LYLY809 Publicat Decembrie 17, 2006 Raport Distribuie Publicat Decembrie 17, 2006 Musaca de linte Se spala bine si se lasa la inmuiat lintea (mica,maro). se fierbe bine, la fel ca fasolea. Se scurge si se da prin masina de tocat. Se caleste o ceapa, se adauga lintea care-i acum ca o pasta, se adauga sare,piper, suc de rosii. se mai lasa putin pe foc, se da la o parte, se lasa sa se mai raceasca un pic. Meanwhile, se fierb cartofi in coaja, se curata, se taie rondele. Se unge o cratita cu ulei, se tapeteaza cu pesmet. Se pun: un rand carofi rondele, un strat de linte. Ultimul rand, de cartofi. Se pune putin suc de rosii deasupra. Se da la cuptor. Se scoate cand s-a uscat sucul. se serveste si calda, si rece! Juri ca-i musaca cu carne[:D] Doar ca-i de post. Si e mai sanatoasa. Eu o fac asta seara, caci intram in ultima sapt. inainte de Craciun. Lacri si Razaciosul [copil] Alexandru 30 mai 2006 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ducky Postat Ianuarie 12, 2007 Raport Distribuie Postat Ianuarie 12, 2007 Praz cu masline Ingrediente: 2 legaturi mari de praz, 1/2 kg masline Mod de preparare: Prazul spalat si curatat de prima foaie se taie rondele cam de 2 cm grosime. Se adauga intr-o oala cu apa clocotita si se lasa la oparit timp de 10 minute. Se scoate si se lasa la scurs. Maslinele se desareaza, punandu-le timp de 5 minute in apa clocotita. Se prepara intr-un vas potrivit, se prajeste usor faina, se stinge cu 1 cana apa, se adauga bulionul sau sucul de rosii, otetul, sare, piper, zahar, foaia de dafin si se lasa sa dea un clocot. In acest sos se pun prazul si maslinele si se introduce la cuptor pentru 10 minute. Se serveste nu foarte fierbinte, cu paine foarte proaspata. Pilaf cu praz si masline Ingrediente: 2-3 bucati praz, o ceapa mare, 2 morcovi, o cana orez, o cana apa, vegeta, 200 g masline. Mod de preparare: Se spala prazul si se toaca. Ceapa se curata si se toaca marunt si ea, morcovul se razuieste. Se pune prazul, ceapa si morcovul la calit in putin ulei, se adauga orezul spalat si se amesteca. Se toarna o cana de apa si se lasa sa se umfle putin orezul. Se pune vegeta si se adauga maslinele. Cratita se pune la cuptor pina se fierbe orezul. Daca este nevoie se mai toarna putina apa. Inainte de servire se presara verdeata tocata deasupra. Diana Maria,mami de GLAD Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
alexa38 Postat Ianuarie 31, 2007 Raport Distribuie Postat Ianuarie 31, 2007 Spaghete cu nuci-rapid Spaghete (fara ou) fierte, spalate, racite. Se adauga putin unt (cat inca mai sunt calde) nuci macinate si zahar tos. Se face repede si ingrasha.... dar sunt tare bune. Puteti sa adaugati si scortisoara daca va place, ia un gust si miros de mucenici. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vali1812 Postat Februarie 13, 2007 Raport Distribuie Postat Februarie 13, 2007 BUDINCA DIN OREZ CU MERE :SE CARAMELIZEAZA 50 GR ZAHAR INTR-O TAVA ,3 CANI DE OREZ FERT SE PUNE IN TAVA DUPA CARE UN RAND DE MERE DATE PRIN RAZATOARE CU UN PRAF DE SCORTISOARA SI 100 GR ZAHAR , APOI IAR UN RAND DE OREZ ,DUPA CARE SE PUN RONDELE DE MAR SI SE DA LA CUPTOR.TREBUIE SA SE RUMENEASCA PUTIN SI SE SERVESTE DUPA CUM VREA FIECARE(CALDA SAU RECE). vali Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
