Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

MONTIGNAC (198)..STIL DE VIATA NU DIETA


Recommended Posts

Faina slabesti mancand are multe in compozitie si nu scrie exact proportiile. Dar poti face faina monti: 50% faina integrala, 50% tarate rasnite (de preferat de ovaz). Procentele sunt in greutate.

Daca tot iti trimite cineva pachetel din romania, si e voie sa primesti produse alimentare, pune pe lista pudra de roscove, faina slabesti mancand (vezi ca e de doua tipuri: pentru paine si pentru patiserie), faina de migdale si faina de alune de padure de la plafar (sunt pungute de 150g, costa in jur de 8-9 lei, e gata rasnita si merge foarte bine de folosit la reteta de tort cu nuci. Tarata de ovaz este aici la plafar si in pungi de 1kg. Ce sa zic ca ti-ar mai trebui... paste integrale, naut, seminte de in, seminte de susan, seminte de chia, quinoa.

Eu am ajuns sa imi fac o mare parte din cumparaturi la plafar. [:D]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 503
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Posted Images

Carmen, naut am luat de aici iar migdalele le rasnesc eu in casa ca iau la kilogram.

Ovaz am de aici, se gasesc multe feluri, fulgi mai mari mai mici, ecologic. Paste integrale gasesc Barilla.

 

Seminte de chia am gasit undeva cu 30 de euro cred ca maxim 500 de grame. Mi s-au parut cam scumpe, am zis ca mai ma uit.

Susan am si de la Plafar si de aici. Seminte de in nu dar cred ca am descoperit numele aici asa ca e pe lista.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Oti semintele de in sunt flaxseed sau linseed, eu gasesc si in supermarket. Vezi ca fulgii de ovaz (din care faci porridge) nu s acelasi lucru cu taratele de ovaz (oat bran)

 

Semintele de chia sunt scumpe si aici dar parca nu chiar asa ca la voi.

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Da stiu ca nu-i acelasi lucru. Mersic.

Si pentru ca la mine a trecut de 12 noaptea...

 

La multi ani Adriana, sa fii sanatoasa si iubita [:)]

 

Apropo de seminte de tot felul. Pe aici e in mare voga un ulei care le are pe toate zic ei. Se numeste Udo's choice. Gasiti sigur pe net info si pareri despre el. Ati incercat asa ceva pana cum? ca eu ma gandesc sa iau din acesta decat seminte de tot felul mai bine iau dimineata o lingura si gata.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Adriana, La Multi Ani! Şi mie imi place zodia Capriciornului, e şi ziua Mamei mele azi :)

Carmen, cerealele e cu cacao şi crenvurstii îi evităm pentru ca aici il controlez eu darrr... mâncăm o data pe săptămâna cartofi prăjiţi, carne prajita, pizza congelata (ca doar e mai bun aluatul decât ăla făcut in casa... offf), mai puţin eu, gusturile copiilor se modelează dar ce facem cu încapătanarea adulţilor? Si asa copii care mănâncă sănătos cer chestii nesănătoase datorită altor copii cu alimentaţie mai permisivă acasă. Şi mai e şi all-inclusive din concediu, ma dispera sa văd cartofi prăjiti la MD, P, C şi G! Bine ca e doar o data pe an!

Cat de nocive sunt prajelile pt copii? Oare o data pe săptămâna e ok? Nu imi spuneţi de cartofi wedges la cuptor, pui crocant, pui "lipicios" (miere şi condimente) sau snitele ls cupto r ca am incercat şi nu le place. Mi-as lua fryer din ăla in care pui doar 1 lg ulei dar mi se pare scump. In plus, nu cred ca poţi praji carnea, doar cartofii.

Cum faceţi voi pâinea conformă? La aparatul de făcut pâine? Aveţi o reţetă pe care o faceţi mereu?

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Neata!

 

Am primit si eu cartea, multumesc! Am vazut ca mai e una pe 4shared, o sa le descarc pe ambele sa vad cum sunt daca sunt una si aceeasi dar dupa ce ma mut pe calculatorul mare care trebuie intai devirusat ca m-a palit un virus inainte de revelion si acum o sa ma coste si ceva banet si imi si reinstaleaza windowsul de iar imi zapaceste toate alea prin el [smulgpar] [smulgpar] [smulgpar]

 

Azi e ultima zi de vacanta si de dezmat! [pk]  De maine se termina si mancarea mai mult sau mai putin conforma dar care imi place si din cauza asta mananc prea multa si gata cu leneveala asta. Mi-am propus pentru 2014 un an mai activ, sa fac miscare fara sa ma lenevesc si fara sa fac pauze. Incep cu pilates acasa pentru ca am o buba in talpa, dar e pe trecute si aia asa ca sper ca in maxim doua luni sa pot face sport ca lumea, aerobic ceva. [:-)))]  Stiu ca suna amuzant dar e o buba foarte persistenta care ma chinuie de mai bine de juma de an.

 

Am stabilit si meniul pe saptamana viitoare: supa de rosii cu galuste (de ovaz parca era o reteta ceva o sa caut daca nu ma descurc strig) si felul doi in urma negocierilor la sange cu fi-miu o sa fac un ostropel din carne de vita cu orez basmati.

