Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Sfantul Andrei si rezerva de usturoi

Recommended Posts

• Administrators

Vine iar noaptea Sfantului Andrei

Eu iubesc aceasta traditie UNICA in lume cu noaptea Sfanului Andrei si usturoiul pus pe la geamuri. Nu uit in nici un an sa pun usturoi pe la ferestre...

Asa ca si in acest an, va sfatuiesc sa puneti catei de usturoi pe la ferestre si usi ... pentru ca nu strica :))) [fri]

Citind drespre traditiile romanilor pentru noaptea Sfantului Andrei- imi dau seama ca ar iesi un Halloween si mai frumos. Ceva specific romanesc - daca am imbratisa ma mult acesta sarbatoare si am face din aceste traditii ceva haios. [dra]

Despre Noaptea Sfantului Andrei, traditii si obiceiuri romanesti cititi aici.

http://www.desprecopii.com/Images/SitePages/noapte-sfantul-andrei-1.jpg

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Pe vremuri , inainte de '89 Sf. Andrei era mai mult despre strigoi , legende , usturoi si altele . Nu prea era sarbatorit la rangul la care eate astazi , nici nu erau multi oameni cu acest nume. In calendarul ortodox nu era trecuta ca o zi speciala.  Dar imi aduc aminte cate legende circulau... Stiu in mare parte de cele care le-am citit aici.

Poate nu stiti ca mai eexista un obicei , acela de a fura portile . In noaptea de Sf Andrei baietii fura portile de la gardurile unde locuiesc fete.

Eu imi amintesc ca eram la facultate, in camin. Eram 4 fete si in seara dinaintea sf. Andrei ne puneam papucii aliniati unul dupa altull (fiecare contribuia cu cate o pereche) si luam ultimul papuc din sir, il puneam in fata si tot asa, pana ajungeam la usa. Superstitia era ca papucul care iesea primul pe usa era al fetei care urma sa se marite in urmatorul an. (nici nu conta daca avea prieten sau nu [:-)))] [:-)))] )

Laura, nu am stiut de traditia asta [batcap]

Oricum - faina aducere aminte a studentiei ....

Apoi nu stiu sa zic de unde a venit, daca era ceva 'cu traditie', sau a inventat una din noi 'traditia' .  [batcap]  Stiu ca ne straduiam sa tinem minte ce visam in noaptea aia, ca cica trebuia sa ni se arate in vis ursitul.

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...