Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Montignac (193) ... STIL DE VIATA, NU DIETA


Recommended Posts

 

[bum] CAPITOLE MAI VECHI  [bum]

(160) , (161)(162)(163)(164)(165)(166)(167)(168),(169)(170)(172)(173),(174),(175)(176)(177),(178)(179)(180)(182)(183)(184),(185)(186)(187)(188)  (189)(190), (191), (192)

 

DIETA MONTIGNAC  este mai mult un regim de viata decat o dieta, iar deviza acestui program de slabire este "ma hranesc, deci slabesc".

Montignac incearca sa combine dieta cu gastronomia, mergand pe principiul ca nu este necesar sa te abtii de la mancare pentru a slabi si ne invata cum sa combinam eficient alimentele asa incat sa slabim treptat si garantat.

Dieta contine doua faze, prima fiind cea de pierdere in greutate, iar cea de-a doua fiind cea de mentinere a greutatii la care s-a ajuns.

Desi poate parea complicat, dieta Montignac este usor de invatat si de pus in aplicare. Daca vrei sa urmezi dieta iti recomand sa citesti cartile  “Mananc deci slabesc” si "Metoda Montignac pentru femei" ale lui Michel Montignac .... daca le doriti  le trimitem pe mail   [flo2]  conditia este "sa le cereti"   [aerob]

 

    FAZA I a - SCADEREA IN GREUTATE .....  aceasta etapa variaza in functie de numarul de kilograme pe care doriti sa le pierdeti. Etapa consta in alegerea corecta a lipidelor si a proteinelor, dar si in consumarea glucidelor cu un index glicemic scazutsi mediu. Scopul este acela de a consuma alimente care nu produc cresterea nivelului glicemiei. Alegerea inteligenta a alimentelor impiedica stocarea grasimilor in organism  si activeaza procesele care elimina grasimea acumulata 

Fiecare organism este diferit si pierde in greutate diferit dar in medie se vor pierde in jur de 1-2 kg pe saptamana. In functie de stilul de viata anterior este posibil ca pierderea in greutate initiala sa fie foarte mare dupa care sa urmeze o perioada de stagnare sau pierdere foarte lenta a kilogramelor. Nu este insa cazul sa va alarmati (sau sa renuntati la dieta) deoarece pancreasul are nevoie de timp pentru stabilizare.

 

PRINCIPIILE DE BAZĂ ALE FAZEI I 

- Alimentele cu IG intre 0-35 se pot combina cu lipide 

- Alimentele cu IG intre 35-50 se pot consuma dar nu se pot combina cu lipide

- Alimentele cu indicele peste 50 - INTERZISE complet in faza I 

- Nu amestecaţi niciodată proteinele cu carbohidratii .... adica glucidele rele (pâinea albă, făina, făinoasele) cu lipidele (carnea, grăsimile, uleiurile) în cursul aceleiaşi mese.

- Eliminaţi în totalitate zahărul din alimentaţie ... folositi fructoza sau sirop de agave

- Nu mâncaţi decât pâine neagră cu tărâţe sau integrală, fabricată cu făină necernută

- Uitaţi cartofii , orezul alb , paste fainoase . Mâncaţi numai orez neprelucrat sau sălbatic (cu moderaţie) si paste din faina integrala.

- Renunţaţi provizoriu la alcool, sub toate formele:  aperitiv, vin, bere, digestiv. Este o măsură esenţială, în Faza I. 

- Laptele este un aliment glucido-lipidic, adica are în compozitie atat grasimi, cat si glucide. Este mai bine sa cumperi lapte degresat.

 - Evitaţi cafeaua prea tare. Obişnuiţi-vă să beţi cafea decofeinizată .... cofeina este interzisa pentru ca, desi nu este o glucida, are ca efect stimularea pancreasului si genereaza o secretie de insulina, ceea ce duce la ingrasare

- Nu săriţi niciodată peste o masă. Repartizaţi alimentele în trei mese si doua gustari .... luate – pe cât posibil  la aceeaşi oră.

