MElise Publicat Decembrie 1, 2013 Raport Distribuie Publicat Decembrie 1, 2013 Tudor are aproape 1 anşi 9 luni şi nu încetează să mă uimească în fiecare zi cu felul în care evoluează modul lui de a comunica. Vorbeşte "normal" pentru un bebeluş de vârsta lui, zic eu, însă cred că are nişte resurse comunicative mult mai mari decât puterea lui de a exprima momentan. Mi s-ar părea extraordinar să găsesc nişte metode pentru a transforma aceste resurse în comunicare propriu-zisă. Voi cum stimulaţi vorbirea bebeluşului vostru? Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
J.D. Postat Decembrie 1, 2013 Raport Distribuie Postat Decembrie 1, 2013 citim si vorbim. copilasii retin foarte multe chiar daca nu le pot pronunta inca. insa cel mai bine e sa incepei cititul si vorbitul cu bebe de cand e foarte mic, nu doar atunci cand il auyi ca poate pronunta cuvinte. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Victoria_mami Postat Decembrie 1, 2013 Raport Distribuie Postat Decembrie 1, 2013 MElise, eu am vorbit cu Victoria non-stop! de cand s-a nascut. Ii povesteam cate in luna si-n stele, nu i-am vorbit niciodata 'bebeluseste', am folosit intotdeauna cuvinte corecte, termeni corecti. Cand gateam, ii explicam (de ex.) ce fac (Acum tai legumele, tai carnea, ca trebuiesc taiate, sa le putem manca, nu putem manca o bucata de carne mare; deci, orice imi trecea prin cap, spuneam cu voce tare). La 2 ani (cand a fost diagnosticata) ii vorbeam in termenii corecti medicali (de ex., asistentele veneau si ziceau ca o sa-i dea o imbratisare bratului ei! Eu ii spuneam ca o sa-i verifice tensiunea!) Intotdeauna am avut grija sa-i vorbesc corect si acum, la 5 ani jumate are un vocabular extraordinar de bogat. Si vorbeste corect (alt exemplu: alti copii zic: "Me and X". Victoria zice "You and I")Dcei, in concluzie eu zic sa-i vorbesti mult, tot timpul si corect! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Administrators redactor Postat Noiembrie 7, 2016 Administrators Raport Distribuie Postat Noiembrie 7, 2016 exact despre asta e vorba aici: Stii sa-ti ajuti bebelusul sa vorbeasca? Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.