Sari la conținut
Comunitate Desprecopii a devenit CLUB DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Colectia de toamna-iarna 2005 (163)

Postări Recomandate

Postat

carti Nati inca e tot la stadiul carti cartonate. Pe celelalte le studiaza cat le studiaza pana se apuca sa le mazgaleasca si le mai si rupe. Noi le tinem separat: in sufragerie cartonatele Nataliei, in camera lor - cartile Silviei. Avem cateva! [hot]

Ripley, andaid="red"> rasu-plansu cu bonele voastre!

quote:

fiind adventista nu se uita la tv, nu asculta muzica, nu bea cafea, nu fumeaza.... mai bine ar face toate astea, sincer, decat sa fie atata de batuta in cap.

id="quote">id="quote">

pai care credeai ca-i explicatia ca-i adventista?

Lasand gluma la o parte - e clar ca e foarte obositor pt tine ca-i prosata. Si daunator pentru Ana.

• Răspunsuri 205
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Postat

Lavi, sanatate tatalui tau. La ghebe mai poti adauga ceapa si ardeii poti sa-i coci inainte [;)]. Sau poti sa-i faci cu gogosari, putin otet, ceapa, pasta de tomate, ulei, putin zahar, masline, foi de dafin, piper. Buretii se fierb, ceapa se taie pestisori si se inmoaie cu ulei, gogosarii se taie fideluta. Se amesteca cu celelalte ingrediente (fara masline, care se adauga la urma) si se fierb. Se serveste foarte bine rece.

id="size1">Noki, [bis] bine ca e bunica bine!

Anda, Ripley, of, of, mai, mai.

gabitaco, eu nu mi-am facut cerere pt intoarcerea la serviciu. Analize da + testul psihologic. Abia astept rezultatul la test[:D] sa vad daca sunt apta.

Cristina & Elise-Stefania

Postat

Merci, Lavi. Am studiat intre timp catalogul online de la Ikea, intr-adevar nu ni se prea integreaza in peisaj. Iar bibliotecile lor nu le inteleg deloc, desi recunosc ca mise par ultra-practice (=incap in ele o tona de lucruri, nu ca in rafturile moderne).

Cu cartile: recomand revista "Ursuletul Winnie" de la editura Egmond. Se gaseste pe la chioscurile de ziare, apare dupa 15 ale lunii. Daca o rupe, nu-i bai, luna viitoare luam alta [hot]

Postat

Carti : Io sper sa nu citeasca nimeni de p-acilea di la mine din oras ca fac o dezvaluire.Pe vreeeeemuri faceam o emisiune -concurs pt copii la o tv locala.SI primeam de la Egmond carti pt premii.Prin urmare,ca omu,ca tat romanu' adeca, mi-am pus si io de-o parte citeva.Acu ne prind bine.Avem vreo 10 d-alea mari(30/50cm) si extrem de frumos colorate gen: alba ca zapada,cenusareasa,101 dalmatieni,aladin..etc, vreo 10 mai mititele (20/30cm) : peter pan,pcahontas,cocosatul..., si altele vreo 20 cu toate povesti;e de mai sus in varianta prescurtata (20/20 cm si 10/15cm).Dimensiuni probabile.N-am stat sa masor.Dar sint absolut superbe.Vi le recomand.Desigur pling cind mai rupe cite un colt din pagina.

Leea si Tudor David (19.12.2005)

iubire…in imagini

............................................................................

Vrei, te rog, sa iei putin mina de pe umarul meu?...Poate reusesc sa zbor.

Ce pacat!Intr-o zi,fiecare copil va invata ca nu tot ce se clatina e leagan...

Postat

Reviste haioase sunt si cele frantuzesti de la chioscurile de presa Imedio (eu am unul la Cora): Topogan, Picot, Petites histoires, Bibou etc. Si mai dau si cate-o jucarie, care au prins de minune la Ili (un xilofon, fluier, un puzzle...).

Ripley n-ai ce face, pana isi face Irisuca program trebuie sa mai tii bona. Si nu incerca sa le aci pe toate ca te poti imbolnavi de oboseala, Doamne fereste, asta iti mai trebuie acum. Eu cand sunt in urma cu somnul imi vine sa [vom]

Poate intr-o luna situatia va fi alta[:)]

Ela unde te angajezi? Scuze, nu am fst pe faza pe mess.

