Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

cum invat copilul sa vorbeasca in engleza?

Recommended Posts

fiica mea are 4 ani. face engleza la gradinita, dar bineinteles la nivel de poezii, cantecele, uneori stie ce inseamna cuvintele respective, alteori le invata papagaliceste.

intrebarea ar fi cum sa o invat sa vorbeasca engleza? adica in sensul sa vorbim uneori amandoua in casa in engleza, bineinteles la inceput chestii mai simplute, apoi sa ajungem sa ne intelegem cat de cat in engleza. nu doar cantece, poezii, cuvinte scoase din context.

a facut cineva acest lucru? ce recomandari aveti?

Editat de
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 61
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

sa vorbesti cu ea numai in engleza orice ar fi, sa ii cauti un partener de joaca vorbitor de engleza si nevorbitor de romana, sa ii pui meditatori vorbitori nativi de engleza, sa o inscrii la graditita engleza .

Nu cred ca poti invata un copil de 4 ani cursiv engleza daca nu e intr-un mediu in care se vorbeste engleza constant.

Dupa parerea mea la varsta asta ei nici limba romana nu o stapanesc bine (adica intelesul la toate cuvintele). Si fetita mea are 4 ani si foloseste o groaza de cuvinte in propozitii. Cand mi se pare ceva suspect (adica un cuvant nou) o intreb ce inseamna, si ea : Ce inseamna? Atunci e clar ca a auzit cuvantul undeva si l-a folosit mecanic.

Si a mea face engleza la gradinita. Dar tot asa repetam ce-si aduce ea aminte si doar corectam pronuntia. Mai ma intreaba prin casa mami cum se zice la X in engleza, dar doar din curiozitate.

Sfatul meu este sa nu insisti mai mult deocamdata. Daca vrei sa o stimulezi cumva exista un canal de desene animate numai in engleza, si este pentru varsta lor- BABY TV. Exact cum spunea si Marina- e mai greu daca in jurul ei nu se vb constant intr-o limba straina.

La 4 ani important e sa vorbeasca corect in romana, sa isi dezvolte vocabularul in limba materna. Ii va prinde bine intotdeauna.

Din experienta noastra pot spune ca mediul face diferenta. E uimitor cum reusesc sa se inteleaga copii intre ei desi nu vorbesc perfect limba materna a celuilalt. Sau cum asociaza persoana cu limba vorbita si automat vorbeste in limba acelei persoane.

Daca vrei doar sa ii imbunatatesti nivelul poti incerca cu jocuri in engleza pe agame sau poissonrouge.

Noi am refuzat sa vorbim cu el engleza, tocmai ca sa nu prinda accentul nostru si sa invete limba cu accent britanic si nu cu accent romanesc. Am colegi indieni care desi au fost nascuti aici, vorbesc cu accent indian tocmai pentru ca acasa parintii au vorbit cu ei engleza cu accent. Naspa de tot.

Eu i-as pune profesor de engleza sau si mai bine l-as inscrie la o scoala in care se preda in limba engleza. E dificil.

Noi am refuzat sa vorbim cu el engleza, tocmai ca sa nu prinda accentul nostru si sa invete limba cu accent britanic si nu cu accent romanesc. Am colegi indieni care desi au fost nascuti aici, vorbesc cu accent indian tocmai pentru ca acasa parintii au vorbit cu ei engleza cu accent. Naspa de tot.

Eu i-as pune profesor de engleza sau si mai bine l-as inscrie la o scoala in care se preda in limba engleza. E dificil.

Subscriu, conteaza enorm de mult accentul.

De asta am cautat si eu o profesoara pt engleza in particular, cu accent delicios britanic [il]

eu am inceput sa invat engleza la 5 ani. dupa carte. cheia este conversatia. faza cu accentul nu mi se pare cine stie ce. in UK sunt zeci de feluri de accente, care mai de care mai ciudate. eu stiu imigranti in Uk care vorbesc cu accentul local fara probleme si stiu si destui indieni si pakistanezi care vorbesc cu accent super.

Letitia singura diferenta este ca tu esti in UK, copilule la scoala englezeasca , colegii ii sunt englezi banuiesc asa ca are de unde sa invete si limba si sa prinda si accentul fara probleme. Mai greu fara sa vorbesti cu copilul in Romanika ca nu ploua cu englezi si multi profesori romani de engleza stiu limba mai prost decat adolescentii.

Asa si fie-miu a invatat franceza la 5 ani in maxim jumatate de an in Scoala Franceza. Si ambii copii au un accent super pe care nu l-as putea imita in veci, Si nici nu vorbesc cu ei in franceza pentru ca suntem deja in alte ligi si ma enerveaza ca-mi corecteaza gramatica [:D]

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...