daniela2006 Postat Februarie 13, 2007 Raport Distribuie Postat Februarie 13, 2007 Daca nu-i cu suparare,as vrea si eu reteta de ciorba radauteana.Multumesc! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
retrovers Postat Februarie 14, 2007 Raport Distribuie Postat Februarie 14, 2007 Este prima data cand intru pe forumul asta, m-am hotarat sa tin si eu postul si asa v-am gasit si citit. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
DanielaLaura Postat Februarie 17, 2007 Raport Distribuie Postat Februarie 17, 2007 Buna seara, fetelor! Ce retete gustoase stiti sa faceti! Voi incerca si eu cateva dintre ele chiar daca sotul meu este "carnivor" dar nu ma refuza cand prepar si altceva fara carnita (de exemplu ii place foarte mult tocanita de castraveti murati care se poate servi ca si garnitura la o friptura de pui).Mai ales ca incepem si Postul mare... Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vl-ad Postat Februarie 25, 2007 Raport Distribuie Postat Februarie 25, 2007 MANCARE DE CONOPIDA SI BROCOLI 700g comopida 500g brocoli sare 1 lingura seminte de mustar 1 ceapa catel de usturoi 2 linguri ulei de soia(merge si de floarea soarelui sau de masline) 1 limeta (lamaie verde) 1 v.d.c boia iute 8 linguri ketchup zahar 1 leg patrunjel Conopida si brocoli se desprind in buchetele si se fierb 3-4 minute in apa cu sare. Se prajesc semintele de mustar intr-un teflon fara ulei.Ceapa si usturoiul se taie marunt si se prajesc putin in ulei incins. Se razuie coaja de limeta si apoi se stoarce sucul.Coaja si zeama se amesteca cu boiaua iute si ketchupul se pun in tigae peste ceapa si usturoiul prajit si se incalzesc . Se adauga conopida, brocoli si semintele de mustar si se mai fierb aproximativ 10 minute. La sfarsit se adauga patrunjelul tocat. [papica] ------------------------ ADINA SI VLAD (17-11-2004) [url="http://s145.photobucket.com/albums/r237/VL-AD/?sc=3"] VLAD [/url] [url="http://community.webshots.com/user/adinabiro"]POZE CU PUIUTUL MEU[/url] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
CristinaGoji Postat Februarie 26, 2007 Raport Distribuie Postat Februarie 26, 2007 Salata de legume fierte Se fierb sfecla rosie - 2 bucati medii, cartofi - 3-4 buc.medii, morcovi - 2-3 buc.medii. Se curata legumele de coaja. Se taie cubulete. Se mai adauga ceapa, taiata marunt, castraveti murati - taiati cubulete, mazare, se potriveste de sare si se amesteca toate cu ulei. Mami de Vlad (17.10.2006) [url="http://new.photos.yahoo.com/cristina_goji"]Poze[/url] [url="http://www.totsites.com/tot/vladic"]Paginuta mea[/url] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Olivia26 Postat Februarie 28, 2007 Raport Distribuie Postat Februarie 28, 2007 Ciulama de ciuperci Am calit 4 cepe, apoi am pus ~ 1 kg de ciuperci proaspete taiate felii, le-am acoperit si le-am lasat sa fiarba in suc propriu. Spre sfarsit am pus putina apa dupa care am adaugat 2 linguri de faina amestecate inainte cu apa ca sa nu aiba cocoloase. Am mai lasat cateva minute sa fiarba bine si la sfarsit am pus 5 catei de usturoi pisat. A iesit o bunatate. Olivia[8**] [url="http://tt.lilypie.com/XtQrp2.png"]Asteptam pe bebe[9cer] [/url] Seriozitatea e singurul refugiu al omului mediocru. **************[/green]* Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.