Ioana ma bucur ca te-ai impacat cu soacra. Nici nu era greu, tu oricum esti o fire pasnica[:)]

Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)id="limegreen">id="size1">

Postat

Eu inca raspund din capitolul trecut.

Joyid="red"> multumesc de raspuns. Taica-meu are 145 glicemia si o avea asa de mai multi ani (135-140), dar mie mi-a raportat 110-120 in anii trecuti. [bang] Drept pt care nu a tinut regim. Dar acum l-a trimis dr de familie la ceva centru de nutritie, diabet, etc si dr de acolo l-a convins sa o ia in serios.

Am sa-i zic de ceaiul pt diabet dar astept sa-i treaca hepatita.

Ooof! Am zis "colicile-dubioasa treaba - vin la ore fixe" nu referitor la Alex ci la colici in general, ca sunt dubioase cum apar ele la ore fixe, dar asa apar cam la toti bebelacii. Alexutul tau e in limitele uzuale, stai linistita [pup]. Cel putin din cate stiu eu. Daca a luat 1 kil in prima luna e clar ca nu moare de foame; eu zic ca e mai bine si pt el si pt tine sa mergeti numai pe tzitzileala. Da, si eu cred ca colicile astea inglobeaza si probleme cu burtica si nervisori, si socul adaptarii la lumea asta noua... Succes in rezistarea la ele, pe la 3 luni trec. [pup].

mirabilisid="red"> du-te la zona salatelor, am pus link-ul in pagina precedenta. Am sa pun si meniul meu dupa ce-l definitivez, daca vrei.

Ce bine ca Iulia e pe vindecate! Tu ai avut tupeul sa nu-i dai antibiotic pt ca esti doctorita si ii urmareai starea pas cu pas. Cam asa face si pediatra mea, cand sunt fetele la limita, imi scrie antibioticul pe reteta si ma pune sa-l cumpar sa-l am in casa dar sa nu-l dau decat daca se inrautateste situatia si vorbesc cu ea la telefon. Si asa o sun zilnic cand sunt fetele bolnave. Dar ea "isi permite" chestia asta pt ca are putini pacienti. Daca ai sute, mii, nu-ti mai permiti sa-i pui sa te sune zilnic.

roxiid="red"> multumesc de urare! [pup] Eu nu cred ca e viroza de-aia naspa, ii curge nasul transparent si destul de putin si tuseste sec dupa ce o pun in pat, peste zi si peste noapte nu. Febra nu... Multumesc de raspuns. [flo]

xandra, roxi, nokiid="red"> daca e duminica dupa masa poate venim si noi. (cu muci cu tot, daca ne primiti).

Postat

Chiar, voi mai faceti conferinte pe mess?

Va mai trebuie dupa zecile de pagini pe care le scrieti aici???

Ripleyid="red"> greu de zis, vorba aia, sa nu nimeresti din lac in put. Seamana oarecum cu a mea, doar ca am o relatie civilizata cu ea. Eu sunt multumita ca a mea e foarte dornica sa o scoata in parc pe (aproape) orice vreme si sta 2-3 ore acolo, si merge cu ea pe jos... dar in casa n-are pic de fantezie sa se joace cu ea jocuri inteligente de varsta ei.

revin maine. Noapte buna.

Postat

Offf... eu nici vorba sa mai pot tine pasul cu voi. Abia reusesc sa mai citesc. Nu inteleg cum se duc zilele asa de repede...

Pumba [pup] Suntem ok, n-a ajuns focul pana la noi, si Bic e safe. In schimb Siminaf e in zona aia nasoala de incendii. La ordinul lui Arnold (dragul nostru guvernator de California), s-au dus o gramada de pompieri de pe-aici sa ajute zona afectata.id="size1">

Rianna inca tuseste si muceste (deja de-o luna de zile!), dar la controlul de saptamana trecuta pediatra ne-a asigurat ca totul e ok. O mai tratez acasa cu sirop homeopat de tuse. Adora sa mearga la gradi, de multe ori pleaca plangand ca ea ar mai sta si eu vreau s-o duc acasa. E super haioasa cand imi spune "bye mami - 'napoi", adica pot sa plec ca ea stie ca vin inapoi s-o iau. E tare cumintica, pricepe foarte multe, vorbeste destul de clar, a devenit foarte iubareata, ne intelegem de minune [il]

