Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

CUM SA RENUNTAM LA SUZETA?

Recommended Posts

Buna dragi mamici de pitici!Ma confrunt cu o maaaaare problema: Maria mea are si acum suzeta, desi luna viitoare face 3 anisori.

Nu stiu cum sa procedez cu ea sa o lase. Suge pe ea la culcare, la amiaza si seara, mai rar ziua cind nu o vad o ia de pe dulap.

Am inventat o poveste cu 2 fete, dintre care una sugea suzeta si mergea la gradinita, si era domnisoara mare, rideau copii de ea. Asta sa incerc sa o indepartez de suzeta constient, sa nu o iau dintr-o data, brusc.

I-am promis ca ii voi serba ziua de nastere la MC tocmai in ideea de a-i da suzeta lui Ronald sa o duca bebelusilor.

E perfect de acord, verbal,dar nu stiu ce va face dupa ea, scandal cred.

Voi ce ma sfatuiti?Cum sa scapam de ea?

Mentionez ca mai am o fetitza de 10 luni care nici nu vrea sa vada suzeta( inca o alptez).

Mamica MARIEI(4.11.2004)si CRISTINEI(14.12.2006)

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul răspuns

O sa-ti fie cam greu pentru ca alaptezi si cea mare o sa vrea si ea ce are surioara,dar incearca sa o arunci la un catel el o ia in gura si pleaca cu easi gata.O sa-ti planga o zi 2-3 dar o sa o lase vezi sa nu mai ai altele prin casa.Eu asa am facut cu Oana.A papat-o catelul si gata nu mai e.Seara plangea si cand o vroia dar se linistea.prima zi a fost mmai greu dupa se rezolva usor si acordai si ei atentie si laud-o la prietene la bunici etc.ce fata cuminte ai si ca nu mai are pe suzi sau cum ii zice ea.

Sa aveti noroc.

www.copiionline.com

Lavinia - am vorbit cu o mamica care a aut o metoda f ingenioasa de a scapa de SUZI. Intr-o seara i-a dat-o la culcare iar dupa ce a adormit i-a taiat un pic din ea. Dimineata a bombonit-o ca de ce a ros-o peste noapte [:D]si ca alta nu-i mai ia. Si uite asa a procedat vreo 3-4 zile pana cand n-a mai ramas decat plasticul sin suzeta si seara cand o cerea la culcare ii spunea ca nu are ce sa-i mai dea pt ca ea a ros-o[:D]. Si a terminat bebelina cu suzi. Ma gandeam sa procedez si eu asa cu al meu bebe cand o veni momentul..id="Trebuchet MS">

Roxana [gravi] 19 sapt cu [baietel] si [copil] Catalin (5 iunie 2006) id="purple">id="Trebuchet MS">

quote:Originally posted by neliana

vezi sa nu mai ai altele prin casa.

id="quote">id="quote">

Si, la magazin, sa eviti un timp sa treci pe langa raftul cu suzete.

Eu am procedat asa: l-am dus la stomatolog pentru contolul periodic si acesta i-a spus foarte serios ca-si strica dintii si gura daca mai sta cu suzeta. L-a impresonat si a inteles, asa ca, din seara aceea nu a mai vrut-o - stia ca-i face rau si doar nu-si putea face singur rau (instinct de conservare). Vreo saptamana a plans ca nu poate sa adoarma fara, dar n-o cerea ( inainte numai cu suzeta adormea), dupa care s-a obisnuit fara. Asta a fost.

Si a contat c-a vorbit un doctor cu el, deci cineva din afara, cu autoritate. La fel, de cand un politist i-a spus ca este obligatoriu sa aiba centura in masina, n-a mai comentat niciodata pe tema asta.

Succes!

Si noi suntem la etapa asta. A adorimit de 2 ori fara ea, dar nopatea a fost jale mare. I-a luat-o lupul (constienta ca e la lup, dar nopate plange), i-am taiat din ea ("mama cumpara alta")

Asa ca eu inca nu pot sa o las sa planga in nestire....Trebuie sa gasesc o metoda buna pentru noi.

Codrutaid="orange">id="Georgia"> &id="orange">id="Georgia">[zana] Petra Alexandra id="orange">id="orange">id="Georgia">

asa crestem noi id="red">id="size2">

quote:Originally posted by Cristina_C[

id="quote">id="quote">

Si, la magazin, sa eviti un timp sa treci pe langa raftul cu suzete.

