Cellena Postat Octombrie 21, 2013 Raport Distribuie Postat Octombrie 21, 2013 Briose cu fructe sau legume 1 iaurt3 linguri cu varf de faina de hriscafructe sau legume pasate, dar scurse de zeamaindulcitor daca e nevoie la cele de fructe (eu pun pasta de curmale)Le amestec pe toate, le torn in forme de briose si le dau la cuptor 30 de minute la 175 de grade. Preferatele mele sunt cele cu para si scortisoara. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cellena Postat Octombrie 21, 2013 Raport Distribuie Postat Octombrie 21, 2013 Pasta de curmale O canuta de curmale (hidratate) si o jumatate de canuta de apa, bagate la blender cu cateva picaturi de lamaie pana cand se transforma in pasta Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cellena Postat Octombrie 21, 2013 Raport Distribuie Postat Octombrie 21, 2013 Crochete de legume Multe legume, facute la abur, pasate bine, amestecate cu un ou, facute in forma de bastonase cam cat un deget mic, date prin faina de hrisca si date la cuptor cam 20 de minute. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cellena Postat Octombrie 21, 2013 Raport Distribuie Postat Octombrie 21, 2013 Souffle de dovlecelDovlecel fiert, un ou, un iaurt si o lingura de branza de vaci, amestecate bine, turnata compozitia intr-o forma de cuptor. La cuptor i-am tinut tot cam 20 de minute, dar vedeti si voi in functie de cum va iese. Esential e sa fie gatit oul.Merge si cu alte legume Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cellena Postat Octombrie 21, 2013 Raport Distribuie Postat Octombrie 21, 2013 Chiftelute marinate de quinoa cu legume Quinoa o las la hidrata/fermentat toata noaptea (intr-un castron cu apa cu cateva picaturi de lamaie sau o lingurita de iaurt). Dimineata ma apuc de treaba. Pun legumele la aburit (la fel ca la omleta cu legume), tot asa le tai si cubulete mici. Quinoa o fierb ca pe orez (o parte quinoa, 2 parti apa, timp de 20 de minute). O las sa se “aseze” si apoi o amestec cu ulei de masline, cu legumele pregatite si cu un ou. Formez chiftelute si le dau la cuptor pe foaie de copt tot cam 20 de minute. Intre timp pregatesc sosul de rosii. Oparesc cateva rosii (in functie de cate chiftelute am), le decojesc, apoi le tai marunt (mama m-a sfatuit sa le dau pe razatoare) si le pun la fiert cu apa pana se face pasta de rosii. O condimentez (cu oregano sau busuioc, foaie de dafin sau ce-mi mai trece prin cap). Apoi scot chiftelele din cuptor si le amestec cu sosul. Sunt foarte bune. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cellena Postat Octombrie 21, 2013 Raport Distribuie Postat Octombrie 21, 2013 (editat) Tocanita de rosii cu pui Piept de puiRosiiCeapaFoi de dafin/busuioc Fierb cubuletele de pui timp de 10 minute. Rosiile le tai felii, iar ceapa marunt de tot.Calesc usor ceapa, adaug rosiile, foile de dafin si/sau busuiocul si le las la foc mediu vreo 6-7 minute.Apoi amestec cu puiul. Cateodata mai adaug si cubulete de cartof fiert Editat de Octombrie 21, 2013 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cellena Postat Octombrie 21, 2013 Raport Distribuie Postat Octombrie 21, 2013 Budinca de tapioca cu lapte de cocos si mere - 1/2 l lapte de cocos- tapioca- branza de vaci- 1 ou (sau doar galbenus, daca nu le-ati dat inca albus)- o lingura de unt- pasta de curmale- 250 gr mere Pun la fiert jumatate de litru de lapte de cocos. Cand fierbe, adaug si tapioca (vedeti si voi ce cantitate scrie pe cutie ca se pune; mi se pare ca depinde) si amestec pana se intareste.Separat amestec oul cu untul si cu branza de vaci, apoi amestec cu terciul de tapioca.Rad merele si le calesc merele in unt si scortisoara Pun la cuptor intr-o tava (eventual tapetata cu unt si faina de hrisca) un strat de tapioca, un strat de mere si inca un strat de tapioca. Merge facut si fara stratul de mere de la mijloc. