Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Ai nascut ca o doamna sau ba?

Recommended Posts

• Administrators

Orice mama are un subiect special ... o anume zi de care isi aminteste cu drag si emotie. Este vorba despre ziua in care a devenit mama si copilul a vazut lumina zilei ...

Oricarei mame ii face placere sa isi aminteasca acele momente ... chiar daca a fost cu tipaturi, cu gemete, cu diverse neplaceri [soricel]  ... si oricat de greu a fost, parca emotia si bucuria din final acopera acele clipe.

Haideti sa ne re-amintim ... cum ati nascut? Ce tineti minte in mod special in acea zi.

Ca sa deschidem putin conversatia ... am o intrebare cu capcana: Ati nascut ca o "doamna" ?

Eu nu prea dar cine stie :))   [bib]

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 56
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Eu am nascut de doua ori (in 2006 si in 2012), dar niciodata ca o "doamna" [:-)))]

In acceptiunea unei asistente din spital, acum 7 ani - "a naste ca o doamna" = a face cezariana!! Sunt convinsa ca si in ziua de azi are aceeasi parere! Tot ma batea la cap: "cum? nu vrei tu sa nasti ca o doamna? sa nu simti nimic, sa fii relaxata???" NU! Daca pot naste natural si asta e cursul firesc al lucrurilor, de ce sa nu o fac??

Si asa am preferat sa nasc natural. La prima nastere a fost cu anestezie, la a doua fara! Au fost doua experiente diferite prin prisma durerilor resimtite, a duratei travaliului, a starii de dupa...

Voi vorbi despre nasterea "pe viu", fara anestezie: a fost greu! Foarte greu! Am crezut ca o sa mor acolo! La modul cel mai serios! Dureri ca alea nu cred sa existe pe lumea asta si asta cred ca o poate confirma orice femeie care a nascut asa...Am plans mult, am strigat ca nu mai pot [soricel] , am transpirat prin toti porii corpului meu, DAR..a meritat! [il]  A durat foarte putin nasterea in sine, insa mie mi s-a parut o vesnicie [:)] 

Nu stiu cum naste o "doamna", dar eu m-am simtit o doamna dupa nastere [:-)))] La putin timp dupa, stateam deja in fund pe pat, mancam si beam fara probleme, imi tineam puiul in brate si il alaptam! O contributie imensa la starea de bine a avut-o dr mea, careia nu am avut cuvinte sa ii multumesc pt profesionalismul sau! [flo2]

Si ca o concluzie: acele clipe/ore de durere si chin se vor uita!!! Ramane bucuria [bb]  din viata ta!

Am nascut ca o doamna la propriu, adica am ales cezariana. Am probleme cu mijlocul si un prag foarte scazut al tolerabilitatii la durere, asa ca am ales cezariana.

Mie nu mi s-au parut cumplite durerile dupa operatie, m-am refacut relativ usor.

N-am sa uit acea fatzuca minunata, leit taicasu, parca era o miniatura a sotului. 

Era minunat, asa cum l-am dorit, asa cum l-am asteptat.

Si pentru ca nu am stiut si nu am fost invatata sa alaptez, mi-a ramas o singura amintire placuta, undeva la spital cat a stat si el cu tatzica in gurita fara sa tipe, tin  minte acea conexiune ca pe ceva intim, minunat.

Parea sa suga, dar nu sunt sigura..

Natural, cu epidurala, si fara sa strig. N-am simtit mai nimic, a fost o nastere incredibil de usoara care mi-a lasat cele mai frumoase amintiri.

Am nascut apoi si ca o "doamna" prin cezariana de urgenta la aproape 42 de saptamani dupa un travaliu indus esuat, dar sincer mai frumoasa a fost prima nastere.

A treia nu se mai pune.....cezariana programata...n-a avut nimic special nasterea in sine, dar rezultatul a fost ca si mai inainte, de exceptie :)))

eu am fost DOAMNA de 3 ori.am nascut natural,fara nici o anestezie,fara nici un calmant.La a doua nastere a fost atat de rapida livrarea ,ca rezidentul de era de garda a apucat sa zica...pai,pe DOAMNA :-) nu am vazut-o in sala de travaliu ...nuu,ca a venit in expulzie ,si in urmatoarele maxim doua minute s-a trezit cu bebelina livrata :-) .Asa nasteri sa tot ai in garda :-)

Ca o "doamna", dupa 36 de ore de travaliu cu bebelina de 4.100kg (la o mamica de 1.50m si 50kg), doctora mi-a zis "Pot sa te mai las, dar nu iese sigur", impingeam de o ora deja. Recuperarea dupa nastere a fost ok, asistenta medicala jos palaria (de astia aici au un blazon de sustinut - si preturi pe masura [:)] )

Si a doua nastere tot ca o "doamna" cand dupa nici 30min de travaliu, s-a desprins placenta si a sters visele mele de VBAC. Au urmat hemoragia, panica mea, groaza ca mor cu tot cu copil totul in jur de 5 minute pana cand mi-au pus mascutza si somn usor. Au salvat si copilul, m-au salvat si pe mine, sa le dea Dumnezeu sanatate. 

Doctorul zice ca daca mai fac copii ma naste tot ca "doamna" planificat ca sa nu aiba surprize. Dar nu e cazul, ca trauma mi-a ramas, am cosmaruri noaptea si nu mi-a groaza de o alta sarcina  [fri] .

Editat de

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...