Sari la conținut
Comunitate Desprecopii a devenit CLUB DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Diabet zaharat la copii *6*

Postări Recomandate

Postat

Buna seara

Revin si eu dupa o perioada cam grea. Glicemiile au luat-o razna, copilul nu vrea sa manance, si nervii mei care numai rezista. Azi am fost la doctor. Am renuntat la Lantus ( se pare ca informatiile aparute in presa despre Lantus sunt adevarate , mi-a spu si dr).

Am cerut Levemir si mi-a spus ca aceasta insulina a fost scoasa de pe lista gratuitatilor, adica cine foloseste aceasta insulina va trebui sa o cumpere.

Si atunci , am cazut de comun acord sa schimbam schema astfel: 2 injectii cu Humalog Mix 50. Dimineata si seara , 8 ui , respectiv 7 ui. Pentru orice eventualitate am primit si o insulina rapida, Humalog R ( in cazul unei hiperglicemii sa avem cuc e corecta. Sunt foarte speriata, de maine dimineata incepem noua schemea. Vom merge asa 2 saptamani , cu profil detaliat , continut mancare, glicemii, insulina, alte observatii.

Va rog mult de tot fetelor, cele care cunoateti aceste insulina, mai dati-mi ceva informatii despre ele,ma, pana ce ma voi "imprietenii" cu ele si pana le voi cunoaste mai bine. Din experientele voastre ... Ce am gasit pe net si ce am vb cu dr sunt generalitati, depinde cum reactioneaza acum.

Ne-a mai recomandat d-na dr. sa faca un sport. Ne-am gandit la inot. O sa cautam un loc sa vedem unde il putem inscrie. Desi, mie imi este cam teama ....poate ma va ajuta Dana (stiu ca Roby deja face inot)

Despre gradinita , se pare ca nu va merge anul acesta. Tot Dany a vorbit la gradinita unde a fost Robert , ar fi fost aproape de noi, insa numai sunt locuri si exista o lunga lista de asteptare.

Va pup si astept pareri de la voi!

• Răspunsuri 199
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Postat

[hia]

Aoleu, Ana, ma speri ! Luna viitoare trebuie sa merg si eu dupa reteta si insuline.

Din ce am citit inteleg ca Humalog Mix 50 (50% insulina lispro si 50% suspensie de protamina a insulinei lispro, de origine ADN recombinat este o mixtura a insulinei lispro, un agent rapid de reducere a glucozei din sange si suspensia de protamina a insulinei lispro, un agent intermediar de reducere a glucozei din sangeid="Times New Roman">) este o insulina 50% foarte rapida si restul de 50% intermediara. Stiu de Humalog, insulina cu actiune scurta, dar nu stiu care este insulina intermediara din Humalog Mix 50. Si de ce, la amiaza, cand exista o masa principala, nu are nici o insulina ?

Cristinei ii merge foarte bine, acum, n-as vrea sa schimbam insulinele sau sa trecem inapoi pe Insulatard, ca insulina intermediara.

Totusi sunt mii de diabetici care folosesc Levemirul, mai ales cu tip 2.

Sper sa se reglementeze situatia, sa nu fim nevoiti sa schimbam schema de tratament.

mirela.d, eu calculez clatitele si gogosile ca painea si vad ca asa i-a iesit si Andradei, 50% HC in clatita.

Despre salata boeuf ne-au zis la Buzias, dar n-am caietul la mine si cum, Cristina nu mananca Boeuf, n-am retinut. Pe net am gasit cu 12%, salata boeuf cu pachetul de legume de la "Casa taraneasca".

Sarmalele cum le calculezi ?

Eu la 100 g sarmale gata preparate, consider 50 g carne si 50 g orez, astfel ca le iau cu 10% HC.

Adriana, faina reteta ! [pofta]

Eu ar trebui sa scot fructele, ca minunii mele nu-i plac fructele in prajituri.

Ana, multa bafta cu noua schema ! Tine-ne la curent cu ea !id="navy">id="Comic Sans MS">

Nina, mami deid="blue"> [zana] Nina-Cristinaid="red"> (10.01.2002)id="blue">id="size2">id="Comic Sans MS">

id="right">

id="right">Copilasi din 2002

Minunatele Scorpiuteid="blue">

id="Comic Sans MS">id="size1">

Fie-ti ingerii aproape, Emma, licurici scump ! [ruga]

id="Comic Sans MS">id="blue">
id="size1">
Postat

Pe mine ma cam ingroziti cu insulinele astea. Sper sa nu ajung vreodata sa platesc insulina sau daca o platesc sa nu fie scumpa. Sa ne-o putem permite.

