Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Părinții Absenți din România

Recommended Posts

• Răspunsuri 370
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Posted Images

Despre părinții romani care au ales munca departe si au lăsat educatia copiilor in mana altora ...scrie BBC. http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-25558078

Oare merita?

Sigur nu merita, au fost si aici nenumarate reportaje cu copii abandonati de parintii plecati la munca pe  la rude sau pur si simplu lasati unii in grija altora. Traumele psihice ale acestor copii nu pot fi compensate de eventuala stabilitate materiala oferita de joburile parintilor departe de casa.

Sa fii parinte nu inseamna sa-i asiguri copilului tau numai confort material. copii au nevoie de dragoste, afectiune, modele parintesti, modelul unei familii functionale. De instruit poate sa-l instruiasca scoala, insa educatie, iubire, grija trebuie sa-i dea parintii.

Ce e pacat e ca unii parinti chiar cred ca daca trimit bani acasa s-au achitat de obligatii. Probabil ca si ei au fost privati de dragoste, eu una  nu-mi pot explica altfel.

Am inteles ca acum sunt niste reglementari legislative care incearca sa faca putina ordine in tot haosul asta.

Editat de
Distribuie pe alte site-uri

Nu merita.

Sa nu uitam insa ca, chiar daca nu pleaca in alte tari, parintii uita de copii chit ca traiesc cu ei in casa. Si, tot asa, isi inchipuie ca pot compensa cu bani absenta lor.

De asemenea, se amesteca voit copiii abandonati efectiv de parinti iresponsabili, care oricum nu dadeau doi bani pe educatia copiilor nici aici, si copiii ai caror parinti muncesc o anumita perioada pentru ca efectiv nu au avut alta alegere. Si care se intorc cu un rost sau isi iau copiii acolo, cu ei.

Libertatea de miscare, libertatea de a lua o decizie si alte libertati dobandite au adus si costuri suplimentare.

Eu nu mi-as abandona niciodata copiii,dar nici nu pot sa-i judec pe cei ce cauta un trai mai bun in afara. Insa pot sa-i condamn ca nu-si iau copiii,dupa ce se pun pe picioare si pot sa se intretina. De cele mai mute ori acesti copii sunt demoralizati,au grave probleme psihice, se simt abandonati si fara nici un sprijin in viata. Niciun bunic,unchi,orice ruda sau cunostiinta nu poate sa inlocuiasca un parinte. Editat de

Parintii care si-au abandonat copiii in tara, iar ei au plecat la munca in strainatate, au facut asta pt ca legea este permisiva. Daca ar fi fost o lege care sa-i pedepseasca cu inchisoare sau amenzi usturatoare, pana la decadere din drepturi, ar fi gasit alte solutii; ar fi plecat unul, iar celalalt ar fi ramas langa copii.

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...