- Limitaţi consumul de “lipide rele”, preferându-le pe cele “bune”, pentru a preveni bolile cardio-vasculare 

- Încercaţi să beţi cât mai puţin când mâncaţi, pentru a evita diluarea sucurilor gastrice. nu beţi niciodată la începutul mesei.

- Nu mâncaţi în grabă. Mestecaţi bine şi evitaţi orice încordare în timpul mesei.

- Preparaţi-vă singuri sucurile de fructe. Evitaţi băuturile acidulate şi sucurile de fructe fabricate industrial, care conţin zahăr.

- Aşteptaţi 3 ore după o masă glucidică (de exemplu, după micul dejun) înainte de a ingera lipide.

- Aşteptaţi 5 ore după o masă lipidică, pentru a ingera glucide.

- Mesele glucidice sunt compuse din carbohidrati cuprinsi intre 0-50 si legume sau proteine sarace in grasimi (de ex branzeturi degresate)

- Mesele lipidice sunt compuse din proteine plus carbohidrati cu indice cuprins intre 0-35 si legume

- Important este sa mancati o singura data pe zi carne 

- Mâncaţi multe fibre alimentare (celuloză), salate, legume verzi, fructe

 

 FAZA a II a  - Mentinerea echilibrului ponderal si prevenirea reacumularii kilogramelor... in continuare, alegerea glucidelor se face tot in functie de indexul glicemic, dar putin mai permisiva decat in prima etapa.

 

PRINCIPIILE DE BAZĂ ALE FAZEI II

- Daca ai pierdut kilogramele dorite, nu te intoarce la vechiul stil de viata, deoarece risti sa le pui la loc in scurt timp.

-  Nu amesteca glucidele rele (cu indice peste 50) cu lipidele .... cele cu indice mediu sunt permise a se combina cu lipide din cand in cand

- Chiar si la mentinere evita alimentele cu IG mai mare de 50

-  Nu manca in continuare dulciuri  (ciocolata, napolitane, biscuiti) si foloseste indulcitori permisi ,eventual miere si zahar brun cu moderatie

- Nu manca paine si fainoase decat integrale,  orezului integral (brun, salbatic) 

 -Continua sa nu mananci paine la pranz si cina ... consum-o doar la micul dejun si  combinata doar cu alimente degresate sau legume

 - Fii atenta la deserturi: poti manca un desert  din cand in cand, dar nu imediat dupa masa ci la gustare si cel mai bine ar fi la gustarea din timpul diminetii

- Evita prajiturile din faina , zahar.

- Mananca cu moderatie ciocolata neagra peste 70% cacao, inghetata 

- Nu consuma bauturi acidulate, sucuri de fructe din comert ... cel mai bine este sa le facem noi in casa

- Poti consuma vin cu moderatie: un pahar dupa cina, dar nu-l combina cu apa.

 

 

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 714
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Posted Images

Eu propun o chestiune [zid]  .... din cauza ca la fiecare capitol nou trebuie sa refac si sa bibilesc tabelul m-am gandit ca ar fi bine sa nu mai pun tabelul ... ati vazut ca oricum nu pot modifica decat in primele zile de la deschidere .in tabel ... hai sa ne modernizam putin si sa ne facem fiecare o semnatura jos in care sa scriem datele noastre de inceput, kilograme ... tot ce ne dorim .... ce ziceti ???? e buna ideea mea ????  [usa]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Si eu tot nu resuesc sa pun semnatura  tiker d'ala ca si voi  [batcap]  [batcap]   [ups]  [help]  [help]  [ups]

dar am inventat eu una .... ia sa ne creem fiecare o semnatura  [:-)))]  [:-)))]  [:-)))]  [:-)))]  [:-)))]  [:-)))]  [:-)))]  [:-)))]  [:-)))]  [:-)))]  [:-)))]

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

'neata fetele,

 

Ariel, si noi am fost anul asta in Nessebar in excursie.

