michelle-usa Publicat Decembrie 23, 2013 Raport Distribuie Publicat Decembrie 23, 2013 hai sa postam retetele de pe ghetzar aici, sa le gasim mai repede. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
michelle-usa Postat Decembrie 23, 2013 Autor Raport Distribuie Postat Decembrie 23, 2013 DidiAlex a postat retzeta asta care cred ca o sa o fac si eu. multumesc! fursecuri Ella3 oua 350 grame faina1 pachet unt Zahar1 pahar Coaja (2 lamai) rasa1 praf de coptZahar vanilat 2 pacheteEsenta de vanilie 1 capacCiocolata bilute sau rasa pe razatoarea mare 1. Untul se freaca cu zaharul bine cu mixerul;2. se adauga oulalele si esenta+zaharul vanilat;3. dupa care se adauga faina in care s-a amestecat in prealabil praful de copt;4. se adauga si lamaia5. Se adauga ciocolataSe pun cu spriter sau lingura.Se pun pe hartie de copt in tava de cuptor; se coc la foc 160gr timp de 15-17 minute. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Rufus Postat Ianuarie 2, 2014 Raport Distribuie Postat Ianuarie 2, 2014 Michelle, am mutat la locul initial retetele ghetarului.Sa vedem daca are mai mult succes...ma bazez pe tine, esti foarte priceputa in domeniu... Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
michelle-usa Postat Ianuarie 2, 2014 Autor Raport Distribuie Postat Ianuarie 2, 2014 e doar o incercare sper sa aibe success, ca erau atitea retzete bune pe ghetar...si zau daca mai stiu de unde sa le iau. multumesc inca o data Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
michelle-usa Postat Ianuarie 4, 2014 Autor Raport Distribuie Postat Ianuarie 4, 2014 (editat) cozonacul lui rall: http://pokhas.com/retete-culinare/retete-patiserie/515-coronita-de-craciun Editat de Ianuarie 4, 2014 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Serialbastre Postat Ianuarie 12, 2014 Raport Distribuie Postat Ianuarie 12, 2014 Briose3 oua100 g zahar200 g iaurt 50 ml ulei + 1 lingura cu unt230 - 250 g faina1 lingurita rasa praf copt, zahar vanilat sau alte arome, sare Am mixat ouale, un praf de sare si zaharul, apoi am adaugat untul, uleiul, iaurtul si la sfarsit faina si praful de copt.Am pus aluatul in formele pentru briose. Se pot face simple sau se poate adauga 1 lingurita gem, fructe proaspete sau congelate, ciocolata rasa. Daca adaug gem dulce sau ciocolata, mai scad o lingura de zahar. Foarte gustoase, aromate si usor de pregatit. Cateodata fac cu lapte, dar atunci intra mai multa faina. Aluatul arata ca o smantana groasa, sau ca aluatul de chec. Eu compar orice cu checul, acesta fiind cam singura prajitura pe care o facea mama in copilaria mea. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Serialbastre Postat Ianuarie 12, 2014 Raport Distribuie Postat Ianuarie 12, 2014 Briose cu branza de vaci2 ouă75 g unt30 ml ulei400 g iaurt100 g zahăr250 g brânză de vaci220 - 250 g făinăsare, arome, 1 lingurita de praf de copt Eu de obicei fac brioșele cu ce am prin frigider, la ochi, cantitatea de făină depinde și de tipul făinii, și de cât e de gras iaurtul. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Serialbastre Postat Ianuarie 12, 2014 Raport Distribuie Postat Ianuarie 12, 2014 Prajitura-placinta cu lamaie am facut ca aici http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/26817/Prajitura-cu-lamaie-din-foi-de-placinta/ Cam multa aroma de lamaie pentru gustul meu, dar e foarte interesanta si foarte usor de facut. Data viitoare fac cu branza de vaci si poate fac si niste fotografii. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
michelle-usa Postat Ianuarie 13, 2014 Autor Raport Distribuie Postat Ianuarie 13, 2014 reteta painea ciabata postata de rall si care o fac si eu de citiva ani . e super reteta o recomand http://gabrielacara.blogspot.ro/2011/01/paine-ciabatta.html Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
michelle-usa Postat Ianuarie 15, 2014 Autor Raport Distribuie Postat Ianuarie 15, 2014 2 cani de 250gr de faina1/2 cub de drojdie proaspata1 lingurita de zahar1 lingurita de sare1 1/4 cana de lapte1 ou100 gr de unt2 linguri de ulei*************************** 1.se pune drojdia si lingurita de zahar+ o lingura de faina intr-o cana cu lapte caldut si se omogenizeaza. 2.se cerne faina si se amesteca sarea, se adauga oul intreg si untul lasat din timp la temperatura camerei la care se adauga cana de la puncul 1.Se framanta se se mai adauga (dupa caz) si sfertul de cana de lapte . Aluatul trebuie sa fie fraged si sa se dezlipeasca usor de pe degete. La sfarsit , se mai framanta ferm cu 2 linguri de ulei . Se lasa la dospit , la loc calduros si acoperit aprox 1 ora. Se intinde foaie pe masa tapetata cu faina si se decupeaza cu gura paharului formele de gogosi , pe care le arunci , cu grija in tigaia cu ulei incins si te rogi de dansele sa stea cuminti si sa se prajeasca frumos pe ambele parti ;)) si dovada : Miniaturi atasatehttp://comunitate.desprecopii.com/forums/uploads/monthly_01_2014/post-40415-0-89792800-1389783859_thumb.jpg Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.