Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Retetele ghetarului


Recommended Posts

 

 

Nu cred ca am scris totuși, am scris la subiectul nostru, a scris Silvi ca a făcut. Asa ca o scriu aici: Crema de cacao Pt torturi. Eu nu am făcut fără cacao, nu știu cum iese altfel. 6 oua, 200g zahăr și 3-4 linguri cacao se amesteca intr-un vas pana se omogenizează. Vasul se pune pe baie de aburi sau dacă ai plita cu temperatura, o pui la temperatura mică sa nu treacă peste 100 de grade, căci se face papara (se taie, ouale se coagulează). Se amesteca încontinuu, cam 15-20 de minute pana se ingroasa și strălucește, ca o budinca. Se lasa sa se răcească. Separat se amesteca untul sa se facă puțin spumos, se Adaugă in crema (eu folosesc mixerul) și gata!

 

Ce cantitate de unt? Mersi!

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Mi s- a confirmat și mie. 
 

foloseste rețeta dubla a ta Fleur și o împarte in 3

mi- a confirmat ca face rețeta Mihaelei. 
mea amesteca cacao cu untul . Deseori i se tăia crema la amestecul dintre crema de ou cu crema de unt . 
Cand i- am spus ca crema de unt își revine dacă o Bati in continuare a fost revelație anilor trecuți .

am citit Acu ceva timp de dregerea cremei de unt pe Savori . 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

 

 

Mi s- a confirmat și mie. foloseste rețeta dubla a ta Fleur și o împarte in 3 mi- a confirmat ca face rețeta Mihaelei. mea amesteca cacao cu untul . Deseori i se tăia crema la amestecul dintre crema de ou cu crema de unt . Cand i- am spus ca crema de unt își revine dacă o Bati in continuare a fost revelație anilor trecuți . am citit Acu ceva timp de dregerea cremei de unt pe Savori .

 

Mersi!

Aveam si eu un truc sa nu se taie crema cu unt dar nu l mai stiu exact. Parca se adauga un galbenus si se freca in continuare? Nu sunt sigura.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Crema de unt se taie când e temperatura diferită intr e cele doua. ( așa zice tipa după Savori ) eu fac des crema de vanilie și mi se taie.

O bat in continuare și își revine. pe vremuri se tăia și de la apa din unt .

 

si frișcă mi se tăia uneori . Am aflat de la ce. foloseam vasul sau paletele de la mixer fierbinți .( le spălam cu apa fierbinte și nu așteptăm sa fie rece )

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Pai am adăugat ca trebuie sa fie la temoeratura camerei untul (in fine, nu se poate amesteca altfel). Iar crema rece, aduca răcita, dar nu in frigider. 
 

Fleur nu, nu cred ca se drege crema de unt cu galbenus, are efect invers. 
 

Maioneza se drege cu galbenus, dar refăcând maioneza pe gălbenușul proaspăt, turnând in loc de ulei, maioneza tăiată. Am făcut și eu, merge perfect! 
 

Am o rețeta de prăjitura, prăjitura ceha se numeste, e foarte gustoasa. Crema e din unt frecat cu zahăr, ness și 3 gălbenușuri de ou. Mama când făcea, ținea tot la temperatura camerei și totul mergea bine pana la al treilea galbenus. Când îl punea, se tăia crema. Se făcea lichida, nu mai era nimic de dres...

Asa ca a modificat singura rețeta, la 2 gălbenușuri :). 
 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...
×
×
  • Adaugă...