Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Bebe învaţă să vorbească - cum comunici cu el?

Recommended Posts

Tudor are aproape 1 anşi 9 luni şi nu încetează să mă uimească în fiecare zi cu felul în care evoluează modul lui de a comunica. Vorbeşte "normal" pentru un bebeluş de vârsta lui, zic eu, însă cred că are nişte resurse comunicative mult mai mari decât puterea lui de a exprima momentan. Mi s-ar părea extraordinar să găsesc nişte metode pentru a transforma aceste resurse în comunicare propriu-zisă.

Voi cum stimulaţi vorbirea bebeluşului vostru?

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Zile populare

Cei mai activi membri în acest subiect

MElise, eu am vorbit cu Victoria non-stop! de cand s-a nascut. Ii povesteam cate in luna si-n stele, nu i-am vorbit niciodata 'bebeluseste', am folosit intotdeauna cuvinte corecte, termeni corecti. Cand gateam, ii explicam (de ex.) ce fac (Acum tai legumele, tai carnea, ca trebuiesc taiate, sa le putem manca, nu putem manca o bucata de carne mare; deci, orice imi trecea prin cap, spuneam cu voce tare). La 2 ani (cand a fost diagnosticata) ii vorbeam in termenii corecti medicali (de ex., asistentele veneau si ziceau ca o sa-i dea o imbratisare bratului ei! Eu ii spuneam ca o sa-i verifice tensiunea!) Intotdeauna am avut grija sa-i vorbesc corect si acum, la 5 ani jumate are un vocabular extraordinar de bogat. Si vorbeste corect (alt exemplu: alti copii zic: "Me and X". Victoria zice "You and I")

Dcei, in concluzie eu zic sa-i vorbesti mult, tot timpul si corect!

Distribuie pe alte site-uri

• 2 years later...

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...