Eu am procedat asa: l-am dus la stomatolog pentru contolul periodic si acesta i-a spus foarte serios ca-si strica dintii si gura daca mai sta cu suzeta. L-a impresonat si a inteles, asa ca, din seara aceea nu a mai vrut-o - stia ca-i face rau si doar nu-si putea face singur rau (instinct de conservare). Vreo saptamana a plans ca nu poate sa adoarma fara, dar n-o cerea ( inainte numai cu suzeta adormea), dupa care s-a obisnuit fara. Asta a fost.

Si a contat c-a vorbit un doctor cu el, deci cineva din afara, cu autoritate. La fel, de cand un politist i-a spus ca este obligatoriu sa aiba centura in masina, n-a mai comentat niciodata pe tema asta.

Succes!

Am dus-o si eu la stomatolog saptamina trecuta. Si bineinteles ca a remarcat dr ca suge suzeta.I-a spus sa o arunce ca e fetitza mare. Sa vedem cum vom face de acum incolo.

Multumim mult de sfaturi!

Roxana Claudia, am sa incerc si varianta propusa de tine.Daca nu merge cu vorba buna si argumente, va fi ultima solutie.

O data, acum vreo 4 luni si-a taiat singura suzeta cu foarfeca( tocmai invatase sa taie cu foarfeca),sustinind ca nu mai vrea suzi.A ramas doar plasticul pe care in tinea in mina ca in gura nu putea ce sa bage:))

A fost chin cu ea si nopti nedormite vreo 2 saptamini.Si apoi si-a descoperit degetul si a invatat sa suga pe el. Tocmai de aceea am hatarit sa ii iau alta suzeta. Mi-am zis ca din 2 rele sa faca ce e mai putin rau, adica sa suga suzeta.

Speram ca scapam de ea si de alt viciu cit mai curind, ca doar se apropie petrecerea de 3 anisori:)

Sa cresteti mari!

quote:Originally posted by codruta_grg

Si noi suntem la etapa asta. A adorimit de 2 ori fara ea, dar nopatea a fost jale mare. I-a luat-o lupul (constienta ca e la lup, dar nopate plange), i-am taiat din ea ("mama cumpara alta")Asa ca eu inca nu pot sa o las sa planga in nestire....Trebuie sa gasesc o metoda buna pentru noi.Codrutaid="orange">id="Georgia"> &id="orange">id="Georgia">[zana] Petra Alexandra id="orange">

id="orange">id="Georgia">asa crestem noi id="red">id="size2">
id="quote">id="quote">Paraerea mea e ca e prea mica ptr a renunta la ea. Mai asteapta un pic, pina spre trei ani. Am observat ca pot deja sa negociez cu ea, chiar daca mai e putin pina la implinirea virstei de 3 ani!Mamica MARIEI(4.11.2004)si CRISTINEI(14.12.2006)

quote:Originally posted by neliana

O sa-ti fie cam greu pentru ca alaptezi si cea mare o sa vrea si ea ce are surioara,dar incearca sa o arunci la un catel el o ia in gura si pleaca cu easi gata.O sa-ti planga o zi 2-3 dar o sa o lase vezi sa nu mai ai altele prin casa.Eu asa am facut cu Oana.A papat-o catelul si gata nu mai e.Seara plangea si cand o vroia dar se linistea.prima zi a fost mmai greu dupa se rezolva usor si acordai si ei atentie si laud-o la prietene la bunici etc.ce fata cuminte ai si ca nu mai are pe suzi sau cum ii zice ea.Sa aveti noroc.www.copiionline.com

id="quote">id="quote">Multumec mult ptr ajutor!Am incercat sa o ademenesc cu sanul pe Maria, dar nu vrea, cica nu e bun lapticul.Asta ca sa nu sufere ca cea mica inca suge.Mamica MARIEI(4.11.2004)si CRISTINEI(14.12.2006)

Noi am scapat inainte de 2 ani, aplicand sfatul de pe forum. Adica i-am taiat-o si i-am dat-o asa, explicandu-i ca " a facut buba". Bineinteles ca a cerut alta si am taiat-o si pe a doua la fel, si pe a treia, pana s-a convins ca toate au buba si nu le-a mai vrut.

S-a lasat si cu vreo saptamana de adormit mai greu, dar am scapat.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...