Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Mamici de Ianuarie 2014 ( Fulguleti de Ianuarie) 18

Recommended Posts

A fost o data ca niciodata ....

Asa incepe orice poveste frumoasa si asa a inceput si povestea noastra a mamicilor de fulgusori de Ianuarie 2014.

Noi [grup] suntem mamicile [il]  fulguletilor de ianuarie[il] si asa a inceput povestea noastra :

Capitolul 1, Capitolul 2, Capitolul 3, Capitolul 4, Capitolul 5, Capitolul 6, Capitolul 7, Capitolul 8, Capitolul 9, Capitolul 10, Capitolul 11, Capitolul 12 , Capitolul 13, Capitolul 14, Capitolul 15, Capitolul 16

[artif]  Au inceput sa soseasca fulguletii:  [artif]

23.11.2013 - Eva Alexandra - natural 33s/ ora: 06:45 /1740 g/44 cm/ Agpar / - de Asha12

Suntem un [grup] format din 35 [gravired] fericite !

AlinaGraviduta - Ianuarie 2014 - [fetita] si [baietel]
Violeta_ND - 4 ianuarie 2014 [baietel]

Kourtney - 4 ianuarie 2014 [fetita]
Danyeee - 5 ianuarie 2014
Ramonika - 5 ianuarie 2014 [baietel]

Ema_gheorghe - 5 ianuarie 
Oana2014 - 5 ianuarie 2014

Pety1981 - 9 ianuarie 2014 [fetita]

Websoftro - 9 ianurarie 2014 [fetita]

Ank_adaos - 9 ianuarie [baietel]

Ramycutza - 10 ianuarie 2014
Bebenice - 10 ianuarie 2014
Cameluska - 10 ianuarie 2014 [baietel]

Ioana.P - 11 ianuarie 2014 [baietel]

Cely - 11 ianuarie 2014

Nelyka - 14 ianuarie 2014 [baietel]

Albinutadodo - 16 ianuarie [baietel]

CosminCristina - 17 ianuarie 2014 [baietel]

Adryagaby - 19 ianuarie 2014 [fetita]
Lumi_Nag - 19 ianuarie 2014 [baietel]

Sorynasorynel - 19 ianuarie
Pinkysor - 20 ianuarie 2014 [fetita]

LauraMihu - 20 ianuarie 2014 [baietel]

RHan - 20 ianuarie 2014 [fetita]
Allexxia_m - 24 ianuarie 2014 [fetita]
GabiIuli - 24 ianuarie 2014 [baietel]

Daniela74 - 25 ianuarie 2014 [fetita] si [baietel]

Feliuta - 25 ianuarie [baietel]
Carla0731 - 26 ianuarie 2014
Gabi8631 - 26 ianuarie 2014
Clauu - 26 ianuarie 2014
Happylica - 27 ianuarie 2014

Amy2010 - 27 ianuarie 2014

Ccrina - 28 ianuarie 2014 [fetita]

Andruscel - 28 ianuarie 2014 [baietel]

Unamica - 31 ianuarie 2014 [fetita]

IuliaH - 1 februarie 2014
Zubi - 6 Februarie 2014

Zile speciale, aniversarile mamicilor :

Februarie - Allexxia_m : 10 Februarie

Mai --          Kourtney - 19 Mai

AlinaGraviduta - 19 Mai

Iunie --        GabiIuli : 25 Iunie 1987

Iulie --        AdryaGaby : 31 Iulie 1979

Octombrie -- LauraMihu - 5 Octombrie

Ramonika - 27 Octombrie

Noiembrie --  Nelyka - 22 Noiembrie

Lumi_Nag : 24 Noiembrie

Decembrie -- Violeta_ND : 12 Decembrie

Ioana.P : 15 Decembrie

Pinkysor - 30 Decembrie

Dragi viitoare mamici, fie ca protectia Domnului sa fie peste noi, peste pruncusorii din burticile noastre si peste familiile nostre, sa-i binecuvanteze cu sanatate, dezvoltare deplina si sa-i putem duce pana la termen !

Rugaciune pentru pruncul ce se afla in pantecele mamei:

Doamne, cel care ai zis oamenilor: "Cresteti si va inmultiti si stapaniti pamantul" binecuvantand nasterea de prunci, arata mila ta si acestui copil ce se afla inca in pantecele mamei sale, si ajuta-l sa se nasca la vremea de Tine randuita. Da-i lui Doamne crestere fireasca, sanatate si putere.Parinte Ceresc, care porti de grija pasarilor cerului si infrumusetezi crinii tarinii, poarta de grija si acestui copil care n-a vazut inca lumina soarelui. Nu parasi robii Tai si ocroteste prin Harul Tau pruncii nostri si binecuvanteaza nasterea lui dupa multimea milostivirii Tale.
Doamne fii cu noi si da-ne izbanda dupa Sfanta Voia Ta. Amin

RUGACIUNEA MAMEI INAINTE DE NASTERE

Marie, Maica Preacurata, ceea ce ai purtat in pantecele tau cel binecuvantat pe Mantuitorul a toata lumea, inconjoara-ma pe mine, pacatoasa, cu dragostea ta de Maica si du rugaciunea mea la Fiul tau si Dumnezeul nostru, ca sa-mi binecuvanteze pruncul pe care-l port in pantece si sa ma invredniceasca sa-l aduc la lumina in chip firesc si sanatos, intarindu-ma cu puterea dreptei Sale, intru care bine am nadajduit. Amin.