Ca vacanta, am fost la Obzor, este tot o statiune in zona Burgas.

 

A fost super ok, hotel nou pe malul marii, seara te plimbi pe faleza, si auzi marea.

 

Meniu de azi:

md: clatite conforme cu gem zmeura conforma + ceai;

g: 5-6 cuburi de pepene galben;

p: mancare de fasole uscata;

g: iaurt normal;

c: supa crema de ciuperci sau salata greceasca + 1 muffin mic conform.

 

Andanii, o sa incerc sa imi fac si eu semnatura zilele astea.

 

O zi buna,

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Bine v-am gasit in capitol nou! Eu am pus la semnatura ticker-ul. Se vede acolo de unde am plecat, unde vreau sa ajung si pe unde ma aflu pe traseu. Il actualizez cand e cazul.

 

Dulcetica, am facut investigatii pentru tiroida, am facut si analize de sange si ecografie. Nu am nimic cu tiroida. Eu am luat vreo 15 kile brusc in cateva luni pe vremuri, cand faceam tratamente pentru facut copii, kile pe care nu am mai putut sa le dau jos si la care s-au adaugat cele venite cu varsta si s-au accentuat niste dezechilibre hormonale de la tratamentele de facut copii. Habar nu ai atunci pe loc cat o sa suferi in timp si ce dezastru lasa in urma in corpul tau aceste tratamente. Acum, cu monti, e prima data cand am reusit sa slabesc atat de mult, am reglat cat de cat si mancatul, dar obiceiurile vechi se repara greu, in cazul meu mancatul putin si rar. Si au trecut si vreo 10 ani de la tratamentele alea, asa ca probabil ca incepe si organismul sa isi revina.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

deci incep capitol nou cu o confesiune..am mancat inghetata cu de toate..si o fost a naibii de buna [ups] .nici o sansa aici sa gasesc ceva sa fie pentru diabetici (oare astia in UK nu or avea diabetici??)

 

anyways meniu azi:

Md: salata ramasa de ieri seara: piept de pui parlit,rosii, salata verde, parmezan

G: energizant, 1 nectarina

P: supa de rosii cu galustele cele meseriase

G: am luat asa: prune, cirese, mere, portocala deci ceva din toate astea

C: pepene ca altceva nu prea am prin figi decat treburi de salata

 

nush cum sa va spun..cred ca nu as putea in viata mea sa devin vegetariana. din cauza ca de  duminica tot mananc supa cu galuste ieri toata ziua mi-a fost gandu la carne..ca tre sa mananc carne..parca eram un drogat din ala ajuns in fibrilatii dupa droguri [batcap]  [batcap]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu nu trebuie sa imi pun nimic la semnatura , cred...O sa va mai anunt in fiecare saptamana daca apar modificari, dar vad ca iar m-am stabilizat de ceva vreme.Oricum sunt intr o perioada in care mananc cam putin si eu, trebuie sa iau masuri...

Brindusik, tu pe unde umbli?:)

 

Later edit: M ai auzit?Am postat aproape in acelasi timp!

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Hello!

Remember me?

 

Eu sunt intr-o criza de timp continua, acum am pe cap admiterea, care ma tintuieste la facultate non-stop, plus batai de cap mari.

In timpul asta ma si mut, la mijlocul lui august trebuie sa eliberam apartamentul si sa ne mutam la casuta, asta inseamna mult stres si bani aruncati in toate partile, nici nu stiu cum ma descurc.

 

Cu mancatul ma tin relativ aproape de monti, nici nu e greu vara, multe fructe si legume.

 

LORELEI ca tot ziceai de mazare, incearca mazare fiarta cu smantana si marar, o bunaciune.

 

Eu mananc cam asa:

- dimineata - fructe si cafea

- pranz - legume diverse, crude sau gatite, telemea sau cascaval, iaurt

- gustari - suc de rosii sau lapte vegetal, migdale, cioco de casa monti, susan cu miere

- cina - salata de vinete, iaurt sau fructe (daca nu am mancat dimineata).

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...