Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Scoli generale/grupe pragatitoare in sectorul 3 - 2014

Recommended Posts

Buna!
Baiatul meu va merge la grupa pregatitoare la anul si intampin dificultati in alegerea scolii. 
Paote ne adunam aici mai multi parinti din sectorul 3 pt a schimba impresii, recomandari si experiente.
Asadar, in mod normal, noi am fi arondati scolii generale nr. 54. Nu am gasit niciun feedback despre scoala asta.
As lua in calcul si Dante Alighieri si Scoala generala nr. 88.
Dupa cate am citit referitor la acest subiect, se pare ca mai importanta ar fi educatoarea decat scoala, pentru clasele 1-4. 
Daca cineva cunoaste educatoare bune la una dintre scolile de mai sus, care termina anul viitoar clasa a 4-a si preia pregatitoare, va rog, nu ezitati.

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Buna mami , aceasi intrebare am pus si eu si nu a raspuns nimeni ...deci cea am auzit eu personal , scoala 54 este praf , prietena mea are fetita acolo si mi-a recomandat din tot sufletul sa nu o dau acolo, , educatoarea fetitei este foarte.....nu am sa reproduc aici ce a aspus dar in mare  mi-a spus ca merge cu copii care deja stiiau sa citeasca si sa scrie foarte bine , pe ceilalti in loc sa ai invete prefera sa ai lase in urma , ,Eu una ma orientez spre Dante , sper sa pot intra pe baza dosarului , stam fix peste drun si nu sunt casatorita , teoretic ar trebui sa fie intrata dar cum sunt foarte multi copii pe un loc.....lde scoala 88 nu stiu nimic , tu unde stai , poate merge amandoua la Dante sa ne interesam de dosar si cand putem merge la inscrieri ...ce zici ?

Eu pot recomanda pentru sectorul 3 scoala 196. Desi am inscris-o pe fetita mea aici cu inima stransa, de nevoie, acum sunt multumita de alegerea facuta. Nu se pune presiune de nici un fel pe copii, ei merg cu placere la scoala. Noi am avut noroc anul asta cu o invatatoare tanara care a reusit sa-i aduca pe toti pe acelasi drum. Din cate stiu, anul asta toate invatatoarele de la pregatitoare au fost OK, ravnite de noi, cei care treceam in cls. I, insa tot raul a fost spre bine intr-un final. N-as putea sa dau relatii despre ce va fi la anul.....pentru noi e o scoala OK, cel putin pentru clasele I-IV. Se face spaniola inca din cls. pregatitoare. E adevarat ca nu participa la toate concursurile asa cum se intampla la 195, insa asta e.....se poate discuta cu invatatoarea, noi asa am procedat, iar in semestrul acesta vor participa .....

Eu apartin de 54 dar am copiii la 88.

Cea mica termina gradinita anul asta si o sa intre la pregatitoare, probabil tot la 88, unde cea mare termina clasa a 4-a si doamna ei e posibil sa ia pregatitoarea anul asta.

Nu stiu daca sa recomand sau nu 88, m-am dus la ea ca la pomul laudat si nu e chiar asa, calificativele se dau cu mare lejeritate...adica ma uit la cea mare, fb pe linie dar eu o vad ca nu e de fb, are lacune maricele.

Dar daa vrei detalii despre 88 intreaba si iti raspund cu placere

Si inca ceva la modul general despre scoala 88

- de anul asta au after-school. Personal nu recomand. De ce?! Pai in primul rand programul, pana la ora 16:00. Apoi costul, 350lei/luna fara mancare!! Daca vrei masa de pranz, mai pui 12 lei/zi, adica ajungi pe la vreo 600 lei pentru 4 ore in care copii stau in sali de clasa (acolo mananca, acolo fac temele, acolo se joaca), supravegheati de un professor. Si salile in care se face after-school sunt cele ale copiilor de la pregatitoare, pentru ca ei nu au clasa corespondenta dupa-amiaza, cum sunt celelalte clase (1-5,2-6, etc). Iar la pregatitoare am auzit (dar nu am vazut) mobilierul este mai mic decat cel din salile obisnuite, fiind destinat unor copii de 6 ani. Pai daca as da-o eu pe fata mea cea mare acolo, nici in banca n-ar incapea!

Din cei 350 lei platiti pe luna, un fooooarte mic procent ajunge in buzunarul profesorului supraveghetor, 350*25copii = 8,750 lei/luna!!! Mi se pare jaf pe fata, pentru ca singurele costuri pentru scoala in organizarea after-scool-ului sunt cele legate de plata profesorilor, ca salile deja exista!! Am uitat, in banii astia mai intra si o ora de engleza pe zi, deci 2 profesori, care iau fiecare maxim 500 lei/luna in plus, iar in buzunarul scolii intra 7,750 lei/luna doar de la o clasa de after * 4 clase.......

De asemenea a fost legalizata "spaga", ca tot se vorbea de asta la alt subiect. A fost infiintata o asociatie, deci totul cu acte. Trebuie insa sa recunosc ca cel putin la noi in clasa cotizatiile au fost modice pentru fondul clasei, 5-10 lei / an, folosite doar pentru consumabile, si prin rotatie fiecare copil aducea un top de hartie (cam 1 top pe an iesea, dar vad ca anul asta nu au mai cerut). In schimb exista fondul scolii, parca 20 lei/semestru, 10 lei nu stiu pentru ce la cabinetul medical, 5-10 lei pentru ora de sport (sa cumpere mingii imi zicea fata) si cam atat.  

Anul trecut au mai gasit un mod de-a "deturna niste bani de la buget, au implementat un system de acces cu carduri in scoala. Fiecare copil a primit gratis un card, pe care daca-l pierdeai erai obligat sa il achiti (costa 50 lei) si pe care nu l-au folosit nici macar o data!! Sa vezi agitatie la final de an scolar, cand au inceput parintii sa scotoceasca dupa cardurile copiilor, uitate prin cine stie ce serrate, ca daca nu le dadeau inapoi erau buni de plata. In schimb firma care a implementat sistemul (ca el exista, aveau absolut totul monatat si instalat, functiona dar nu era folosit) si-a incasat o groaza de bani de la buget pe acele minunatii de sisteme si carduri absolut inutile.

Editat de

Mai am.

Din auzite doar...cam un sfert din colegii de clasa ai fetei pleaca dupa ce tremina a 4-a spre alte scoli!

Din auzite, nu pot spune sigur ca e adevarat:

- la gimnaziu, exista cativa profesori cu probleme mari (unul de mate, altul de sport de care am auzit din 2 surse, plus altii) adica alcool, comportament violent (verbal)...

- droguri - cica printr-a 7-8 au fost gasiti elevi cu asa ceva.

- chiulul masiv - scoala e chiar langa parc, ies in pauza si nu se mai intorc

Si in caz ca e cineva preocupat de alimentatie sanatoasa, la etajul 2 exact langa clasa fetei, deci in incinta scolii, exista un mic chiosc cu tot ce vrei si ce nu vrei (dulciuri, sucuri, junkfood).

Sala de sport e in reparatii din toamna, ca la noi modernizarile se fac in timpul anului, asa ca 2 ore pe saptamana copiii isi fac de cap nesupravegheati de nimeni in clase. De fapt baietii mai ies la un fotbal in curtea scolii daca vremea permite. Dar fetele pier vremea !

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...