 

Ca veni vorba de copii si ce mananca: eu consider ca 90% din problemele cu greutatea si alimentatia pe care le am acum mi se trag din copilarie. "Ia cu paine sa te saturi" era ca un descantec ce mi se tot repeta la masa din frageda pruncie. Si nici macar cand am ajuns la adolescenta nu mi s-a atras atentia ca metabolismul nu e vesnic ci mai depinde si de varsta asa ca pot sa apuc ziua cand o sa-mi plang de mila ca mananc mult si pun pe mine tot. Asa ca acum fac incercari disperate cu copiii mei ca sa ii educ pe partea asta si in acelasi timp sa nu le strecor in cap ideea ca ar avea vreo problema. Pentru ca mie imi este foarte greu sa fac asta evitand sa le spun chestii de genul: "nu mancam asta pentru ca ingrasa". Si m-am trezit cu fi-miu care nu e gras ci doar putin indesat si foarte pofticios de mancaruri care ingrasa, ca-mi spune pe un ton plangacios ca ii pare rau ca e gras. [smulgpar]

Mai rau e cu bunica-sa care face sarmale din doua in doua saptamani, iar intre timp pe timp face ciorba de perisoare si ardei umpluti, pe care ii serveste cu smantana neaparat. Dar daca pe ea nu mia pot s-o educ incerc sa limitez ocaziile cand se mananca la ea, si cum la ea in casa nu poti calca fara sa te pui la masa si sa servesti 3 feluri de mancare plus desert imi e aproape imposibil sa elimin vizitele la ea.

Si dulciurile sunt alta problema. S-a stricat treaba la gradinita cand nu stiu de ce au avut ei impresia ca fiecare masa trebuie sa se termine neaparat cu ceva dulce. Incerc s-o dau pe fructe.

Deocamdata ce mananca colegii la scaola nu-i influenteaza, frateeeee, dar e nenorocire cu cornul ala, care e o mizerie alba, fara nici un aport nutritiv si pe care il mai mananca uneori. In conditiile in care are la el 2 sednvisuri si sta la scoala 3 ore jumate sa mai bage si cornul ala e deja mult si prost.

 

Hai ca am scris o gramada si nici nu am apucat sa citesc din urma.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Hi hi si eu tot capricoarna sunt!! [pk]

 

Eu nu prajesc nimic, foaaaaaarte rar, dar foaaaaaaaarte rar. Cartofi prajiti nu fac deloc, nu faceam nici inainte de  monti, poate doar in perioada cartofilor noi, o data, maxim de doua ori.

Eu am scos cartofii demult, inca de cand era primul caine, Otto, mic, asa ca sunt complet desobisnuita de cartofi in casa.

Carne nu prajesc.

Totul se face la cuptor la mine, in afara de ciorba. Cred ca si pe aia as fi in stare sa o bag la cuptor...

In vacante la all inclusive, de aia sunt acolo, sa controlez si gestionez ce se mananca.

Da, mai las si cate un cartof prajit , dar in principiu controlez si indrum. Nu asculta, nu mai merg dupa mine la ales mancarea.

Ofer la alegere din optiunile permise.

Oricum se poate manca foarte bine la AI, sunt o gramada de variante de branza, cascaval, rosii, etc dimineata, ou fiert, ou ochi, omleta, ca sa nu zic de variantele lapte, iaurt. Paine iarasi este in o gramada de variante, alegem cea neagra, prajita sau neprajita.

Da, am si acum comentarii de la Diana ca ei nu ii place painea pe care o avem noi, ea vrea paine alba. I-am spus ca asta e painea care se mananca la noi in casa, este o paine sanatoasa, daca nu ii place la gust e libera sa nu o manance. Deci avem doua optiuni, mananca paine de care trebuie sau nu mananca paine deloc.

Alexia e anti-paine de cand o stiu si nu m-am straduit niciodata sa scchimb asta.

Si eu sufar de sindromul ia cu paine sa te saturi. Asa ca nu vad de ce m-as stradui eu acum sa o invat sa se indoape cu paine ca sa se chinuie ea o viata sa se dezvete.

La Diana sunt probleme cu painea ca de... invatata de maica-mea cu sandviciuri, paine la ciorba, paine la mancare, paine la paine... paine si iarasi paine. cea mai buna e musai cu unt [smulgpar] si musai alba.

Asa, revenind la all inclusive, la pranz iarasi e de ales. Daca e comestibila ciorba/supa e ok, daca nu, nu luam, felul 2 o friptura de nu conteaza ce cu salata iarasi nu conteaza combinatiile.

Seara la fel.

Dulce nu incurajez sa se manance dupa masa de pranz.

Prefer sa dau desertul, daca exista, separat, pe la ora 4.

Si asa nu inteleg unde naiba sa il mai bagi dupa 2 feluri de mancare... si de ce trebuie sa te ridici de la masa pe punctul de a scoate tot...

Ma lupt acum cu Diana sa ii explic ca e mai placut sa savurezi desertul mai tarziu cand nu esti extra plin de alte mancaruri... greu, dar insist. Oricum, nu ma obliga nimeni sa pun pe masa prajituri si alte alea la pranz.

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Oaspete
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.



×
×
  • Adaugă...