Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

minuni de noiembrie-decembrie 2012-retete bebe


Recommended Posts

  • Răspunsuri 202
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Posted Images

ANARALUCA multumim frumos.nu imi vine sa cred ca mai e asa de putin si fata mamei cea frumoasa implineste 1 an....lasa ca o sa vezi cum zboara timpul...sa duci sarcina cu bine pana la sfarsit si o nastere usoara iti doresc.

 

asadar,am fost anuntate ca 3,cele mai active mamici de la noul capitol vor fi invitate sa testeze un produs special de la Philips care ne va ajuta sa facem cea mai buna mancare de casa pentru bebe!!!!!!!!!!!!!!!!!!

maine e o zi numai buna sa incepem.merg la culcare ca e tarziu....va pup.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Multumim, Bioana!

 

Asadar, incep eu, cu reteta preferata a lui Victor, respectiv:

 

"Placinta" taraneasca

 

Aveti nevoie de:

-1/2 de ceapa alba, mica

- 1 catel de usturoi

- 1/2 de ardei rosu

- 1 lingurita de patrunjel verde, tocat

- 2 linguri piure de rosii

- aprox. 70 g carne de vita (nu cantaresc niciodata, cam cat mananca la o masa puiul vostru)

- 1 cartof

- 1 morcov/o bucatica de dovleac/1/2 cartof dulce

- putin unt si lapte

 

Ceapa si ardeiul se inabusa in putin unt cu apa, se adauga catelul de usturoi ras si carnea taiata cubulete, fiarta in prealabil (eu inca o mai fierb in 2 ape). Se adauga apa cat sa fiarba inabusit legumele. Dupa vreo 15 min se adauga si rosiile cu patrunjelul, si se mai fierbe putin. Pasez totul la blender, cand e gata.

Din cartof si morcov se face un piure. Am incercat si cu dovleac sau cartof dulce, iese la fel de bun.

Intr-un vas de yena/ceramica mai mic, cat pt. o portie, se adauga sosul cu carme si apoi piureul, se introduce la cuptor pt. inca vreo 5 min.

 

Daca mariti cantitatile, se pot face mai multe portii pe care le puteti ingheta, cel mai bine in forme individuale, inainte de a fi date la cuptor.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Mere copate cu mei

 

- 2 mere golden

- un pumn de stafide

- un baton de scortisoara si putin dintr-un baton de vanilie

- mei/quinoa

 

Se scot cotoarele de mar, se umplu merele cu stafide, cate putin din batonul de scortisoara si respectiv de vanilie. Se introduc la cuptor, pe hartie de copt (e important sa se recupereze sucul care va rezulta, e ft bun)

Meiul/quinoa se lasa la inmuiat (peste noapte, cel mai bine), se fierb si se lasa la scurs.

Cand sunt gata merele, se paseaza si se amesteca cu meiul/quinoa. Se mai poate adauga scortisoara praf.

Eu ii ofer acesta mancarica dimineata sau seara, intrucat merele sunt gatite.

Iese mai gustoasa cu mei, parca.

Daca ati introdus in alimentatie nuca/migdalele, merge sa adaugati o lingurita rasa in compozitia rezultata.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Budinca de ovaz cu fructe

 

- fulgi de ovaz

- piure de fructe (mango, caise, piersici etc.)

- 1 pahar de suc de mere

 

Intr-un vas de yena mic se pun, alternativ, cate un start de fulgi de ovaz, un strat de piure de fructe, ultimul fiind ovazul. Se adauga sucul de fructe (ideal ar fi sa ajunga si la stratul de jos de ovaz, sa se inmoaie). Se introduce la cuptor pt. aprox 20 min.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

PYA maine incerc budica cu fulgi de ovaz.....suna tare bine.

asadar reteta preferata a Irinei e 

 

DOVLECEL CU QUINOA SI MARAR

 -tai o ceapa mica marunt si impreuna cu un usturoi mic le calesc in putina apa.Quinoa( lasata peste noapte,in apa, in frigider) o pun la fiert 2 minute,aruc apa si apoi o pun in alta apa sa fiarba,la foc mic 20 de minute.o mai las 5 minute in apa si apoi o scurg.peste ceapa adaug cartofi taiati cubulete mici si mai pun apa cat sa ii acopere.dupa vreo 10 minute adaug si bucati mici de zuchini.mai las sa fiarba impreuna inca vreo 10 minute,dupa care aduag 1 rosie decojita si taiata marunt(sau data pe razatoare),quinoa si mararul.dupa 5 minute opresc focul.cand e mia rece pun putin ulei de masline. pasez putin cu furculita si e gata.pofta buna.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

PESTE ALB CU CARTOFI

 

calesc in putina apa ceapa si ardei.apoi adaug bucati mici de cartofi si apa cat sa fiarba.cand e aproape fiert cartoful adaug bucati mici de peste.las sa fiarba la foc mic.pun apoi si o mana de mazare congelata.cand e aproape rece putin ulei de masline.

 

PESTE LA ABUR

 

in apa din aparat pun ceapa,usturoi, lamaie si patrunjel....

 

CREMA DE PESTE SI ZUCHINI

 

calesc in putina apa un dovlecel mic,feliat subtire,cu un fier ce ceapa verde.adaug bucati mici de peste si las sa fiarba cateva minute. pestele sa fie facut.scot cateva bucati de peste pe o farfurie.in putina apa dizolv 1 lg de faina de malai fina si pun peste ceapa,dovlecel si peste.mai aduag apa si mai las cateva minute sa se ingroase putin.triturez totul.in farfurie ii pun cateva picaturi de ulei si cateva bucati de peste.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...



×
×
  • Adaugă...