Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Ghetar 2014: Un nou inceput!

Recommended Posts

• Răspunsuri 482
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Posted Images

'Neata! :) ( totul e bine cand incepe cu o cafea, la mine e aproape bine :)) am cafeaua, dar a inceput cu 4 prunci treziti matinal care imi ciripeau in jur, sa ma trezesc si eu mai repede, sambata!! inainte de 8...)

Voiam sa va intreb, ca tot spuneti despre cum vedeti voi pe partenerii de viata ai copiilor vostri... va dati seama ca sunt foarte mari sanse ca partenerii astia sa va semene, voua sau sotilor vostri? Eu asta am observat si inca ma surprinde cand vad asa corelatii. Adica, daca baiatul se formeaza in umbra unei mame autoritare, se muleaza dupa tiparul asta, stie ca ea e sefa, indiferent de parerea lui si... daca nevoile lui primare sunt satifacute ( ingriire, ocrotire, hrana si imbracaminte, etc), atunci e perfect pentru el si...la maturitate va cauta sau, mai dramatic,va fi atras in mod inconstient de o partenera si o relatie care ii ofera acelasi confort din copilarie, cu care e familiarizat, nu trebuie sa invete alte cai de comunicare si relationare.

In alta ordine de idei, sa aveti un week-end fain! Eu ma ingrop in hartogaraie si facturi, intr-un colt de comp, asa ca sunt mari sanse sa bantui pe forum, ca sa mai evadez... :)

Distribuie pe alte site-uri

Neata!

ce subiecte frumoase ati discutat, fix cand n-am fost pe faza!

Cum ii vad eu pe ai mei in viitor, la maturitate? Tare cred ca Flavia mea o sa fie nitel arivista, nu zgarcita, ci cu sticliri in ochi dupa bani, dupa posesiuni. Nu e numai vorba de egoismul tipic varstei, dar o vad la cum abordeaza problemele, ca la ea totul se cuantifica in bani, in pret, in valoare materiala. Si culmea e ca eu sunt fix la polul opus si ma uimeste cum pot unii copii, probabil, sa se nasca cu trasaturi pe care nu si le schimba chiar daca parintii ii indruma spre opusul acelei trasaturi.

(nu stiu daca are sens ce spun, eu ma inteleg perfect  [soricel] )

Flavia e exact acel "om mare" de care vorbeste St Exupery in Micul Print, care nu intelege fraza "am vazut o casa frumoasa, cu flori la balcoane, si rasete inauntru" ci rezoneaza la cea "am vazut o casa... cred ca sa tot coste un milion de euro" - "ooo, frumoasa trebuie sa fie!"

Asta ar fi partea negativa, ca in rest cred ca poate face cariera in avocatura sau in jonglatul cu parerile si cuvintele, berechet.

Are un stil de a vedea o situatie din mai multe unghiuri, uneori mai repede si mai profund decat noi, 'ai batrani, de ne lasa masca.

But then again, daca uneste asta cu dorinta aia de posesiuni si bani, mi-e doar sa nu pice pe o panta proasta... Dar probabil exagerez si ma panichez degeaba.

Felix in schimb e blandut, si lasa de la el in orice disputa, e conciliant, si vrea sa imparta, dar e prea mic sa poata avea un caracter bine trasat incat sa-mi dau cu parerea pe unde ar putea ajunge cand va fi mare.

Dar le doresc mai presus de orice sa aiba o meserie care sa le placa si sa le aduca acea satisfactie pe care numai un om care merge la job cu pasiune si placere o cunoaste.

Iar cand or fi mari, voi fi cu siguranta acel tip de soacra mereu in fata usii cand dai sa o deschizi sa pleci de acasa. Nu stiu cum, dar abia astept sa treaca astia 40 de ani de lucru  [alcool] , sa pot ajunge la pensie, sa-mi ofer serviciile de bunica si babysitter. Vreau sa fiu o bunica din aia semi-sfatoasa semi-haioasa, desi cine stie mai incolo ce acritura oi deveni.

Asta spre disperarea lui Mr.Ziki, care abia asteapta sa treaca terrible 2s, terrible teens, terrible kids, cu totul si sa-si vada de un trai linistit in cuibusor.

Ar fi dragut sa pastram postarile astea si sa ni le agatam pe frigidere pentru urmatorii 20-30 de ani, iar mai apoi sa vedem ce am "ajuns" fiecare, si noi si copiii.

Vasilica e mielutul abia fatat pe care trebuie sa pui mana de 1 Ianuarie sa-ti mearga bine tot anul.

Dar banuiesc ca asta e tot un obicei decalat, ca si Plugusorul (care era primavara, nu in plina iarna  [soricel] ) tot asa si primii miei apar in Martie-Aprilie, nu in Ianuarie.

Rall, multumesc, am sa caut si eu solutia de la Farmec. Buflea, eu nu-mi mai rod unghiile (zambet) oi reveni cand devin soacra. Oricum,am sa caut ceva solutii ... deja ideea de a le face cu gel nu mi se mai pare atragatoare.

Legat de subiectul zilei, fiica-mea vrea sa se faca mireasa.

Inca nu stiu ce i s-ar potrivi, dar sper sa traversez mari si tari, oceane, ca sa o vizitez si sa-mi cresc nepotii. Dar asta e visul meu, astept sa apara si ale ei.

