Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Recommended Posts

Oana: TORT

 

Blat fara faina (fara gluten)

 6 oua, 6 linguri faina almond, 2 linguri nuca cocos (foarte marunta, neindulcita), 2 linguri mac, 6 linguri zahar, 1 lingurita praf de copt, zahar vanilat optional.  bati albusurile spuma, pui zaharul si bati pana sta tzeapan, adaugi galbenusirile, apoi praful de copt, faina de almond, nuca de cocos si macul.

 

crema cu gem

eu of fac dintr-un borcan (cca 400g) de gem si 1 cutie de frisca lichida (cca 400ml).  Bat frisca (fara zahar) apoi adaug dulceata si amestec pana se incorporeaz.  Gata crema

 

Eu cumpar cutii de crushed pineapple.  pun intre foi siropul apoi un strat de crushed pineapple apoi crema, repet si deasupra.  Imbrac tortul cu ce imi ramne din crema sau cu frica (facuta separat).

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 194
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Posted Images

de la Oana

 

 supa-crema linte...

 

 

Ingrediente

Linte rosie

200 g

Ceapa alba

2 buc

Radacina de telina

100 g

este optional

Morcov

1 buc

Ardei gras rosu

1 buc

Ulei de floarea soarelui

20 g

Boia ardei dulce

1 lingurite

Patrunjel uscat

1 lingurite

Pasta de tomate

2 linguri

Pasi de urmat

 

1

Aici lintea rosie pe care am luat-o de la un magazin cu specific oriental. Se gaseste si la alte magazine, plafaruri, dar daca nu gasiti folositi si alte tipuri de linte sau fasole alba.

 

 

2

Lintea se spala bine in cateva ape.

 

 

3

Turnati cam 2 litri de apa peste ea, puneti 1 ceapa taiata bucati mai mari si bucatile de radacina de telina. Lasati sa fiarba la foc mic cam 30-40 de minute.

 

 

4

In acest timp calim legumele celelalte pentru o aroma si culoare in plus la supa.

Deci, in putin ulei caliti 1 ceapa, morcovul si ardeiul - taiate bucati chiar si mai mari (oricum se vor da prin blender, deci chiar nu trebuie sa va faceti griji de estetica taierii legumelor).

 

 

5

Se adauga 2 linguri de pasta de rosii cand se inmoaie putin legumele calite - amestecati si mai lasati 2 minute.

 

 

6

Dupa ce a fiert lintea se adauga legumele calite si se mai lasa la fiert 10-15 minute.

 

 

7

Adaugati boia de ardei la supa, amestecati.

 

 

8

Blendati bine toata compozitia, sa fie cat mai fina si omogena.

 

 

9

Potriviti de sare si adaugati patrunjelul uscat. Daca vreti, puteti regla aici si consistenta supei, daca o vreti mai lichida adaugati apa clocotita pana va place cum este. Si gata!

 

 

eu am facut supa-crema de linte de mai sus. s-a mancat foarte bine.  Eu am pus 4 morcovi si am pus 2 cepe de alea jumbo (uriase).  Eu nu am prajit legumele ci le-am scazut in apa cu ulei.  Copiilor le-am sfaramat cipsuri deasupra.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Sfaturile Vivianei pt fripturi:

 

Pentru porc: ungi carnea bine cu sare, piper si boia. Ii faci multe crestaruri mci in care bagi catei de usturoi taiati in doua pe lungime. Arunci putin ulei si dai la cuptor.

 

Pentru piept de curcan: il crestezi din loc in loc si in crestaturi pui feliute de portcocala, ungi cu ulei, sare, piper, boia, putin usturoi granulat, apa dupa cum ti-e sufletul. Pui folie si la cuptor cu el. Dupa vreo 40-60 de minute (incerci sa vezi daca e gata) scoti folia si in zeama aia mai adaugi cateva felii de portocala.

Pentru curcan asta e: gutuia sau portocala. Daca era unul intreg iti ziceam sa indesi in el gutui. Si portocala si gutuia nu numai ca-i dau o aroma deosebita dar si fragezesc carnea.

Daca familionul nu asociaza fructele cu carnea pur si simplu arunci portocala. Nu trebuie sa stie ei ce ai pus tu acolo.

 

Pentru vita: fac inainte un fel de amestecatura din ulei de masline, sos de soia, vin rosu 4 linguri, 3-4 catei de usturoi sfaramati, cimbru, sare, o ungi bine, bine si la frigider cateva ore (de obicei 24 dar, tu nu mai ai timp, e bine si 3-4 ore, da poti sa o bagi maine la cuptor).

O bagi in cuptor cu tot maglavaisul ala pe ea, acoperita cu folie de aluminiu. Poti adauga si ceva apa.