Meems & Rianna (16 dec. 2005)

Postat

buna seara,

azi am avut de ales intre 3 gradinite, casuta cu povesti, bell si universcult (una din optiunile de data trecuta, cand nu se deschisese inca, ei, acum e deschisa)

am ales universcult. sunt asa de obosita psihic de tevatura asta si de unele neajunsuri si probleme pe care le intampin incat nu mai am stare sa mai povstesc, dar vroiam doar sa-i multumesc si pe aceasta cale, vorba aia, lui noki, care m-a asistat, m-a ajutat, mi-a cautat bona si m-a indrumat la bell. de-aia sunt datoare macar sa zic de ce n-am ales bell.

bell e super pt ca: e singura din bucuresti cu camere de luat vederi in toate incaperile, parola la parinti si vizionare non-stop de la serviciu/acasa si din acest motiv nu am putut sa vorbesc cu educatoarea grupei mici deoarece nu se putea opri din cantat!!! e de rasu/plansu, dar cica reclama parintii daca aia iese din camera. se poate. dar nici in incapere nu mi-au dat voie sa vb cu ea. era necesar sa vb. despre problema cu mancarea lui nichita sa vad dk e genul rabdator, impacientat etc. ciu-ciu, educatoarea canta si aplauda non-stop, zici ca eram la un reality show. oare cu cat le plateste ca io as fi stresata:)

bell mai este bine ca e foarte organizata treaba, niciun copil nu era de capul lui, toti faceau cate ceva, era ca un mare stup cu albinutze, deci e super pt dezvoltarea copilului.

bell nu e indicata pt nic deoarece: nu se paseaza mancarea, mi s-a spus clar. nu se aduc jucarii la masa pt ca creeaza isterie pt toti copiii. corect, nu contest, dar baiatul meu nu ia nicio linguritza fara masinutza. poate sa fie si mos craciun cu linguritza de piure in mana...intr-o gupa sunt 12 copii cu o educatoare si o ingrijitoare. este exclus sa stea cineva dupa curu' lu' fiu-meu, parerea mea. deci nu rezolvam nimik la ora mesei, ori chiar aici ne doare pe noi.

niciun copil de frupa mica nu manancaasistat, toti folosesc singuri linguritza si nu pareau ca sunt fte intelegatori cu nichita care nu numai ca nu pune mana pe linguritza, dar nici gura n-o deschide.

s-au cam deprimat si ca e pe pampers 100%. cum, nu stie sa-si dea pantalonasii jos? m-a intrebat ghida gradinitei (ca exista si asa ceva:) i-am zis ca nici nu spune, daramite sa-si dea pantalonii jos. eu mereu il intreb, sa stiti, nu l-am neglijat complet cu asta, dar nu spune nici dupa ce face, ca sa consider sa incepem operatiunea olita. pare ca nu-l intereseaza. de kk vorbesc, pipi deja este misiune imposibila...

apoi nichita este un dormicios. lui ii place sa doarma pe saturate. in camera de nani erau vreo 25 de patuturi, nu le-am numarat exact ca vorbeam cu tipa si nu se facea.. ce fac ceilalti dk unul nu are somn, am intrebat? nu exista sa nu doarma. hmmm. si dk ar fi asa, daca se scoala 2-3 pititci dupa o ora, fiu-meu innebuneste, asta doarme minim 3 ore.

inca o chestie ar fi ca nu au jucarii. din acest punct de vedere, pe langa alte gradinite particluare, asta parea ca fiind de stat, mai saracacioasa. nu e rau pt cei mari ca se ocupa mereu cu actvitati oarecum intelectuale am vazut, dar cei de varsta lui nichita? ca fiu-meu n-are rabdare o poveste cap-coada, el numai sa traga masini, sa construiasca vrea.

bell imi pare perfecta pt copii fara vreo problemuta particulara, cum ar fi mancarea la nichita, sau pentru copii mai mari. m-a surprins foarte placut organizarea si activitatile din fiecare clasa. pai sa vedeti ce era la gura alora mari din grupa de engleza si alora din grupa de germana. iti crestea inima daca ii auzeai.