RUGACIUNEA MAMEI DUPA NASTERE

Multumescu-Ti Tie, Doamne, din adancul inimii mele, pentru pruncul pe care Tu mi l-ai daruit si pe care Tie Ti-l inchin, dimpreuna cu toata viata mea, intru care ai binevoit. Daruieste-i, Stapane, viata ca sa se nasca din nou, din apa si din Duh, ca fiu al Tau dupa har, in Taina Sfantului Botez. Ajuta-ma, Iubitorule de oameni, sa-l cresc in pace, ca pe un madular binecuvantat al Bisericii Hristosului Tau. Si intreaga noastra familie pazeste-o intru dragostea Ta, daruindu-i toate cele spre trebuinta, dupa marea Ta mila, putere si intelepciune. Ca noi Tie Iti incredintam sufletele si trupurile noastre, Tie ne rugam pentru noi insine, si unii pentru altii, si numele Tau, de viata facatorul, in veci il preamarim: al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin.

RUGACIUNEA MAMEI PENTRU COPIL

Doamne, Dumnezeul nostru, cela ce cu intelepciunea Ta ai zidit pe om din tarana si ai suflat lui suflarea de viata si binecuvantandu-l ai zis: cresteti si va inmultiti si umpleti pamantul; iar la Cana Galileii, prin Unul Nascut Fiul Tau, ai binecuvantat nunta si nasterea de fii, cu multa umilinta rog marea Ta bunatate, ca neincetat sa reversi Harul Tau si sa Te milostivesti si asupra copiilor mei, pe cate Tu ai binevoit sa mi-i daruiesti. Umple-i Doamne pe ei de intelepciune si pricepere. Apara-i de toate cursele vrajmasilor vazuti si nevazuti. Porunceste ingerilor Tai, ca totdeauna sa fie calauzele si povatuitorii lor spre toate faptele cele bune, ca sa Te poata lauda si preaslavi in veci. Amin

[ruga] Dumnezeu sa ne ajute sa avem sarcini pana la termen si nastere usoara si copilasi sanatosi si frumosi!

Linkuri utile pentru mamici informate :

Calcul data nasterii
Poze-ecografii pt fiecare saptamana de sarcina
Embrionul uman virtual, explicatii medicale, poze, ecografii, etc.
De la 1 zi dupa ovulatie pana la nastere
Cum sa-ti dai seama ce este bebe la eco: baietel sau fetita. Poze-eco si explicatii
Nasterea si sanatatea post-natala a mamei
Curs de puericultura
Rugaciuni,
Grupul Mamici de Ianuarie 2014,
Calculator data nasterii,
Sarcina pe Saptamani,
Dimensiuni bebe comparat cu fructe si legume
 Miscarile bebelui in burtica
 Nasteri de poveste
The business of being born
 Muzica relaxanta pentru sarcina
Cele mai bune pozitii pentru alaptat

Cont comun

Nume utilizator :  ianurarie2014

Parola : la cerere, prin PM.

Editat de
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 204
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Posted Images

Multumim de capitol nou [il]  [flor] si sa fie asa cum ne-ai urat tu mai sus!!!!!! Chiar ca am umplut repede capitotul de mai inainte, e noul nostru record [pk]

Ai grija sa nu stai in mirosul de la var si mai ales in cel de la adezivul pt tapet ca nu e bine pt bebelina.

Eu cred ca e ok sa bem ceai de menta in sarcina, nu are ce cantitate de lapte sa reduca atata timp cat noi defapt nu alaptam, inca, singura remarca ar fi ca sa fie consumat cu moderatie deoarece provoaca constipatie.

Ceaiul de zmeur e bine de baut din saptamana 38 ( sau cel putin asa am citit la niste mamici pe aici pe forum) si cica nu are efect de declansare a nasterii ci doar de irigare mai buna cu sange a uterului si cu ceva beneficii pt muschii acestuia. Eu as spune ca merge baut un picut mai devreme de indata ce unele dintre noi poate nu ajungem sa tinem sarcina pana la 40-41 sapt ( dar sa speram ca n-o sa fie cazul [ruga] ).

Masaj nu am inceput sa fac si nici nu am de gand sa fac. Am citit o postare facuta de o mamica si mi s-a aprins in beculet! Facand masaj noi largim '' intrarea '' iar acest proces e iremediabil, ramanem asa ( me no like) daaaar in cazul epiziotomiei ( doare cateva zile recuperarea ) dar doctorul coase frumos la loc si gata, suntem ca noi ( mamica respectiva s-a exprimat ''ca la 18 ani ! '' ) Acum fiecare hotaraste ce si cum vrea !

Multumesc pentru sfat,Gabi. Asa simteam si eu.ca nu e bine sa stau in aer parfumat cu var si adezivi , acum ca mi-ai confirmat temerea, am sa ocolesc camerele vizate.

Ce mult mi-ar placea sa gasesc asa un body, nici nu iti poti inchipui!! Imi vine sa scriu eu cu marker-ul pe unul :)))) Glumesc.

Apropo de "bine-intentionati", mi-am dat seama ca dam peste ei pe orice tema. Soacra imi descuraja sotul prin telefon ca nu e in stare sa dea cu var (pana si mama mea, economista de meserie, s-a apucat de varuit peretii din casa si i-a iesit de minune, cum sa nu ii iasa sotului meu, barbat,care isi imagineaza cam ce si cum ar trebui sa faca), ca o sa arate rau, ca o sa faca numai mizerie, ca ne puteam da cu var toata casa cu banii de pe tapetul dintr-o singura camera si tot asa, nebunii de astea.... Deci cei care mor de grija altuia, chiar mor,indiferent de domeniu....

Oaspete
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Adaugă...