Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

legea noua a sanatatii - 1 martie 2014 - pachet minimal

kaz_anca

Recommended Posts

dragi mamici, dragi parinti,

sunt o mamica in devenire si incerc sa ma documentez pe cat posibil sa stiu ce ma asteapta in perioada care urmeaza...voi naste la inceputul lunii iunie, dar inca nu am discutat acest aspect cu medicul ginecolog pentru ca e prea devreme.

pe scurt, sunt mioapa de cand eram copil, cu dioptrii de -7.50 s si - 5 d...am auzit diverse pareri de-a lungul timpului, dar cert este ca riscul de crestere al dioptriilor cu 2-3 in travaliu sau orbire nu este ceea ce as vrea sa-mi asum prin nastere naturala...altfel probabil asa as fi decis.

platim CAS de cand ne-am angajat, si alte taxe, si uite acum asta...ce ma preocupa este faptul ca in noua lege a sanatatii care intra in vigoare se pare de la 1 martie cezariana va fi gratuita doar in cazuri de urgenta sau cand medicul va considera necesar...pana aici am inteles.

ce nu reusesc sa gasesc insa sunt niste enumerari ale acestor "cazuri exceptionale" in care se deconteaza si cezariana...nu spun ca medicul ginecolog la care lasi ceva bani pe parcursul sarcinii ar trebui sa ajute la ceva, insa nu stiu daca nu cumva exista si documentatie legala la baza...

mai e cineva in aceeasi situatie, vreo mamica, aveti vreun sfat cum sa procedez.

multumesc

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Zile populare

Cei mai activi membri în acest subiect

Si pe mine ma preocupa acest aspect. Si eu ar trebui sa nasc in iunie, dar medicul spune ca e foarte posibil sa nasc mai devreme. Am deja doua cezariene. Asta ar fi a 3-a.

Am cautat si eu detalii si n-am gasit nimic. Nici macar care este tariful ce trebuie platit official pentru cezariana. Pe 16 sunt programata la control. O sa abordez si aceasta problema cu medicul. Sper sa fie el mai informat.

Pana cand aceaste prevederi nu sunt publicate in Monitor este doar o teorie. In clipa in care vor fi publicate in mod sigur vor fi publicate absolut toate cazurile in mod detaliat. Oricum speculativ e drept dar ma insel rar pentru cazurile de deficiente medicale (inclusiv cele vizuale dar nu numai) care medical discutand presupun nasterea doar prin cezariana in mod sigur asa vor ramane in continuare adica gratuite.

Pentru cazurile in care pacienta are o optiune strict personala si nu reprezinta o obligativitate medicala, se va face insa se va plati de catre solicitanta contravaloarea interventiei inclusiv accesoriile.

Mie mi-e neclar care este obligativitatea medicala. Presupun ca sunt sau vor fi niste protocoale. Pe net am gasit doar protocolul in caz de ruptura uterina (riscul pe care-l prezint eu) si scria etapele cezarienei in termeni medicali. Sincer n-am inteles mai nimic. Iar in privinta diagnosticului scrie in protocol ca daca se face ecografie, se poate determina dar se poate pune diagnostic si fara eco. Desi in acelasi protocol scrie ca manifestarile sunt atipice.  [batcap] . Spun ca se recurge la cezariana in momentul in care ruptura este deja evidenta si se manifesta prin sangerari masive si incetinirea batailor inimii bebelusului. Insa, mi se pare prea lasata asa... la voia intamplarii.

Eu as vrea sa stiu daca se considera cezariana obligatorie in cazul de risc. Nu vreau sa ajung efectiv sa am ruptura si sa pun in pericol si viata mea si a copilului.

Astept cu infrigurare tariful, pentru ca nu vreau sa risc nimic. 

. Spun ca se recurge la cezariana in momentul in care ruptura este deja evidenta si se manifesta prin sangerari masive si incetinirea batailor inimii bebelusului. Insa, mi se pare prea lasata asa... la voia intamplarii.

Si aici se face cezariana in aceleasi conditii. daca ai uter cicatriceal esti monitorizata permenent, si cand apar probleme evidentiate prin incetinirea ritmului cardiac la bebelus, sau sangerari, se intevine. Oricum, cazurile in care se rupe uterul sunt rare. 

XIO, o cezariana anterioara nu e neaparat indicatie de o noua cezariana. Aici se practica VBAC cu succes. 75% din femeile care incearca VBAC si reusesc, iar restul de 25 % au diferite motive pentru care nu au reusit, ruptura uterina fiind printre cele mai rare.

Si aici se face cezariana in aceleasi conditii. daca ai uter cicatriceal esti monitorizata permenent, si cand apar probleme evidentiate prin incetinirea ritmului cardiac la bebelus, sau sangerari, se intevine. Oricum, cazurile in care se rupe uterul sunt rare

XIO, o cezariana anterioara nu e neaparat indicatie de o noua cezariana. Aici se practica VBAC cu succes. 75% din femeile care incearca VBAC si reusesc, iar restul de 25 % au diferite motive pentru care nu au reusit, ruptura uterina fiind printre cele mai rare.

Eu am nascut al doilea copil la urgenta, in luna 8 de sarcina tocmai din pricina riscului de rupere uterina. O noapte intreaga am avut dureri groaznice (fara sangerari, si aveam col rigid) si pentru ca medicul meu venea dimineata medicul de garda nu s-a sinchisit sa-mi faca ecografie. Cand intrebam de el mi se spunea ca este in operatie. Abea dimineata cand a aparut medicul meu mi s-a facut eco si in maxim 5 minute eram deja pe masa de operatii. La eco au venit inca  5 medici chemati de medicul meu plus profesorul. Cand au extras copilul era vanat si nu respira. L-au reanimat in alta incapere. Cand dupa 24 ore l-am vazut in incubator cu ace si perfuzii peste tot am innebunit. 

Abea dupa ce s-a terminat totul cu bine mi-a confirmat medicul meu ca daca mai asteptau 30 minute puteam sa mor si eu si copilul. 

Stiind ce-am patit la a doua nastere, cand cezariana nu era exclusa de la decontare, ma intreb foarte serios ce mi se poate intampla acum, cand medicul curant mi-a spus ca e posibil sa nasc la 7 luni pentru ca prezint risc major, si mi-a mai spus ca daca am dureri sa ma prezint de urgenta la spital. 

De-aceea astept cu infrigurare tariful stabilit de oficialitati. Ca sa am banii pregatiti pentru orice eventualitate.

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

• Adaugă...