foarte pe scurt, universcult sunt patronati de o fundatie si de un patron cu niste firme de paza si protectie:))))),s-a deschis la 1 octombrie si in prezent au : un copil la grupa mare si un copil la grupa mica. nichita e al treilea client. au 2 educatoare si 2 ingrijitoare pana acum si o bucatareasa. daca nichita nu mananca cu 5 persoane langa el, io ma sinucid, asta e ultima sansa. paseaza mancarea si au zis ca atat timp cat mai sunt asa putini copiii, sa le sugerez dimieata meniul, ca vor gati special pt nichita ce vreau eu. cand am intrebat meniul de azi, pentru exemplificare, educatoarea a intrebat copilul cel mare din gradinita sa spuna el ce-a mancat. si a spus spontan copilul, deci trebuie ca e real: nu mai detaliez, dar se mananca foarte bine, nu parizer ca dincolo...dincolo adik la fosta gradinita de tiganci. au multe jucarele si se pot ocupa pe indelete de nichita luna asta, cat inca sunt putini copii. daca nu papa nici aici nu stiu ce sa mai fac, unde sa-l mai duk.

ta-su zice ca se tampeste acasa cu o bona, partial are dreptate ca uite ce bone gasim cu totii, dar alta solutie nu mai am daca dupa un timp oarecum indelungat nu se va apuca sa manance la gradi cu mancare buna si multe ingrijitoare, o sa ramana acasa pana va manca. sper sa nu ajung la aceasta soutie.

cam asta pt azi. a treia gradinita era ok, dar fara nimik special, am zis ca ar fi mai bine la astia nou deschisi. sper ca nu m-am inselat. again!

vad casunteti in febre de meniuri, spor la bucatareala.

mami de poet(09.12.2005)

poze cu puiutul meu, Nichita-Andrei

filme cu puiutul meu, Nichita-Andrei

montaj anual

"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"

Postat

Meems, ma bucur ca sunteti mai bine! Am vazut pozele voastre in contul comun! [cool] Rianna e o fumoasa si se vede din poze ca e tare cumintica ![pup]

Lavi, sanatate multa tatalui tau! [flo]

Anda, ce mai faceti??? Cum stati cu cautarile; v-ati orientat deja ? Tin pumnii in continuare ! [pup]

Simina, un gand bun de la noi! [pup] Sa dea Dumnezeu sa nu aveti probleme!

Mirabilis, ma bucur ca Iulia e bine! E bine ca te descurci in cazuri d-astea mai "urate" si percepi, poate, altfel starile Iuliei, atunci cand e bolnavioara!

Ela, ce faci, te angajezi??? Felicitari si multa bafta! [flo]

Leea, cum mai e Tudor??? Starea lui e aceeasi? Sper din tot sufletul sa scapati de tusea&co !!!

Referitor la carti si alte cele - eu, pe langa carticele cartonate aflate in dotare, i-am scos Dariei la imprimanta multe poezioare haioase si ea e foarte incantata de ele! Am varianta din contul comun si am mai facut eu una cu poezii de pe "lumea piticilor"! Trebuie sa mai iau carticele cu povesti, insa in varianta originala-"clasica", pen'ca variantele astea ciuntite si prelucrate ma enerveaza la culme! [bang]

Referitor la ocuparea timpului cand nu putem iesi afara, voiam sa va spun ca noi ne distram mai nou cu filmulete haioase de pe you-tube si parca trece timpul mai usor!

[mamica]Cami & Alexandra Daria [hop] (02.01.2006)id="Script MT Bold">id="size2">

id="black">

Did="red">aid="blue">rid="purple">iid="green">uid="orange">cid="red">aid="purple"> cid="red">rid="green">eid="black">sid="orange">tid="blue">eid="purple"> sid="limegreen">iid="orange"> iid="red">aid="blue">rid="purple"> ... cid="blue">rid="red">eid="green">sid="orange">tid="purple">eid="black">!id="red">id="size2">

Cautam binele fara a-l gasi vreodata, in schimb gasim raul fara sa-l cautam! - Democrit

id="size2">id="black">

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...