Anina, nutritionista din spital mi-a zis ca 4 sarmalute mici au 10 HC; un ardei umplut micut5 HC; 100 grame suc de portocal 10 HC rapizi de data asta. Si tot nutritionista mi-a zis ca 50 de grame de paste fierte in lapte au 15 HC (rapizi plus lenti).

Andrada, Anina, va multumesc pentru informatii. O sa fac si eu clatite zilele astea ca nu am mai facut de ceva timp iar ultima oara mi-a luat mai mult sa le calculez decat sa le fac.[bang]

Noi, de ieri am inceput sa ne revenim cu glicemiile dupa ce am urcat doza de dimineata cu o unitate. Deja eram convinsa ca trecem la a treia insulina cand am vazut ca nu reusim sa mai scadem glicemiile in niciun fel.

Gata ca ma trage Iusti de maneca. Va pup!

Editez: nu am verificat daca sarmalutele si ardeii umpluti au cati hidrati mi s-a spus pentru ca eu lui Iusti nu ii dau nimic cu orez din cauza constipatiei cronice de care sufera si de care nu stiu daca vom scapa vreodata.

Postat

pretul cu amanuntul:

Levemir pret 262

Insulina Lantus variaza la 257

Novomix pret cu aman. 167

Novorapid 149

Mixtard 124

in lista de preturi din 2007, Levemirul se incadra la 220, iar Lantusul ajungea si la 357, nu stiu in ce sunt exprimate preturile, in RON sau in Euro...

Un medicament este scos de pe lista de gratuitati cand este prea scump. Intrebarea care-mi vine in minte acum este - de ce n-au scos Lantusul, care este f. apropiat ca pret? Poate se va merge mai mult pe insulinele umane, care sunt mai ieftine...

preturile medicamentelor de uz uman autorizate de punere pe piata - Octombrie 2009

http://www.msf-dgf.ro/msf-dgf19/CanaOct.pdf

studii diabetid="Script MT Bold">id="size4">

diabet zaharat

id="Script MT Bold">id="size4">

Postat

Adrianaa, cred ca sunt in RON, preturile, daca apar ca pret cu amanuntul(cu TVA).

O cutie cu 5 pen-uri preumplute de Levemir costa 262, iar noua ne-ar ajunge 6 luni.

Cred ca prefer sa cumpar Levemirul, decat sa mai schimbam schema de tratament, daca ei ii merge foarte bine asa.

Cand merg acasa, chiar am sa ma interesez la farmacia(Aesculap) de langa noi, de unde luam noi, insulina, daca au Levemir pe stoc sau daca aduc si la ce pret.

Pana la urma este vorda de toate insulinele produse de Novo Nordisk ?

Atunci, mai adaugam la lista si Actrapid cu 117 , o cutie cu 5 cartuse de 3 ml.id="navy">id="Comic Sans MS">

Nina, mami deid="blue"> [zana] Nina-Cristinaid="red"> (10.01.2002)id="blue">id="size2">id="Comic Sans MS">

id="right">

id="right">Copilasi din 2002

Minunatele Scorpiuteid="blue">

id="Comic Sans MS">id="size1">

Fie-ti ingerii aproape, Emma, licurici scump ! [ruga]

id="Comic Sans MS">id="blue">
id="size1">
Postat

Fetelor, eu nu vreau sa panichez pe nimeni, poate ca situatia va fi doar in Bucuresti , chiar nu stiu. Eu v-am reprodus exact ce mi s-a spus. Daca ar fi asa , sa coste 262 de ron , as prefera sa cumpar si eu.

Vad ca nu stiti nimic despre aceste insuline Humalog Mix 50 si Humalog R. Asteptam cu interes ceva amaunute despre ele...

Postat

Buna fetelor,

Acum aproximativ 5-6 luni am cumparat eu Levemir din farmacie, flexpen Levemir - in jur de 55ron era. Actrapidul 25ron. Si eu prefer sa cumpar daca se va pastra acest pret, pentru ca avem doar 7 ui seara si ne ajuge f mult, desi aceasta procedura nu este nici pe de parte corecta. :(

Ana, Robi face inot la Tenis Club 2000 ( este clubul Gabrielei Szabo !), abonament 10 sedinte 250ron, te poti duce oricand in intervalul 09.00-20.00- apa e calda, curat, profesorii excelenti, si sigur ii va prinde f bine lui Alex. Noi am tras chiulul saptamana trecuta, pe Robi la- tot incercat o raceala asa ca am oprit momentan. Dar cu siguranta vom continua, cel mai sigur dupa vacanta.

Pentru Mirela, eu clatita o socotesc la 12 hc - una normala, nici prea groasa nici prea subtire, daca punem 1 lingurita nutella sau dulceata de afine, atc 15-17 glucide.

