Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

minuni de noiembrie-decembrie 2012-retete bebe


Recommended Posts

Briose cu fructe sau legume

 

1 iaurt
3 linguri cu varf de faina de hrisca
fructe sau legume pasate, dar scurse de zeama
indulcitor daca e nevoie la cele de fructe (eu pun pasta de curmale)

Le amestec pe toate, le torn in forme de briose si le dau la cuptor 30 de minute la 175 de grade. Preferatele mele sunt cele cu para si scortisoara.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 202
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Posted Images

Chiftelute marinate de quinoa cu legume


Quinoa o las la hidrata/fermentat toata noaptea (intr-un castron cu apa cu cateva picaturi de lamaie sau o lingurita de iaurt).


Dimineata ma apuc de treaba. Pun legumele la aburit (la fel ca la omleta cu legume), tot asa le tai si cubulete mici. Quinoa o fierb ca pe orez (o parte quinoa, 2 parti apa, timp de 20 de minute). O las sa se “aseze” si apoi o amestec cu ulei de masline, cu legumele pregatite si cu un ou. Formez chiftelute si le dau la cuptor pe foaie de copt tot cam 20 de minute. Intre timp pregatesc sosul de rosii. Oparesc cateva rosii (in functie de cate chiftelute am), le decojesc, apoi le tai marunt (mama m-a sfatuit sa le dau pe razatoare) si le pun la fiert cu apa pana se face pasta de rosii. O condimentez (cu oregano sau busuioc, foaie de dafin sau ce-mi mai trece prin cap). Apoi scot chiftelele din cuptor si le amestec cu sosul. Sunt foarte bune.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Tocanita de rosii cu pui

 

Piept de pui

Rosii

Ceapa

Foi de dafin/busuioc

 

Fierb cubuletele de pui timp de 10 minute. Rosiile le tai felii, iar ceapa marunt de tot.

Calesc usor ceapa, adaug rosiile, foile de dafin si/sau busuiocul si le las la foc mediu vreo 6-7 minute.
Apoi amestec cu puiul.

 

Cateodata mai adaug si cubulete de cartof fiert

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Budinca de tapioca cu lapte de cocos si mere

 

- 1/2 l lapte de cocos

- tapioca

- branza de vaci

- 1 ou (sau doar galbenus, daca nu le-ati dat inca albus)

- o lingura de unt

- pasta de curmale

- 250 gr mere

 

Pun la fiert jumatate de litru de lapte de cocos. Cand fierbe, adaug si tapioca (vedeti si voi ce cantitate scrie pe cutie ca se pune; mi se pare ca depinde) si amestec pana se intareste.

Separat amestec oul cu untul si cu branza de vaci, apoi amestec cu terciul de tapioca.
Rad merele si le calesc merele in unt si scortisoara 

Pun la cuptor intr-o tava (eventual tapetata cu unt si faina de hrisca) un strat de tapioca, un strat de mere si inca un strat de tapioca. 

 

Merge facut si fara stratul de mere de la mijloc. 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Supa-crema de broccoli

 

- 4 buchetele mari de broccoli

- 1 cartof

- 1 morcov

- 1/2 ceapa

- lamaie

- smantana

- chimen

 

Calesc morcovul cu ceapa si cartoful. Adaug broccoli si torn peste apa fierbinte si chimen. 

Dupa ce fierb legumele, le pasez (cu tot cu chimen), amestec cu apa in functie de cat de groasa vreau sa fie supa, pun si suc de lamaie si o mai las sa dea in clocot. Adaug smantana si hranesc pitica :)

Daca pun mai putin apa cand amestec, iese un sos foarte bun pentru alte mancaruri :)

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Biscuiti cu ovaz

 

- 1 ou (sau doar galbenus)

- 150 gr unt

- 2 banane coapte

- 1 lingurita scortisoara

- 2 lingurite cocos ras

- 1 cana de fulgi de ovaz

- 200 gr de faina (de care vreti. eu pun de hrisca)

 

Amestec bine cu mixerul toate ingredientele pana la cocos, apoi cu o lingura incorporez si fulgii de ovaz si faina. Pun pe o tava foaie de copt, si formez biscuitii cu mana.

Dau tava la cuptor la 180 de grade timp de 30 de minute.

 

M-am cam plictisit de gustul ala de banana in orice, asa ca o sa incerc sa le inlocuiesc cu altceva (nu stiu inca ce :) 

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Lapte de cocos

 

... din doua nuci de cocos. 

 

Am cumparat de la supermarket 2 nuci de cocos. Le-am scuturat bine sa se auda lichidul din interior, apoi le-am ales pe cele mai grele (deci care sa aiba cel mai mult lichid).
Nucile de cocos au in varf 3 puncte mai inchise la culoare, care se pot gauri foarte usor. Eu le-am gaurit cu un tirbuson, dar daca nuca e foarte tare, puteti folosi un cui si un ciocan. Dupa ce ati dat gaurile de rigoare, scurgeti lichidul intr-un pahar. E foarte foarte bun. Puteti fie sa-l adaugati la laptele de cocos, fie sa-l beti asa, pur si simplu.
Apoi, nuca trebuie sparta. Unele se sparg usor si e suficient sa fie batute cu marginea boanta a cutitului. Iar altele sunt mai tari. Ale mele erau tari. Asa ca le-am bagat la cuptor 15 minute, timp in care au crapat putin. Le-am scos si le-am batut bine cu ciocanul, pana s-a spart toata coaja si a ramas miezul. Miezul e si el acoperit de o coaja subtire, care trebuie curatata. Mi-am luat curatatorul de cartofi si am curatat marginea maro, pana cand bucatile mele de cocos au ramas albe si pe interior si pe exterior.

In tot timpul asta, pe aragaz fierbea un ibric cu vreo 4-5 cani de apa. Dupa ce apa a trecut de punctul de fierbere, am turnat-o in blender, alaturi de bucatile de cocos. Le-am lasat la blenduit cateva minute, apoi am stors lichidul prin sita si tifon intr-un ibric. L-am indulcit cu sirop de agave si l-am bagat la frigider

(am dat copy/paste de pe blog, pt ca mi-e lene sa rescriu :D )

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...



×
×
  • Adaugă...