greieras Publicat Decembrie 21, 2013 Raport Distribuie Publicat Decembrie 21, 2013 Fetelor, soacra mea are un congelator plin cu piept de pui dezosat. Are si saci de legume congelate de toate felurile. Ce as putea sa fac cu puiul. Dati-mi idei ca sunt in pana. Ce retete deosebite aveti. Vreau ceva bun nu stil snitele sau alte din astea arhicunoscute. Ma gandesc sa fac pentru masa de Craciun. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andacos Postat Decembrie 21, 2013 Raport Distribuie Postat Decembrie 21, 2013 Eu salata de boef o fac cu piept d epui. Potzi face multe "chinezarii" ,mai ales daca ai si multe legume,cu putzin sos de soia si ceva condimenete chinezesti....gata preparatul.Tot aici -piept d epui cu bambus. Eu faca in general pentru revelion,pe linga clasicele snitzele de pui si porc si piept de pui in corn-flacks. Pieptul il marinez de seara cu sare,piper,boia...tot felul de condimente care va plac voua,pieptul fiind taiat in cubuletze. Corn-flaks-ul (simplu)il pun intr-o punga si-l farimitzez,poi urmez exact acelasi procedeu ca la snitzele.De obicei le prajesc in friteuza. Cam asta-mi vine acum repede in minte! aaa...cev mediteranian,piept d epui feliutze,usor rumenit ,condimentat cu sare piper,rosii cherry taiate feliutze si aruncate peste ,cu mult busuioc , cimbru si usturoi. Dana Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
marius Postat Decembrie 21, 2013 Raport Distribuie Postat Decembrie 21, 2013 Ce fel de legume? Sunt prefierte si congelate sau doar congelate? Oricum vad ca vrei pt masa de Craciun deci tip aperitiv. O idee este rulada din care de piept de pui cu legume. Repet nu stiu ce legume ai. Tot secretul la legume (umplutura) este sa ai si un balans de gusturi.Teoretic tai legumele in cubulete mici cat mai mici. Ideal sa ai din fiecare care putin si mai ales de culori diferite. Eu as opta si pentru castraveti sau gogosari murati (atentie la cantitate) pentru balans de gust si culoare. As pune si ceva ciuperci acuma depinde cum le-ai avea conservate sau proaspete.DarPieptul de pui se taie si se bate usor (intr-o folie alimentara e perfect ca sa-l sustina) ca pentru snitele, sa fie relativ subtire deci conteaza cum il tai se sareaza si se pipereaza si se lasa asa 20-30 de minute la rece.Umplutura deja depinde de ce ai. Dar poti sa iei o ceapa mare o tai marunt si o tragi la tigaie in ulei cat sa isi schimbe culoarea (sa devina sticloasa) nu mai mult. O dai deoparte. Daca ai ciuperci proaspete se curata se taie moderat spre mic si sa trag in ulei tot asa la foc mic cat sa se inmoaie apoi se amesteca cu ceapa. Se asezoneaza cu sare si piper.. Totul se amesteca cu legumele fierte si taiate marunt. Se iau feliile de carne se intind ca sa le pastrezi marginile suprapuse la max 0.5-1 cm si se pune umplutura apoi se ruleaza usor si se fixeaza fie cu scobitori fie cu ata mai grosuta ca sa o poti indeparta la sfarsit. Se prajeste in tigaie pana ia culoare (nu mai mult) in ulei maxim 3-5 minute si se roteste usor pe toate partile (focul trebuie sa fie mic)Separat se ia o tava se unge cu ulei se da drumul la cuptor si cand este cald se pun ruladele in tava si se lasa la cuptor 40 de minute.Se scoate si se lasa la racit (nu se serveste cald) cand se taie usor cu un cutit cu lama subtire.Se poate taia usor pe diagonala ca sa fie role mai ovalate si grosimea de 0.5 cm. Arata bine, Sunt sanatoase, Tin in timp la frigider mai multe zile fiind un aperitiv rece. Daca vrei si pentru mancare uzuala deci calda mai am ce sa-ti propun. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ginaro Postat Decembrie 21, 2013 Raport Distribuie Postat Decembrie 21, 2013 Si eu votez pentru rulada, de preferat cu legume, dar la umplutura poti folosi si alte "chestii" (carne tocata cu... nu mai stiu ce, gasisem niste retete faine pe net). Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
greieras Postat Decembrie 21, 2013 Autor Raport Distribuie Postat Decembrie 21, 2013 (editat) Legume congelate pe care le am la indemana: Spanac, mazare, ardei rosu si galben, fasole verde, fasole boabe baby lima, amestec (mazare, fasole boabe, morcov), amestec (conopida, broccoli, morcov) Legume proaspete am: sparanghel, ciuperci, ardei, dovlecei, rosii. O sa fim in fam. asa ca nu e nevoie de nimic sofisticat, doar bun. Rulada suna bine. Mai postati. Editat de Decembrie 21, 2013 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
greieras Postat Decembrie 21, 2013 Autor Raport Distribuie Postat Decembrie 21, 2013 Pai tocmai asta e faza, ca nu vreau sa mai stau cu orele pe net sa caut retete. Am zis ca poate veniti voi cu ceva incercat. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andacos Postat Decembrie 21, 2013 Raport Distribuie Postat Decembrie 21, 2013 Eu tzi-am dat retzete incercate si nu complicate! [^] Eu mi-am cumparatpiept d epui pentru salata de boef! Aa ...salata de tzelina cu piept d epui si maioneza...iar e rapida si de sarbatoare! Pieptul taiat feliutze si prajit sau pieptul pe grill si apoi taiat feliutze,o tzelina taiata fisii,mere,salata verde...sare,putzin otzet,ulei(de face s eface o vinegretta cu putzina miere de albine)si maioneza. Amestecate ...si gata!Gustoasa,usoara(maioneza o potzi face mai lichida,deci pui mai multa apa minerala)si de efect! Dana Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mamica11 Postat Decembrie 21, 2013 Raport Distribuie Postat Decembrie 21, 2013 Pieptul de pui eu il fac fript dupa marinare asa cum s-a mai spus sau placinta. Dar in ambele situatii legumele raman sa le faci garnitura inabusite de exemplu.In placinta eu pun si ardei rosu si galben cand am in casa si mai pun ceapa in mod sigur. Pentru ca sa se lege compozitia putin ori pun orez Carolina ori branza tot asa depinde ce am in momentul ala. O fac rotunda si o tai bucati pornite din centru. Ce soacra draguta si cu frigiderul plina ai, bravo ei. [flo2] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
greieras Postat Decembrie 22, 2013 Autor Raport Distribuie Postat Decembrie 22, 2013 (editat) Multumesc ca v-ati facut timp sa-mi raspundeti. Da mamica11 am o soacra tare de treaba numai ca la un regim alimentar strict, iar eu sunt la altul exact la polul opus de ea. Andacos, sa sti ca fac si eu niste snitele asemanatoare cu ale tale, numai ca la cuptor si ies ff bune. Chiar mi-ai facut pofta cu salata de boef, ne si place, numai ca momentan sunt in buricul americii si nu am de unde sa iau niste castraveti murati buni, asa ca salata orientala pica. Asta seara am facut chinezarii cu o parte din pui, o sa avem pana pe la Craciun, merci de idee. Marius, daca ai timp mai pune o reteta, doua, sa am de unde alege. Editat de Decembrie 22, 2013 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.