Nu o lasi mult ca se intareste.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 5 weeks later...

placinta cu: dovleac, mere, branza sarata sau dulce, chiar si cu carne tocata merge

 

dovleacul, sau merele se dau pe razatoarea mare si se lasa sa se scurga de zeama. merele in special, eu le storc separat. 

aluatul, 300 gr faina alba, o jumate lingurita praf de copt stinsa cu otet, doua linguri ulei, un praf de sare, unul de zahar, apa cat cuprinde. se framanta un aluat, la final se mai adauga doua linguri de ulei si se framanta pana intra uleiul in aluat. aluatul sa fie consistent si sa nu se lipeasca deloc de mana. ptr ca trebuie lucrat apoi cu mana si sucitorul. 

 

stiti ce-i ala sucitor sau facalet sau cum io mai spune pe romaneste?!

 

pun intai pozele, apoi explic fiecare poza. 

 

se intinde aluatul presarandu-se bine cu faina. cand este cam de marimea unei farfuri mari, se ruleaza pe sucitor ca in poza nr trei. se presara mai intai faina din belsug ptr  a nu se lipi. 

apoi, poza numarul patru se ruleaza cu mana usor pe sucitor, usor, pana se termina foaia. poza patru , cinci, sase, sapte. operatiunea se repeta de cateva ori, de fiecare data se presara faina din belsug. 

in poza numarul opt foaia e deja mare, subtire, nu foarte subtire caci nu reusesc mereu sa fie subtire. 

se presara apoi dovleacul sau merele, se adauga zahar, dupa dorinta se poate pune miez de nuca sau seminte de floarea soarelui necoapte, se ruleaza foaia ca in urmatoarele poze, se pune usor in tava, apoi se stropeste cu ulei si la urma din nou zahar. 

pun la cuptor la 180 grade. coacerea dureaza cam 40-50 minute, pana se rumeneste bine deasupra. 

 

foaia de deaspura iese crocanta. eu pastrez placinta acoperita doar cu un servet, nu in cutie ptr ca se inmoaie foaia si nu mai are acelasi gust crocant. 

post-40061-0-32047700-1393018916_thumb.jpg

post-40061-0-39301600-1393019067_thumb.jpg

post-40061-0-50481300-1393019108_thumb.jpg

post-40061-0-24630800-1393019135_thumb.jpg

post-40061-0-14344900-1393019211_thumb.jpg

post-40061-0-60537100-1393019236_thumb.jpg

post-40061-0-78310900-1393019252_thumb.jpg

post-40061-0-09037000-1393019272_thumb.jpg

post-40061-0-97994500-1393019284_thumb.jpg

post-40061-0-50225800-1393019304_thumb.jpg

post-40061-0-37548800-1393019316_thumb.jpg

post-40061-0-17716400-1393019337_thumb.jpg

post-40061-0-25055100-1393019350_thumb.jpg

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Shrimp -Oana

 

Ingrediente:

800 g de creveti cruzi
5 linguri de ulei de masline
7 catei de usturoi,curatati si tocati marunt
1 ardei rosu iute, uscat,tocat marunt
3/4 ardei kapia rosu tocat marunt
sare de mare
piper mix (rosu,negru si alb)
1 lingurita patrunjel tocat marunt
1/2 lamaie (zeama)

Preparare:

Etapa 1: Mod de preparare:

Spalam foarte bine crevetii,le indepartam capul printr-o simpla rasucire si apoi tragem.
Rupem piciorusele,cochilia o desfacem usor de pe corp lasand coada intacta pentru aspect si le scoatem intestinul cu ajutorul unui cutit cu care facem o crestatura longitudinala, pe spatele lor.

Etapa 2: Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie mare.Adaugati usturoiul,ardeii uscati si kapia,putina sare si piper proaspat rajnit.Prajiti totul la foc mic aproximativ 1 minut ,pana cand usturoiul incepe sa se rumeneasca usor.Adaugati imediat crevetii in tigaie,presarati cu putina sare si piper ,mariti flacara si prajiti-i pe fiecare parte aproximativ 1- 1/2 minute,pana cand devin opaci si de un roz aprins.
Stropiti cu zeama de lamaie si opriti.

Aranjati crevetii pe un platou cald,turnati deasupra sosul aromatiozat,delicios cu adevarat,presarati patrunjel tocat si serviti cu paine neagra cu seminte .
Dupa gust, mai adaugati zeama de lamaie.

Sunt atat de suculenti,carnosi...iar sosul o sa-l stergeti din farfurie cu un colt de painica!:)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...
Oaspete michelle-usa

CIORBE

burta alba, mexicana

carne vita, pui, porc, peste, curcan

fasole verde, uscata

legume,cartofi,varza,rosii,spanac,varza

perisoare

supa fidea, galuste, pui, vita

 

MANCARURI VEGETALE

ardei,dovlecei umpluti

bruschetta

ciulama ciuperci

fasole batuta

legume la cuptor

macare spanac,cartofi,praz,mazare,vinete

macaroane cu brinza

mamaliga cu brinza

muffins vegetale

quesadilla

quiches

 

SALATE

dips spanac, tzatzichi,hummus

guacamole

rosii greceasca, romaneasca

salata boeuf,orientala,peste,pui

salata vinete

salsa

shrimp cocktel

varza rosie, alba

salata lettuce

 