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cellena Postat Octombrie 21, 2013 Raport Distribuie Postat Octombrie 21, 2013 (editat) Supa-crema de broccoli - 4 buchetele mari de broccoli- 1 cartof- 1 morcov- 1/2 ceapa- lamaie- smantana- chimen Calesc morcovul cu ceapa si cartoful. Adaug broccoli si torn peste apa fierbinte si chimen. Dupa ce fierb legumele, le pasez (cu tot cu chimen), amestec cu apa in functie de cat de groasa vreau sa fie supa, pun si suc de lamaie si o mai las sa dea in clocot. Adaug smantana si hranesc pitica :)Daca pun mai putin apa cand amestec, iese un sos foarte bun pentru alte mancaruri :) Editat de Octombrie 21, 2013 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cellena Postat Octombrie 21, 2013 Raport Distribuie Postat Octombrie 21, 2013 (editat) Biscuiti cu ovaz - 1 ou (sau doar galbenus)- 150 gr unt- 2 banane coapte- 1 lingurita scortisoara- 2 lingurite cocos ras- 1 cana de fulgi de ovaz- 200 gr de faina (de care vreti. eu pun de hrisca) Amestec bine cu mixerul toate ingredientele pana la cocos, apoi cu o lingura incorporez si fulgii de ovaz si faina. Pun pe o tava foaie de copt, si formez biscuitii cu mana.Dau tava la cuptor la 180 de grade timp de 30 de minute. M-am cam plictisit de gustul ala de banana in orice, asa ca o sa incerc sa le inlocuiesc cu altceva (nu stiu inca ce :) Editat de Octombrie 21, 2013 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cellena Postat Octombrie 21, 2013 Raport Distribuie Postat Octombrie 21, 2013 (editat) Lapte de cocos ... din doua nuci de cocos. Am cumparat de la supermarket 2 nuci de cocos. Le-am scuturat bine sa se auda lichidul din interior, apoi le-am ales pe cele mai grele (deci care sa aiba cel mai mult lichid).Nucile de cocos au in varf 3 puncte mai inchise la culoare, care se pot gauri foarte usor. Eu le-am gaurit cu un tirbuson, dar daca nuca e foarte tare, puteti folosi un cui si un ciocan. Dupa ce ati dat gaurile de rigoare, scurgeti lichidul intr-un pahar. E foarte foarte bun. Puteti fie sa-l adaugati la laptele de cocos, fie sa-l beti asa, pur si simplu.Apoi, nuca trebuie sparta. Unele se sparg usor si e suficient sa fie batute cu marginea boanta a cutitului. Iar altele sunt mai tari. Ale mele erau tari. Asa ca le-am bagat la cuptor 15 minute, timp in care au crapat putin. Le-am scos si le-am batut bine cu ciocanul, pana s-a spart toata coaja si a ramas miezul. Miezul e si el acoperit de o coaja subtire, care trebuie curatata. Mi-am luat curatatorul de cartofi si am curatat marginea maro, pana cand bucatile mele de cocos au ramas albe si pe interior si pe exterior.In tot timpul asta, pe aragaz fierbea un ibric cu vreo 4-5 cani de apa. Dupa ce apa a trecut de punctul de fierbere, am turnat-o in blender, alaturi de bucatile de cocos. Le-am lasat la blenduit cateva minute, apoi am stors lichidul prin sita si tifon intr-un ibric. L-am indulcit cu sirop de agave si l-am bagat la frigider(am dat copy/paste de pe blog, pt ca mi-e lene sa rescriu :D ) Editat de Octombrie 21, 2013 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.