brindusik Publicat Ianuarie 1, 2014 Raport Distribuie Publicat Ianuarie 1, 2014 CAPITOLE MAI VECHI (160) , (161), (162), (163), (164), (165), (166), (167), (168),(169), (170), (172), (173),(174),(175), (176)(177),(178), (179), (180), (182), (183), (184)(185), (186), (187), (188) , (189), (190), (191), (192),(193),(195), (196), (197) DIETA MONTIGNAC este mai mult un regim de viata decat o dieta, iar deviza acestui program de slabire este "ma hranesc, deci slabesc".Montignac incearca sa combine dieta cu gastronomia, mergand pe principiul ca nu este necesar sa te abtii de la mancare pentru a slabi si ne invata cum sa combinam eficient alimentele asa incat sa slabim treptat si garantat.Dieta contine doua faze, prima fiind cea de pierdere in greutate, iar cea de-a doua fiind cea de mentinere a greutatii la care s-a ajuns.Desi poate parea complicat, dieta Montignac este usor de invatat si de pus in aplicare. Daca vrei sa urmezi dieta iti recomand sa citesti cartile “Mananc deci slabesc” si "Metoda Montignac pentru femei" ale lui Michel Montignac .... daca le doriti le trimitem pe mail [flo2] conditia este "sa le cereti" [aerob] FAZA I a - SCADEREA IN GREUTATE ..... aceasta etapa variaza in functie de numarul de kilograme pe care doriti sa le pierdeti. Etapa consta in alegerea corecta a lipidelor si a proteinelor, dar si in consumarea glucidelor cu un index glicemic scazutsi mediu. Scopul este acela de a consuma alimente care nu produc cresterea nivelului glicemiei. Alegerea inteligenta a alimentelor impiedica stocarea grasimilor in organism si activeaza procesele care elimina grasimea acumulataFiecare organism este diferit si pierde in greutate diferit dar in medie se vor pierde in jur de 1-2 kg pe saptamana. In functie de stilul de viata anterior este posibil ca pierderea in greutate initiala sa fie foarte mare dupa care sa urmeze o perioada de stagnare sau pierdere foarte lenta a kilogramelor. Nu este insa cazul sa va alarmati (sau sa renuntati la dieta) deoarece pancreasul are nevoie de timp pentru stabilizare. PRINCIPIILE DE BAZĂ ALE FAZEI I- Alimentele cu IG intre 0-35 se pot combina cu lipide- Alimentele cu IG intre 35-50 se pot consuma dar nu se pot combina cu lipide- Alimentele cu indicele peste 50 - INTERZISE complet in faza I- Nu amestecaţi niciodată proteinele cu carbohidratii .... adica glucidele rele (pâinea albă, făina, făinoasele) cu lipidele (carnea, grăsimile, uleiurile) în cursul aceleiaşi mese.- Eliminaţi în totalitate zahărul din alimentaţie ... folositi fructoza sau sirop de agave- Nu mâncaţi decât pâine neagră cu tărâţe sau integrală, fabricată cu făină necernută- Uitaţi cartofii , orezul alb , paste fainoase . Mâncaţi numai orez neprelucrat sau sălbatic (cu moderaţie) si paste din faina integrala.- Renunţaţi provizoriu la alcool, sub toate formele: aperitiv, vin, bere, digestiv. Este o măsură esenţială, în Faza I.- Laptele este un aliment glucido-lipidic, adica are în compozitie atat grasimi, cat si glucide. Este mai bine sa cumperi lapte degresat.- Evitaţi cafeaua prea tare. Obişnuiţi-vă să beţi cafea decofeinizată .... cofeina este interzisa pentru ca, desi nu este o glucida, are ca efect stimularea pancreasului si genereaza o secretie de insulina, ceea ce duce la ingrasare- Nu săriţi niciodată peste o masă. Repartizaţi alimentele în trei mese si doua gustari .... luate – pe cât posibil la aceeaşi oră.- Limitaţi consumul de “lipide rele”, preferându-le pe cele “bune”, pentru a preveni bolile cardio-vasculare- Încercaţi să beţi cât mai puţin când mâncaţi, pentru a evita diluarea sucurilor gastrice. nu beţi niciodată la începutul mesei.- Nu mâncaţi în grabă. Mestecaţi bine şi evitaţi orice încordare în timpul mesei.- Preparaţi-vă singuri sucurile de fructe. Evitaţi băuturile acidulate şi sucurile de fructe fabricate industrial, care conţin zahăr.- Aşteptaţi 3 ore după o masă glucidică (de exemplu, după micul dejun) înainte de a ingera lipide.- Aşteptaţi 5 ore după o masă lipidică, pentru a ingera glucide.- Mesele glucidice sunt compuse din carbohidrati cuprinsi intre 0-50 si legume sau proteine sarace in grasimi (de ex branzeturi degresate)- Mesele lipidice sunt compuse din proteine plus carbohidrati cu indice cuprins intre 0-35 si legume- Important este sa mancati o singura data pe zi carne- Mâncaţi multe fibre alimentare (celuloză), salate, legume verzi, fructe FAZA a II a - Mentinerea echilibrului ponderal si prevenirea reacumularii kilogramelor... in continuare, alegerea glucidelor se face tot in functie de indexul glicemic, dar putin mai permisiva decat in prima etapa. PRINCIPIILE DE BAZĂ ALE FAZEI II- Daca ai pierdut kilogramele dorite, nu te intoarce la vechiul stil de viata, deoarece risti sa le pui la loc in scurt timp.- Nu amesteca glucidele rele (cu indice peste 50) cu lipidele .... cele cu indice mediu sunt permise a se combina cu lipide din cand in cand- Chiar si la mentinere evita alimentele cu IG mai mare de 50- Nu manca in continuare dulciuri (ciocolata, napolitane, biscuiti) si foloseste indulcitori permisi ,eventual miere si zahar brun cu moderatie- Nu manca paine si fainoase decat integrale, orezului integral (brun, salbatic)-Continua sa nu mananci paine la pranz si cina ... consum-o doar la micul dejun si combinata doar cu alimente degresate sau legume- Fii atenta la deserturi: poti manca un desert din cand in cand, dar nu imediat dupa masa ci la gustare si cel mai bine ar fi la gustarea din timpul diminetii- Evita prajiturile din faina , zahar.- Mananca cu moderatie ciocolata neagra peste 70% cacao, inghetata- Nu consuma bauturi acidulate, sucuri de fructe din comert ... cel mai bine este sa le facem noi in casa- Poti consuma vin cu moderatie: un pahar dupa cina, dar nu-l combina cu apa. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts