nu avem voie sa ne punem nici o intrebare, referitoare la ce tratament urmeaza copilul, nu? Nu contest profesionalismul doamnei pediatru, este un medic bun, am incredere in ea insa am un mare defect: mai si cercetez cand nu-s lamurita cu ceva, ce sa fac acuma?

Multumesc oricum ca mi-ai deschis ochii, ignoranta de mine.

Elle_seb

Elle, imi pare rau ca nu stiu sa explic mai bine. E o tuse ascutita, sigur te alarmezi daca o auzi.

Sint de acord ca trebuie sa ne punem intrebari in legatura cu tratamentul recomandat de doctori. Daca se intimpla ceva cu copilul din vina medicului constiinta mea nu e mai putin impacata.

Cred ca am avut cu totii parte de medici care au pus diagnostic gresit sau au recomandat tratament aiurea.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...