Felia de pizza de la pizzerie, o consideram 20hc, de aproape 1 an nu mai folosim cantarul decat ocazional, totul este ochimetric, sau la nivel de cana, lingura...si desigur inscriptia de pe ambalaj.

Va pup si ne auzim !!!

Postat

Ana, uite cate ceva despre Humalog R

http://www.diabetes-support.org.uk/joomla/images/stories/humalog2.jpg

si despre Humalog Mix 50:

Se dozeaza 0,6 ui/kg si totalul se imparte la 2.

Probabil ca face 6 ui dim. si 6 ui seara. (daca are 20 kg)

http://images.rxlist.com/images/rxlist/humalog50502.gif

intra in actiune dupa 10 -15 min, varful de actiune la 2 ore de la injectare, dupa 4 ore se consuma cam 45% din doza totala injectata.

Daca doza este intre 1-4,5 ui, modifici cu 0,5 in plus sau minus.

Daca doza este intre 5-10 ui, modifici cu 1 ui in plus sau minus.

Daca este hipo sau hiper inainte de culcare (ora 22) sau dimineata (ora 7), se modifica doza de la 19.

Daca este hipo sau hiper inainte de pranz sau inainte de ora 19, se modifica doza de la ora 7 dim.

studii diabetid="Script MT Bold">id="size4">

diabet zaharat

id="Script MT Bold">id="size4">

Postat

Buna dimineata!

Ma bucur sa falu ca le merge bine copiilor.

Nina, Adrianaa, Dany si restul fetelor, scuze ca numai scriu numele tuturor, va multumesc pentru incurajari si pentru sprijin. Fara voi, nu stiu ce m-as face.

Teo , ce faceti ?

Mirela, ce imi place ca Iusti mananca sarmalute,al meu nici sa nu le vada. Toate cele bune pentru copilasi .

Ziua de ieri a fost infernala! L-am testat foarte des la glicemie, face hipo la 2 ore dupa injectarea insulinei.Apoi , glicemiile vin ok. In schimb dupa masa de pranz, la ora 15.00 avea hiperglicemie, 330. Am sarit peste gustarea de la 16.00 si la 19.00 avea 300. Aici clar este nevoie de o injectie cu Humalog R. Dupa ora 19.00 si pana acum dimineata a fost un pic mai bine:

La 20.30 avea 70 (i-am mai dat 10 hc)

22.00 avea 96

24.00 avea 180

03.00 avea 112

07.00 avea 129

Azi am marit cantitatea de hc de la 7 dimineata cu 5 hc ,si o sa vad in functie de cum a mers ieri azi , voi umbla doar la hc , o sa mai adaug cate 5 hc pentru a numai face hipo. Daca si azi merge aiurea, de maine poate umblam la insulina.

Adrianaa, dupa ceea ce mi-ai scris tu , Alex are nevoie de 14,4 ui insulina/zi (are 24 kg). Ieri am facut 15 ui . Deci , este pe aproape, de aceea am zis ca poate merge cu jongalrea Hc.

Vad ca se discuta aici despre clatite, salate. Mi-as fi dorit sa manance si Alex din aceste bunantati , numai ca el ....nu mananca asa ceva[bang].

Cat despre calcule , merg pe aceleasi valori ca si Nina, informatii primite la Buzias.

Fug ca s-a trezit Alex, vorbim mai tarziu.

Postat

Buna dimineata!

Ana-miti, Iusti mananca orice ii dau. Rareori face figuri. Din punctul asta de vedre nu ma plang.

Din pacate, ieri glicemiile au fost iar aiurea. Dupa ce la 7 avea 124 iar la 10 avea 99, la 13 a venit cu 187 pentru ca la 16 sa aiba 193 in conditiie in care ii si scazusem din numarul de hidrati de la masa precedenta.

Astazi este ultima zi in care il las si daca tot asa aiurea vor fi glicemiile, o voi suna pe dna. doctor. Cu siguranta ne va introduce a treia insulina.[q] Mor de ciuda.

Am si eu o intrebare care poate parea prosteasca dar nu sunt deloc lamurita 100%. De ce se tot schimba tipul de insulina? Adica noua acum ne-a zis ca ne va introduce Actrapid peste zi si Mixtard noapte. De ce se schimba la un moment dat? Se obisnuieste corpul cu acea insulina si nu mai reactioneaza la ea?

Anina, multumesc pentru site-ul acela. Foarte interesant cu totul. Ce mai face Cristina? Stii ca suntem nascute in aceeasi zi?

Va pup pe toate si va doresc o zi senina nu numai din pricina soarelui!

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...