GARNITURI

asparagus soutee cu rosii

cartofi natur, copti, piuree

castraveti, ardei acrii ardei copti

dovlecei,conopida pane cu usturoi

legume soutee, abur, chinezesti, grill, umplute

mamaliga,

orez salbatic, spanish, pilaf, chinezesc

couscus, quinoa,tortelini

 

 

 

MANCARURI

ardei,rosii, dovlecei umpluti

bbq vita, porc, pui, shrimp, miel

buritto

chiftelute carne/dovlecei

ciulama pui, maruntaie

cuptor curcan,pui,cotlete,miel

enchilada

fasole batuta cu carnati,boabe

fasole verde cu carne

ficat pui, vita

hamburger

mancare cartofi cu carne,carnati

mancare de praz cu pui,miel

mancare pui cu ciuperci

mancarica vita,pui,porc,miel

maruntaie prajite

mazare cu carne

meatloaf

mussaca

muffins cu carne

ostropel

pasta cu sos alb,rosu,legume

pasta pui cu dovlecei

pasta pui,seafood

peste prajit,fript,cuptor

piept pui grill,unt

pilaf

pizza

quesadilla pui, vita

saramura peste

sarmale

shrimp scampi

snitzele, pui ,porc

somon cuptor,cu sos

spanac pui,miel,ou

tacos pui, vita

varza calita cu carne,carnati

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

cum se face un   tort  'made in  Romania' [soricel] . 

 

copilul. intai si intai trebuie facut copilul. fiecare se descurca, la capitolul asta nu dau sfaturi. 

 

ptr blat am folosit 10 oua, 8 linguri zahar, 10 linguri faina. ceva am gresit, nu stiu ce, acuma nici nu mai vreau sa stiu, dar blatul mi-a iesit cam tare. soacra e vinovata, ca ei ii iese mereu bvlatul afanat si pufos. 

 

ptr crema, doua cutii mascarpone, o cutie schlagshane, 4 linguri de zahar. piersici din conserva. ptr insiropare am folosit trei sau patru linguri din gemul de capsuni dizolvate cu sucul de la compot. (dupa cateva zile mi-a cazut fisa ca era bine daca incalzeam amestecatura si o turnam calda pe balt) 

 

 

deasupra am pus o glazura gata cumparata, glazura de lamaie, delicioasa. 

cum mi-a venit ideea sa scriu pe tort? 

copilul e de vina. mi-a spus ca vrea un tatuaj pe spate cu 'made in Romania'. 

pana ne hotaram daca primeste sau nu tatuaj, am tatuat tortul. 

am fost de rasul prietenilor, dar mai bine asa decat tatuaj pe spate.  [fri]

 

post-40061-0-41101400-1395236340_thumb.jpg

post-40061-0-71822200-1395236351_thumb.jpg

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu azi fac sparanghel la cuptor, cu sunca (merge si cu bacon) si branza rasa (aia tare, gen cascaval in Romania....aici se cheama Gruyere):

 

1 kg sparanghel se fierbe in apa cu sare; se scoate cand intra furculita in el. Cotoarele raman in general tari, asa ca partea aia se taie. Apoi se invelesc cate 2-3 buc (depinde cat de mari sunt) in sunca, se aseaza una langa alta intr-un vas de iena, se acopera cu branza rasa si se baga la cuptor; se tin la cuptor pana se topeste branza. Cand se servesc, se poate pune piper macinat peste, depinde de gustul fiecaruia.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

Best Cream of Potato Soup

-6 servings-

 

1 onion chopped

2 celery chopped

2 carrots chopped

 2 garlic

4 T butter

1 T olive oil

4 T flour

2 cups chicken broth

1 1/2 cup milk

4 potatoes  (slices)

2 t Worcestershire sauce

2 T white wine

1/2 t seasoning salt

1/4 cayenne pepper

Pinch spices(21) or thyme, allspice, mustard powder,

Ground pepper

Salt

Parsley

Sour cream, green onion, bacon fried, parmesan cheese

 

In a large stock pot, sauté onion, celery, carrots, garlic in butter and oil until soft but not browned. Sprinkle in flour and cook, stirring for 2 minutes. Add broth slowly, stirring as you add.

 

Add milk, potatoes, Worcestershire sauce, spices,  seasoning salt, dry white wine, cayenne pepper. Allow to simmer and thicken, stirring frequently, until the potatoes are cooked through, approximately 25 minutes. During cooking, break up potatoes with the back of a spoon. Serve warm.

t=lingurita

T=lingura

 

 

reteta originala aici:

http://allrecipes.com/Recipe/Best-Cream-of-Potato-Soup/Detail.aspx?event8=1&prop24=SR_Thumb&e11=best%20cream%20of%20potato%20soup&e8=Quick%20Search&event10=1&e7=Recipe%20Hub&soid=sr_results_p1i1

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 months later...

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...