Pentru astazi, am primit un cadou frumos de la prietenii nostri de aici,

Au hotarat fara noi ca tin la ei copiii nostri + ai lor, deci in total vor avea 5 in casa, si noi sa ne ducem la film, la cina, unde vedem cu ochii pentru cateva ore.

Noi nu am iesit aproape deloc numai in doi de cand suntem aici, pentru ca Nanny a noastra nu sta cu copiii si seara/noaptea. Asa ca cel mai adesea am iesit separat daca era de iesit, si acum profitam  [il]

Asa ca mergem la Hunger games 2, l-a vazut cineva de pe aici? Mie mi-a placut 1 foarte mult, sper ca nici 2-ul sa nu fie mai prejos.

Nici nu prea aveam ce alege, nu sunt foarte cinefili irlandezii, si oferta e slabuta.

Ah, ca tot veni vorba, nu s-a mai dus nimeni de pe Ghetar la Ender's game? Ramaseram tot noi, verisoar-mio, Aschi, sa schimbam impresii!...

Va doresc un weekend frumos, [flo2]  si sper sa revin cu impresii despre film.

Buna de dimineata de la patinuar ...azi am 2 ore de hockey, apoi ma duc la serviciu si barbatul ramane sa se duca cu Flavia la gimnastica si cu Alex la soccer ...dupa care apar eu pe seara sa gatesc ...am in plan o mazare si friptura de vita separat ca sa o pot amesteca si cu un piure cand se termina mazarea ...si supa de pui, ceruta de Alex. Ati retinut da, fiu-meu a zis ca vrea supa de pui, m-as fi dus aseara sa iau puiul si sa i-o fac, nu cumva sa-i treaca ...

Maine trebuie sa strang decoratiile de afara, unde ploua cu zor de doua zile, decoratiile de pe geamuri si bradul ...i-am aruncat o vorba barbatului, ca poate strange el bradul azi si a raspuns "da mamicule" ceea ce inseamna ca o sa-l strang eu maine ...

Michellino, Aschi ...eu cred ca voi nu stiti ce inseamna sa traiesti cu copilul si familia lui in ca, sau stiu eu, poate depinde de personalitatile care stau in aceeasi casa. La mine nu a mers, nu a existat compatibilitate nici intre mine si soacra si nici intre ai mei si barbat ...cred ca situatia ideala este sa stea alaturi, vis-a-vis, dar nu in aceeasi casa.

Julia, eu nu cred ca copiii isi cauta in partener copia parintilor ci mai degraba parintii se pliaza pe temperamentul copiilor.

Ziki, dar ce e rau in a-ti dori a avea bani si posesiuni ??? Mie nu mi se pare rau deloc ...in ziua de azi bogatia nu este o rusine ...stiu ca exista si bogati simpli pe interior, dar de bogatia interioara avem grija noi parintii sa o dezvoltam (expunandu-i la cat mai multe experiente). Eu imi doresc ca copiii mei sa traiasca bine din punct de vedere material, mai bine decat mine ...si sa stii ca incerc sa le arat ca saracia nu este deloc nobila. Stiu ca exista intelectuali saraci si mandrii de conditia lor (soacr-mea de ex), dar eu nu rezonez cu ei ...sa stea ei acolo in saracie filozofand. Eu vreau sa filozofez pe yaht, cu burta la soare ...

Cat de mare e Felix ??? Eu credeam ca e mai mare ca Flavia ta ...

Continui sa vorbesc cu voce tare ca am timp [:)] ....ma uit la fiu-meu cum joaca fotbal pe gheata ...hahaha, ce caraghiosi sunt incercand sa dea cu patina in mingea de fotbal. Cred ca inteleg logica, ii forteaza sa patineze scurt, cu multe opriri si schimbari de directie ...

Nu stiu daca v-am spus ca am bagat copiii in after care pt ca soacra-mea pleaca intr-o sapt ...maiiii, sunt atat de multumita. Isi fac lectiile acolo si dupa aia se joaca fel de fel. Fiu-meu e numai in sala de sport, joaca orice, basket, soccer, cica volei, tag (leapsha), este lac de apa cand ma duc sa-l iau...oricum nu conteaza, in loc sa stea acasa cu ochii in TV, bate o minge in sala de sport. Flavia mai usor cu sportul dar in schimb lipeste, croseteaza bratzari, joaca board games ...vin acasa sun morti de foame si de oboseala, soacra e linistita ca nu o mai deranjeaza nimefi, casa e curata si ordonata ...bine pretul acestei fericiri este de $580/luna ...pe care probabil ca nu o sa-i mai dam cand barbatul va sta acasa ...

AM - ce nick confuzant ai, e greu sa-l bagi in conversatie ca se confunda cu verbul ....deci tu esti cititoare de pinguini veche daca stii de intrebarile de acum n capitole ...Daca stiam, daca stiam, te treceam prin filtru mai riguros  [:)]

As vrea sa mai fac o tarta cu fructe ...nu stiu ce fructe, nu stiu ce tarta ...dat-mi si mie o tarta usor de facut si spuneti-mi ingredientele ca sa ma duc sa le cumpar dupa serviciu

Oaspete
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Adaugă...